23/12/08

Απομάκρυνση των ΜΑΤ τώρα!

Στις 6 Δεκεμβρίου, στην καρδιά της γειτονιάς μας είχαμε ένα θάνατο που δεν προήλθε ούτε από "ναρκωτικά" ούτε από "κοινό έγκλημα" αλλά από το χέρι ενός ειδικού φρουρού, φορέα της κρατικής εξουσίας που διατείνεται ότι "προασπίζει την ασφάλεια" της περιοχής.
Τα Εξάρχεια, μία από τις πιο ανθρώπινες και ιστορικές γειτονιές της Αθήνας όπου οι κάτοικοι γνωρίζονται, όπου συνυπάρχουν πολύμορφα πολιτικά και πολιτιστικά στέκια, χώρος ζωντανός, νεανικός, αλληλέγγυος, τα τελευταία χρόνια έχουν συστηματικά "δαιμονοποιηθεί" και σκόπιμα παρουσιαστεί ως "άβατο", μύθος που καταρρίπτεται από μία αδιανόητη εν ψυχρώ δολοφονία στον πιο πολυσύχναστο δρόμο τους.
Εδώ και πολλά χρόνια αστυνόμευση στα Εξάρχεια σημαίνει: από τη μία σιδηρόφρακτες διμοιρίες ΜΑΤ και ειδικές δυνάμεις σταθμευμένες περιμετρικά στην περιοχή που προκαλούν το κοινό αίσθημα με αδικαιολόγητες προσαγωγές κατοίκων, σεξουαλικές παρενοχλήσεις και επίδειξη εξουσίας σε κάθε ευκαιρία και από την άλλη, αστυνομία της περιοχής επικαλούμενη το "αβατο" που απουσιάζει οποτεδήποτε καλείται από τους πολίτες να παρέμβει και επιτρέπει την προκλητική διακίνηση ναρκωτικών. Η άμεση αντίδραση αστυνομίας και ΜΑΤ στις κινητοποιήσεις μας τον τελευταίο χρόνο, αποδεικνύει τον κατασταλτικό τους ρόλο εφόσον αντί να προστατεύουν τον πολίτη προστατεύουν τις παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας, δημιουργούν ασπίδα γύρω από το δημαρχείο όταν διαδηλώνουμε εκεί με τα σκουπίδια του Στρέφη και συλλαμβάνουν γείτονες σε δενδροφύτευση στο Πεδίο του Αρεως! Ο παραπάνω συνδυασμός, μας κάνει δικαιολογημένα να μιλάμε για αστυνομοκρατία και "κατεχόμενα" Εξάρχεια που κάθε τόσο ταλανίζονται από αντεγκλήσεις και μικροεπεισόδια τα οποία εξελίσσονται σε μάχες με αλόγιστη χρήση καρκινογόνων χημικών από τα ΜΑΤ που συνήθως οδηγεί και σε τοξική καύση σκουπιδιών.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι χωρίς ΜΑΤ στη γειτονιά, το κλίμα αυτό θα αλλάξει.
Η πολυπληθής διαμαρτυρία (χιλίων περίπου ατόμων) που οργανώσαμε στις 16/12 έξω από το αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων με ψυχραιμία αλλά και δυναμισμό, στο πλαίσιο ενός "ήπιου" κλίματος οργής, δυσαρέσκειας και θλίψης, στηρίχτηκε με ενθουσιασμό και επιμονή για δύο ολόκληρες ώρες από κατοίκους κάθε ηλικίας περικυκλωμένους για πολλοστή φορά από διμοιρίες ΜΑΤ και δημιούργησε μία κοινή βάση περαιτέρω δράσεων στη γειτονιά.
Μας εξοργίζει η αναλγησία του κράτους που αγνοώντας επιδεικτικά τα κινήματα που αναπτύσσονται τον τελευταίο μήνα αρκείται σε αύξηση των κονδυλίων για τα σώματα ασφαλείας στον προυπολογισμό του 2009 , αποδεικνύοντας τον αυταρχισμό του.

Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
Ο ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΧΗΜΙΚΩΝ

ειδικά μετά τα τελευταία γεγονότα, πρέπει να γίνουν αιτήματα όλων των Εξαρχειωτών που επιθυμούμε να ζήσουμε ανθρώπινα και να οικειοποιηθούμε το ζωτικό μας χώρο.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΕΣ ΜΑΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 5/1/09 ΣΤΙΣ 8.30ΜΜ
ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΠΕΝΑΚΗ 93-95

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ