10/12/08

Δολοφονία 15-χρονου. Πολιτικό μαζικό κίνημα ανατροπής της κυβέρνησης των δολοφόνων!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ 5η ΜΕΡΑ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Οργή που πρέπει να μετατραπεί σε συνολική και πολιτική δράση δείχνουν οι μαζικότατες και συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα. Το μαζικό λαϊκό κίνημα να βγει στους δρόμους, να συνεχίσει με συγκεντρώσεις – διαδηλώσεις – καταλήψεις, συντονισμό των εργατικών σωματείων, των νεολαιίστικων συλλόγων, των μαθητών, με μέτωπο της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και κοινή δράση των αριστερών δυνάμεων, για ένα πολιτικό μαζικό κίνημα ανατροπής του οργίου κρατικής – κυβερνητικής βίας, της αντιλαϊκής εισοδηματικής πολιτικής, των ιδιωτικοποιήσεων, των αντιδραστικών οδηγιών Λισσαβώνας- Μπολόνιας, της αντεργατικής επίθεσης συνολικά.
Μαζικότατη η πορεία και τα μπλόκ εργατικών σωματείων, εργατικών σχημάτων, φοιτητικών συλλόγων και πολιτικών οργανώνεων που έκαναν απεργιακή συγκέντρωση στο Μουσείο (Αθήνα) την Τετάρτη 10 Δεκέμβρη, παρά και ενάντια στην απόφαση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ να ακυρώσει (!) την απεργιακή πορεία συναινώντας και υποτασσόμενη στα σχέδια της κυβέρνησης των δολοφόνων. Πολύ μαζική η συμμετοχή στην Απεργία και όλες τις συγκεντρώσεις.
Τα συλλαλητήρια της Τρίτης στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη είχαν τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών, δασκάλων, καθηγητών, και φοιτητών. Προκλητική η στάση της αστυνομίας με σαφή στόχο να διαλύσει τις διαδηλώσεις. Χιλιάδες λαού στην κηδεία του Αλέξη, όπου ακόμα και εκεί η αστυνομία έκανε προκλητική εμφάνιση. Όργιο αστυνομικής καταστολής σε πολλές πόλεις.
Εξορμήσεις σε δεκάδες γειτονιές και δήμους από τα σχήματα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στην πρωτεύουσα.

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ