6/7/08

ΝΕΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΕΣΑ Κ ΕΞΩ ΑΠ'ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΕΜΠ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/7/08

ΠΡΟΤΑΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Για την συγκρότηση κίνησης υπεράσπισης

της Αντίστασης και της Δράσης

Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

Σήμερα ζούμε μια συνολική επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας. Η προσπάθεια της αστικής τάξης να πάρει ρεβάνς για όλες τις κατακτήσεις του φοιτητικού, εργατικού και λαϊκού κινήματος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη: αντιασφαλιστική και αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση, επιχείρηση διάλυσης των (εναπομεινάντων) εργασιακών δικαιωμάτων, μισθοί κι αυξήσεις πείνας, ιδιωτικοποιήσεις, όξυνση καταστολής, δικαιοσύνη των τρομονόμων και της «μηδενικής ανοχής».

Κι όλα αυτά δε σταματούν εδώ. Μετά την ψήφιση του Νόμου-Πλαισίου για ΑΕΙ-ΤΕΙ και παράλληλα με την επιχείρηση εφαρμογής του, τώρα η κυβέρνηση διεξάγει την επιχείρηση δημιουργίας ενός συνολικού Νόμου-Πλαισίου για τη ζωή της νεολαίας και της κοινωνίας. Αρχή είναι οι εξαγγελίες για στράτευση στα 18. Ακολουθεί η στράτευση των γυναικών (από το 2010) και η αναβάθμιση του μισθοφορικού χαρακτήρα του στρατού (πρόσληψη 15.000 νέων ΕΠΟΠ). Οι εξαγγελίες της ΝΔ και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ε. Μεϊμαράκη συνεχίζουν το έργο της αντιδραστικής αναμόρφωσης του στρατού και της αναβάθμισης της συμμετοχής του στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ.

Με μία επιθετική κίνηση, η κυβέρνηση σαφώς προσπαθεί να προχωρήσει την πολιτική της γραμμή εντάσσοντας τη νεολαία στα στρατιωτικά της σχέδια, όμως ταυτόχρονα προσπαθεί να ξεμπερδέψει οριστικά με το νεολαιίστικο κίνημα, που τόσο έχει βασανίσει το σύστημα μεταπολιτευτικά. Ο νέος θα μπορεί να δίνει εξετάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση ή να σπουδάζει ως τα 21 πριν στρατευθεί υποχρεωτικά, δηλαδή στο τρίτο έτος.

Μαθητές μπροστά στην υποχρεωτική στράτευση, φοιτητές δύο κύκλων σπουδών (προστρατιωτικό και μεταστρατιωτικό). Όλοι κάτω από την στρατιωτική γκιλοτίνα. Νέοι που για 12 μήνες στα 18 τους θα στρατιωτικοποιούνται βάναυσα. Θα βομβαρδίζονται από την ΕΗΔ (Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση) όχι της χούντας αλλά της οικονομίας της αγοράς.

Μετά το σχολείο θα εντάσσονται σε ένα πρόγραμμα με καλύτερη και σκληρότερη εκπαίδευση. Θα απελευθερώνουν δυνάμεις για το ΝΑΤΟ και τον ευρωστρατό (πλεόνασμα προσωπικού περίπου 200.000). Θα χρησιμοποιούνται σαν στρατιωτικός και απεργοσπαστικός μηχανισμός ενάντια στον εξωτερικό και εσωτερικό εχθρό. Θα αφήνουν τις μάχιμες μισθοφορικές μονάδες εντελώς ελεύθερες για τα σχέδια της κυβέρνησης εκτός συνόρων, παίζοντας συμπληρωματικό ρόλο. Βεβαίως θα συμμετέχουν και σε αυτές αν υπηρεσιακοί λόγοι το επιβάλλουν, όπως γίνεται και σήμερα με τις μεταθέσεις στην ΕΛΔΥΚ παρά την άρνηση τους. Οι ανάγκες του ΑΞΙΟΜΑΧΟΥ δεν επιβάλλουν μόνο εξαντλητική εκπαίδευση και ασκήσεις με πραγματικά πυρά, αλλά οι έφεδροι επανδρώνουν τις μονάδες της παραμεθορίου, που σε περίπτωση όξυνσης του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού και εκδήλωσης θερμών επεισοδίων ή γενικευμένου πολέμου, σε (15) λεπτά θα εξαφανιστούν. Μετά από 12 μήνες θα παραδίδονται λοβοτομημένοι για άκρατη καπιταλιστική εκμετάλλευση.

Από τη θητεία οι νέοι θα βγαίνουν υπάκουοι εργαζόμενοι, πολίτες του «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια». Από μια τέτοια στρατιωτική-μετασχολική εκπαίδευση - με το σκιάχτρο της ανεργίας, και της εργασιακής περιπλάνησης – ελπίζουν πως θα πυκνώσουν οι αιτήσεις εφέδρων για παραμονή στο στράτευμα ως ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ (ΕΦΥΕΣ-ΟΒΑ-ΕΠ.ΟΠ) και συμμετοχή στις «ειρηνευτικές αποστολές» (εθελοντικά πάντα!). Ο φόβος της κοινωνικής και οικονομικής περιθωριοποίησης είναι αυτός που, σύμφωνα με τα σχέδια τους, πρόκειται να στείλει τους νέους μισθοφόρους για να στελεχώσουν το στρατό-μακρύ χέρι της ελληνικής πολιτικής στα Βαλκάνια και αλλού.

Η «ισχυρή Ελλάδα» που επιδιώκει – οικονομικά και πολιτικά - ηγεμονικό ρόλο στα Βαλκάνια, η «ισχυρή Ελλάδα» των επεμβάσεων του ΝΑΤΟ, που σύμφωνα με την Ντόρα Μπακογιάννη καλείται «να ηγηθεί τμημάτων» του ταχύτατα συγκροτούμενου Ευρωστρατού, δεν μπορεί παρά να είναι (και στρατιωτικά) η Ελλάδα-«Ισραήλ των Βαλκανίων».

Οι αλλαγές αυτές φυσικά δεν έρχονται από το πουθενά. Εμφανίζονται σε μια περίοδο βίαιης αναθέρμανσης των εθνικισμών στα Βαλκάνια, προετοιμασίας νέων πολεμικών συγκρούσεων και επαναχάραξης των συνόρων σε βάρος των λαών της περιοχής. Εγγράφονται σε μια συγκυρία της επιτακτικής ανάγκης του ελληνικού κεφαλαίου να ανοίξει νέους δρόμους αύξησης των κερδών του και άγριας εκμετάλλευσης - είτε στα «ελ ντοράντο» των Βαλκανίων, της «άγριας Μέσης Ανατολής» και της Αφρικής είτε στα «δικά μας» κάτεργα της ελαστικής εργασίας, της εργοδοτικής τρομοκρατίας και της ανέχειας.

Η αλλαγή του «αμυντικού δόγματος» σε επιθετικό-«αποτρεπτικό» έρχεται να υπηρετήσει ακριβώς αυτές τις επιδιώξεις του ελληνικού κεφαλαίου και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στα πλαίσια των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και των κατευθύνσεων του ΝΑΤΟ. Επιδιώκεται η απόλυτη ταύτιση και προσαρμογή στο Αμερικάνικο δόγμα των προληπτικών πολέμων και των ασύμμετρων απειλών για την αποτροπή των «επιθετικών» σκέψεων των εχθρών, «εξωτερικών» και «εσωτερικών» (καταλήψεις, απεργίες, μαζικά κινήματα).

Παράλληλα, οι Ευρωπαίοι αστοί ηγέτες ψηφίζουν εργασιακή εβδομάδα (65) ωρών και μετρούν τα απίστευτα κέρδη από την άνοδο των τιμών, αποφασίζουν την εγκαθίδρυση «Γκουαντάναμο» για τους μετανάστες και επιτάχυνση των διαδικασιών δημιουργίας Δύναμης Ταχείας Επέμβασης (Ευρωστρατό) 60000 μελών, με πεδίο δράσης όλο τον κόσμο. Ο ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ εξορμά σε Βαλκάνια και Αφρική ήδη. Ευρωπαϊκές βάσεις (γαλλικές) αναπτύσσονται σε Μεσόγειο-Μέση Ανατολή, τα Γερμανικά στρατεύματα εμφανίζονται σε όλο και περισσότερες γωνιές του πλανήτη, ενώ αγωνιούν για την ανάπτυξη ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας αντίστοιχης των ΗΠΑ και απαιτούν νέες θυσίες από τους εργαζόμενους.

Το φόβητρο της Τρομοκρατίας προβάλλουν ΗΠΑ-Ε.Ε. (αλλά και η Ρωσία στη δική της ζώνη συμφερόντων) για να περάσουν τα πιο ωμά μέτρα κρατικής καταστολής και να επιβάλλουν την καπιταλιστική-ιμπεριαλιστική κυριαρχία σε όλο τον κόσμο. Εξάλλου ήδη η ιταλική κυβέρνηση κατεβάζει τον στρατό στις μεγαλουπόλεις στο όνομα της Ασφάλειας!!! Οι ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ επιστρέφουν από τις κατοχικές επιχειρήσεις στην ιμπεριαλιστική περιφέρεια της Καμπούλ-Βαγδάτης κλπ, για να επιβάλλουν την ανεμπόδιστη λειτουργία των νόμων της Αγοράς στις καπιταλιστικές μητροπόλεις. Δεν είναι τυχαίο ότι κυρίαρχα δόγματα της δράσης ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-Βαλκανικής Ταξιαρχίας είναι και η ανεμπόδιστη μεταφορά ενέργειας από Ανατολή σε Δύση.

Η επιθυμία της ελληνικής αστικής τάξης να παίξει ρόλο περιφερειακού ιμπεριαλιστή, επιβάλλει την επίσπευση της δημιουργίας νέου τύπου στρατού, με ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ και ΠΡΩΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΠΛΗΓΜΑ, με ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ και ΑΣΥΜΜΕΤΡΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ, με σύγχρονα, πιο επιθετικά όπλα και τακτικές εκπαίδευσης στην εκδήλωση πολέμων και στην προληπτική καταστολή διαδηλώσεων και αντιστάσεων. Στα πλαίσια αυτά αποφασίζεται και το απίστευτο ποσό των 25 δις ευρώ για τις πολεμικές δαπάνες της επόμενης δεκαετίας, σε μια περίοδο σκληρής λιτότητας και λαϊκής φτώχιας.

Η συμφωνία για ένταξη του 40% των ένοπλων δυνάμεων στις δυνάμεις ταχείας επέμβασης του ΝΑΤΟ, η συμμετοχή και αύξηση των στρατιωτικών δυνάμεων στις Ιμπεριαλιστικές πολεμικές αποστολές, η ουσιαστική συμμετοχή στον Ευρωστρατό με ηγετική θέση στις δυνάμεις του στα βαλκάνια (HELBROC), καθώς και η επιθετική όξυνση των αντιθέσεων με τις γειτονικές χώρες, επιτείνει την ανάγκη για αλλαγές.

Σε αυτό το στρατό η νεολαία των τεράστιων φοιτητικών κινητοποιήσεων ενάντια στο νέο νόμο πλαίσιο, της αναμέτρησης με τις κοινοτικές οδηγίες και την αναθεώρηση του Συντάγματος, της πάλης για εργασιακά δικαιώματα δεν χωράει. Δε θέλουν να την έχουν στα πόδια τους και απαιτούν να μην έχει συνεχιστές.

Με πρόσχημα το έλλειμμα στρατιωτικού προσωπικού καλούν τον κόσμο στο στρατό της μιας αυτοκτονίας τον μήνα, των εξοδούχων με το σταγονόμετρο, όπου ανάμεσα στην αγγαρεία και την υπηρεσία, το ξύρισμα και το γυάλισμα της αρβύλας δε χωρά το δικαίωμα στη διαφορετικότητα. Ενός στρατού που συντηρεί στοιχειωμένα στρατόπεδα για να βολεύει διοικητές και να αποτελεί το βασικό μέσο συντήρησης της τοπικής οικονομίας η τσέπη των φαντάρων. Ενός στρατού όπου 5 - 6.000 νέοι αποτελούν το απλήρωτο υπηρετικό προσωπικό των αξιωματικών και η βυσματοκρατία με 2.000 τουλάχιστον μετατάξεις σε αεροπορία και ναυτικό ανά σειρά εξυπηρετούν τις πελατειακές σχέσεις πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΕΝΩΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ

Καλούμε τη νεολαία να διαλέξει τον δρόμο του αγώνα για δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες, απέναντι σε αυτούς που θέλουν να μετατρέψουν τους νέους σε άβουλα και πειθήνια «στρατιωτάκια» από τα 18 τους. Η νεολαία να γυρίσει την πλάτη στον πόλεμο και τον εθνικισμό. Να απορρίψει τις ψεύτικες λύσεις της σίγουρης δουλειάς του «μισθοφόρου», να μη γίνει κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών, να στρατευτεί στον δρόμο της συλλογικής πάλης.

Να διαμορφώσουμε πυρήνες αντίστασης στα σχολεία, τις σχολές και τις γειτονιές ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης. Με μαζικές κινητοποιήσεις να τα ανατρέψουμε. Με πρωτοβουλίες αλληλεγγύης να στηρίξουμε τους στρατευμένους νέους που αποκαλύπτουν και μάχονται ενάντια στην πραγματικότητα που επικρατεί. Να πέσει ο μύθος πως «ο στρατός σε κάνει άντρα» και «είναι κατασκήνωση». Ο στρατός προετοιμάζει τη νεολαία για τις πολεμικές συγκρούσεις και τον εργοδότη.

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τις «επιτροπές φαντάρων» και την πρωτοπόρα δράση μελών της ΚΝΕ, με μαζικούς όρους, μέσα στο στρατό παρά και ενάντια στην επίσημη κομματική γραμμή (δεκαετία του ’80). Σε συνέχεια της δράσης ενάντια στον πρώτο πόλεμο του Κόλπου (’91), του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία (’99) και του Ιράκ (2003), της πολύμορφης δράσης του Δικτύου Σπάρτακος τα τελευταία 15 χρόνια, σήμερα πιστεύουμε ότι απέναντι στη συνολική επίθεση στα δικαιώματα στρατευμένης και μη νεολαίας πρέπει να ανέβει ο πήχης της αντιπαράθεσης μας με την κυρίαρχη πολιτική. Να συμβάλουμε στη συγκρότηση ενός μαζικού ρεύματος αμφισβήτησης και ρήξης με τα κυρίαρχα αστικά - εθνικά οράματα, βάζοντας φραγμό στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.

Όλοι εμείς, νέοι και νέες, εργαζόμενοι που καθημερινά παλεύουμε σε σχολεία, σχολές, γειτονιές και χώρους δουλειάς ενάντια στην καθημερινή καταπάτηση των δικαιωμάτων μας, τη χειροτέρευση των όρων εκπαίδευσης, δουλειάς και τελικά της ζωής μας – έξω από τις νόρμες της κυρίαρχης πολιτικής – νιώθουμε την ανάγκη να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας και να στηρίξουμε έμπρακτα όλους όσους σήμερα αντιστέκονται και δρουν ενάντια σε αυτό το στρατό. Ενάντια στην «έρημο του πραγματικού» της στρατιωτικής θητείας και της στράτευσης στα 18 που μας προετοιμάζει για την «πραγματική έρημο» της κοινωνίας της αγοράς, της εκμετάλλευσης και του κέρδους. Επιδιώκοντας να κάνουμε πράξη το σύνθημα: «ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ».

Πιστεύουμε ότι ωρίμασαν οι συνθήκες για τη συγκρότηση μιας πλατιάς-μαζικής κίνησης για την υπεράσπιση της αντίστασης και δράσης μέσα κι έξω από τον Στρατό.

Σε αυτή την προσπάθεια δεν υπάρχει πολυτέλεια να λείψει κανείς. Όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι φοιτητικές συλλογικότητες, οι κινήσεις πόλης, τα εργατικά σχήματα, προοδευτικοί καλλιτέχνες και διανοούμενοι, είναι απαραίτητοι σε αυτή την κατεύθυνση. Οι αριστερές πολιτικές οργανώσεις μπορούν, και πρέπει, να στηρίξουν αποφασιστικά ένα τέτοιο εγχείρημα.

Απαιτώντας

· Να μην εφαρμοστεί το Νέο Πολεμικό Δόγμα ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ και να μπλοκαριστεί η αντιδραστική Ανασυγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων.

· ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΑ 18 ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ. Να καταργηθεί η ΠΑΛΛΑΙΚΗ ΑΜΥΝΑ και να αντισταθούμε στα σχέδια Στρατικοποίησης ολόκληρης της κοινωνίας.

· ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ – ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ – Ο ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕ ΣΤΟΛΗ

· ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ.

· ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ. ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΙΤΙΣΗΣ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ.

· ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ-ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ.

· ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 1-1. ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΩΡΑ.

· ΟΧΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΩΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ-ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ.

· ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ. ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.

· ΑΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΣΤΡΑΤΕΥΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ

· ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ-ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΩΝ.

· ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΩΣ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ.

· ΚΟΙΝΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩΝ: ΝΑΤΟ – ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ - ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.

· ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΥΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

· ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

· ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΛΕΣΧΕΣ ΕΦΕΔΡΩΝ, ΦΩΛΙΕΣ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΛΕΤΙΚΟΥ ΜΙΣΟΥΣ. ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

· ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ. ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ-ΑΣΦΑΛΙΣΗ.

· ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΝΗΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

· ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΤΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

· ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ.

· ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΕΕ , ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ -ΝΕΟΛΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ