12/12/07

Το ΝΑΡ για τη σημερινή απεργία


Η συνέχιση, η κλιμάκωση και η πολιτικοποίηση ενός νικηφόρου εργατικού αγώνα απαιτεί τη συγκρότηση μιας αγωνιστικής ταξικής ενότητας εργαζομένων, σε διαχωρισμό και ανεξαρτησία από το συνδικαλισμό της ήττας, που θα διαμορφώνει ένα ευρύτερο εργατικό ρεύμα απόκρουσης και ανατροπής της επίθεσης.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΜΕ ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ:
- να αποκρούσουμε τους σχεδιασμούς Κεφαλαίου-κυβερνήσεων-ΕΕ για κοινωνικό, εργασιακό και ασφαλιστικό μεσαίωνα- να υπερασπίσουμε τα εργατικά δικαιώματα και ανάγκες για δημόσια, καθολική ασφάλιση για όλους.
- να προωθήσουμε συντονισμένους αγώνες μέχρι τη νίκη.

Με ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος
μπορούμε να χαράξουμε ένα νικηφόρο δρόμο!

Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά σε νέες αντεργατικές «μεταρρυθμίσεις», συνεπής με τις προεκλογικές της εξαγγελίες.
Αυξάνει την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Συνεχίζει τις ιδιωτικοποιήσεις και την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο κεφάλαιο. Προετοιμάζει αύξηση του ΦΠΑ κατά 2 μονάδες. Προχωρά σε αυξήσεις εισιτηρίων, τιμολογίων ΔΕΚΟ κ.ά. Εξυπηρετεί τις επιδιώξεις του κεφαλαίου για περισσότερα κέρδη ακόμα πιο φτηνή και ελαστική εργασία. Ανακατανέμει με ακόμη πιο ταξικό τρόπο τα κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού. Αυξάνει τα έσοδα από έμμεσους φόρους, μειώνει τις κοινωνικές δαπάνες. Αναγγέλλει νέα περίοδο ασφυκτικής λιτότητας και ανεργίας, ανατροπές στο ασφαλιστικό και νέα λεηλασία των αποθεματικών των ταμείων.
Παράλληλα, θωρακίζει το πολιτικό σύστημα με προετοιμασία νέου εκλογικού νόμου, με τον Καποδίστρια 2, με γενίκευση των χαφιεδοκαμερών και των παρακολουθήσεων.
Η κυβέρνηση όμως δεν είναι ανίκητη! Ισα ίσα είναι αποδυναμωμένη στη λαϊκή συνείδηση. Φοβάται την οργή των εργαζομένων και της νεολαίας που φουντώνει μέρα με τη μέρα. Η σημερινή πανεργατική απεργία μπορεί να αποτελέσει την πρώτη πράξη μιας μεγάλης ταξικής πολιτικής μάχης για τα κοινωνικά και οικονομικά δικαιώματα των εργαζομένων. Η αντίσταση, η πάλη για την απόκρουση των κυβερνητικών μέτρων είναι η αφετηρία του αγώνα για πλήρη ασφάλιση όλων των εργαζομένων και ανέργων, Ελλήνων και μεταναστών, για πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια δουλειάς και στα 58 χρόνια –55 για τις γυναίκες- με ελάχιστη ενιαία σύνταξη 1400 ευρώ. Για να σπάσουν πυλώνες της αντεργατικής επίθεσης με στόχο τη συνολική ανατροπή της.
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ δεν μπορούν και δεν θέλουν να δώσουν μαχητική συνέχεια, να οργανώσουν διαρκή ενωτικό αγώνα με αυτή την προοπτική. Έχουν πάρει διαζύγιο από την εργατική πολιτική. Αποδέχονται την ΟΝΕ, τις αποφάσεις της Λισαβόνας, την ανταγωνιστικότητα, την ανταποδοτικότητα, το νόμο Ρέππα και τον κοινωνικό διάλογο.
Η συνέχιση, η κλιμάκωση και η πολιτικοποίηση ενός νικηφόρου εργατικού αγώνα απαιτεί τη συγκρότηση μιας αγωνιστικής ταξικής ενότητας εργαζομένων, σε διαχωρισμό και ανεξαρτησία από το συνδικαλισμό της ήττας, που θα διαμορφώνει ένα ευρύτερο εργατικό ρεύμα απόκρουσης και ανατροπής της επίθεσης. Η ευθύνη πέφτει σε πρωτοβουλίες πρωτοβάθμιων σωματείων, επιτροπών αγώνα, εργατικών και νεολαιίστικων συλλογικοτήτων, οι οποίες σε μια πορεία κοινής δράσης μπορούν να συγκροτήσουν ένα ανεξάρτητο κέντρο αγώνα που θα ανοίξει ένα νέο δρόμο για το εργατικό κίνημα. Από τη σκοπιά και την προοπτική αυτή υποστηρίζουμε την πρωτοβουλία αγωνιστικού συντονισμού στην απεργία των σωματείων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και συμβάλουμε στην ταξική διεύρυνση και πολιτική αναβάθμιση της.
Οι αυταπάτες ότι το ΠΑΣΟΚ θα κάνει αριστερή στροφή διαψεύδονται καθώς οι προτάσεις του είναι πανομοιότυπες με αυτές της ΝΔ που ξεκίνησε, ήδη, την αντιασφαλιστική επίθεση της με την εφαρμογή του νόμου Ρέππα.
Δυστυχώς, όμως, και η επίσημη Αριστερά δεν αντιλαμβάνεται το βάθος της επίθεσης και την ανάγκη ενός ενωτικού πολιτικού κινήματος για την ανατροπή της. Στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν περιλαμβάνονται η κατάργηση των νόμων Σιούφα- Ρέππα ούτε η μείωση των χρόνων εργασίας. Η Αυτόνομη Παρέμβαση δεν σπάει τη συμπόρευση με ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ, δε στρέφεται σε μια γραμμή ρήξης και ανεξάρτητου συντονισμού. Από την άλλη το ΠΑΜΕ υποτιμά και την ανάγκη και την δυνατότητα για ένα ανεξάρτητο ισότιμο συντονισμό σωματείων και επιτροπών αγώνα διότι δεν προωθεί μια ενωτική ταξική πολιτική γραμμή ανατροπής.
Η αντικαπιταλιστική επαναστατική αριστερά με την κοινή δράση των δυνάμεων της και τις πρωτοβουλίες της είναι ανάγκη να δώσει με αυτοτέλεια ανοικτή πολιτική μάχη και να συμβάλει στην ανώτερη πολιτικοποίηση, στην ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος.

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ
- φτάνει πια - καμιά αναμονή – καμιά ανακωχή
-κράτος και κεφάλαιο να πληρώσουν,
- μισθός - σύνταξη 1.400 εύρο, στα 30 χρόνια δουλειάς και στα 58 έτη,
- ενιαίες σταθερές εργασιακές σχέσεις
- με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη σε όλους (και στους ανέργους)
- ανατροπή των αντιασφαλιστικών νόμων - προϋπολογισμού.
- έξω από τις οδηγίες της ΕΕ, κάτω οι νόμοι αγοράς και κεφαλαίου

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΜΕ:
Εργατική, αριστερή αντιπολίτευση στην κυρίαρχη πολιτική * Αντικαπιταλιστικό εργατικό μέτωπο
Νέο εργατικό κίνημα * Συνδικάτα και αγώνες στα χέρια των εργαζομένων

ΝΑΡ * νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

www.narnet.gr

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ