12/12/08

Προκήρυξη μαθητών νΚΑ για τον αντικατασταλτικό αγώνα


Αυτή η σφαίρα δεν έπεσε τυχαία
Κάτω τα χέρια από τη νεολαία.

Αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη.
Οι μέρες που ζούμε, μέρες θλίψης, οργής και αγώνα, δεν θα ξεχαστούν, δεν θα σβήσουν μέσα στο χρόνο. Σταματήσαμε πια να ξεχνάμε, να ανεχόμαστε, να σκύβουμε το κεφάλι, να φοβόμαστε.

Ένας συμμαθητής μας σκοτώθηκε, αναίτια, το Σάββατο το βράδυ, από σφαίρες αστυνομικού. Ένας έφηβος σαν εμάς που δεν πρόλαβε καλά- καλά να ονειρευτεί το μέλλον του, δεν πρόλαβε να ζήσει το παρόν του, έπεσε νεκρός από τις δυνάμεις καταστολής. Μαζί με τον άδικο χαμό του, πέθανε μέσα σε όλους μας η πίστη στη δημοκρατία που υποτίθεται πως έχουμε, στην αστυνομία που μας “φυλάει”, την κυβέρνηση και την πολιτική της που “αγωνίζεται για το καλό μας”. Ξέρουμε πια ότι η πολιτική αυτή παρέχει δισ. ευρώ στις τράπεζες και σφαίρες στους μαθητές. Ότι χτυπάει όλα τα δικαιώματα μας στην εκπαίδευση και την εργασία και οδηγεί στην φτώχεια τεράστιο κομμάτι της κοινωνίας. Και όταν βλέπουν ότι ο λαός αντιδρά σε αυτήν, χρησιμοποιούν τη βία, τους τρομονόμους, την κρατική καταστολή για να τον υποτάξουν. Οπλίζουν έτσι το χέρι της αστυνομίας να χτυπάει διαδηλωτές, να σκοτώνει μετανάστες και τώρα μαθητές.

Ο Αλέξης σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς.
Όμως πλέον βρίσκουν απέναντι τους τη νέα γενιά. Μια γενιά που την είχανε για χαμένη, υποταγμένη, σιωπηλή, να δέχεται το παρόν και το μέλλον της χωρίς να αντιδρά. Να ζεί μέσα στους εξοντωτικούς ρυθμούς του σύγχρονου σχολείου και των συνεχών εξετάσεων. Να αναγκάζεται να χάσει από τα πρώτα χρόνια της ζωής της τον ελεύθερο χρόνο και την δημιουργικότητα της. Να διώχνεται από το σχολείο ή να σπουδάζει αποκτώντας ένα πτυχίο χωρίς αντίκρισμα. Να βιώνει την ανεργία ή να δουλεύει με 700 ή και λιγότερα ευρώ.

Αυτή η γενιά εξεγείρεται αυτή τη στιγμή. Γιατί σκοτώθηκε ένας δικός της άνθρωπος. Αλλά και γιατί καταλαβαίνει ότι έχει έρθει η στιγμή να παλέψει για ένα καλύτερο αύριο. Για να μπορεί να ζει σε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς καταστολή.

Η οργή μας δεν εκτονώνεται, δεν έχει ημερομηνία λήξης.
Πολλοί προσπαθούν να μας επαναφέρουν στην “τάξη”. Όμως εμείς ξέρουμε ότι είναι μόνο η αρχή. Δεν είναι ένας αγώνας που θα τελειώσει όταν αλλάξουν θέμα τα Μ.Μ.Ε., αλλά συνδέεται με τα μαθητικά, φοιτητικά και εργατικά κινήματα του παρελθόντος και κυρίως του μέλλοντος. Ότι είναι ένας αγώνας διαρκείας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που θα μας βγάλει νικητές. Γιατί θέλουμε και οι επόμενες μέρες να είναι του Αλέξη, να είναι της δικιάς μας γενιάς.

Το κίνημα μας δεν φοβάται, δεν συκοφαντείται.
Δεν διστάζουμε μπροστά στους τραυματισμούς και τις συλλήψεις συμμαθητών- συναγωνιστών μας που έγιναν τις τελευταίες μέρες, ούτε μπροστά στις κινήσεις τρομοκράτησης του κράτους και του παρακράτους. Δεν πειθόμαστε από τα ψέματα των δημοσιογράφων που προσπαθούν να χτυπήσουν τους αγώνες μας και να στρέψουν την κοινωνία απέναντί μας, ευτυχώς χωρίς να το καταφέρνουν. Η μαζική μας πάλη ανατρέπει τα σχέδια τους.

  • Κάτω η κυβέρνηση των δολοφόνων της ΝΔ/ Να παραιτηθούν τώρα οι Παυλόπουλος – Χηνοφώτης, άμεση παραδειγματική τιμωρία των ενόχων
  • Άμεσος αφοπλισμός της αστυνομίας, έξω οι δυνάμεις κατοχής από το κέντρο της Αθήνας. Διάλυση τώρα των ΜΑΤ.
  • Κίνημα ανατροπής για τις ελευθερίες της εποχής μας

    ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

    ΜΑΘΗΤΕΣ νΚΑ

    νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση/ Νέο Αριστερό Ρέυμα

    τηλ.επικοινωνίας: 6956161445




  • ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

    Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ