13/2/09

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2008: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ -ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ- ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ


ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ / ΕΕΚ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ- ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2008:

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ

Η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από την Ελληνική Αστυνομία οδήγησε στην εξέγερση του Δεκέμβρη, την πρωτόγνωρη πανελλαδική σύγκρουση των πιο καταπιεσμένων στρωμάτων της εργατικής τάξης και της νεολαίας με την Κυβέρνηση των Δολοφόνων, την Αστυνομία, το Κεφάλαιο και τους πολιτικούς διαχειριστές του. Η συνεχιζόμενη δυναμική της μετά, φάνηκε στις κινητοποιήσεις των αγροτών, τις καταλήψεις στην ΕΣΗΕΑ και την Λυρική Σκηνή, τις συγκρούσεις των κατοίκων στην Κυψέλη με τα ΜΑΤ ενάντια στη τσιμεντοποίηση των γειτονιών τους. Φαίνεται στην πρωτοφανή πανελλαδική κινητοποίηση στο πλευρό της σ. Κωσταντίνας Κούνεβα, της μαχητικής συνδικαλίστριας καθαρίστριας που χτύπησαν με βιτριόλι τα αφεντικά και το Κράτος στις 23 Δεκέμβρη. Είναι σαφές ότι η εξέγερση του Δεκέμβρη δεν ανήκει στο παρελθόν αλλά στο παρόν και το μέλλον της εργατικής τάξης και της νεολαίας

Ιδιαίτερα τώρα που ο εφιάλτης της ανεργίας στοιχειώνει τις μεγάλες πόλεις και την επαρχία με πρωτόγνωρους ρυθμούς γεννώντας νέες στρατιές εξεγερμένων. Την ερχόμενη άνοιξη 400 νέοι άνεργοι θα προστίθενται κάθε μέρα στις λίστες της ανεργίας και σε παγκόσμια κλίμακα οι πρώτοι υπολογισμοί κάνουν λόγο για 51 εκατομμύρια νέους ανέργους μέσα στο 2009. Όσες επιχειρήσεις δεν βάζουν λουκέτο εξαιτίας της «πιστωτικής ασφυξίας» απολύουν εργάτες σωρηδόν μειώνοντας ταυτόχρονα τους μισθούς και γενικεύοντας τις ελαστικές σχέσεις εργασίας για τους «τυχερούς» που απομένουν μέχρι την εξόντωσή τους από τα αφεντικά.

Οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι χρηματιστές, οι εφοπλιστές και το πολιτικό τους προσωπικό στην Κυβέρνηση είναι αδύναμοι και πιο επικίνδυνοι από ποτέ! Για αυτό έριξαν βιτριόλι στη σ. Κωσταντίνα Κούνεβα στις 23 Δεκέμβρη. Για αυτό τώρα κρατούν προφυλακισμένους δεκάδες διαδηλωτές της εξέγερσης και απειλούν με επιβολή ποινών εκατοντάδες άλλους, εργαζόμενους, νεολαίους και μετανάστες. Να απαιτήσουμε την άμεση απελευθέρωση και αθώωσή τους γιατί κάθε χτύπημα σε έναν είναι χτύπημα σε όλους μας.

Την ίδια στιγμή που η δολοφονική Αστυνομία συλλαμβάνει διαδηλωτές στο σωρό κατά εντολή της Κυβέρνησης των «Μαρκογιαννάκηδων», οι ίδιοι «κύριοι» παίζουν με την αγωνία των εργαζόμενων σκορπώντας ψεύτικες υποσχέσεις για την «καταπολέμηση της ανεργίας». Μας εμπαίζουν και μας προκαλούν.

Όχι για πολύ! Η διεφθαρμένη Κυβέρνηση των Δολοφόνων και όλο το αστικό πολιτικό σύστημα βουλιάζουν στην πολιτική κρίση και τα σκάνδαλα. Είναι όλοι τους αδύναμοι γιατί είναι αντιμέτωποι με την επαπειλούμενη χρεοκοπία της ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας και μια ενδεχόμενη επιτήρηση από τα αφεντικά τους στην Ε.Ε. Είναι, όμως, γελασμένοι αν νομίζουν ότι ο λαός θα πληρώσει αμαχητί τα σπασμένα της κρίσης.

Η Κυβέρνηση των Δολοφόνων πρέπει και μπορεί να ανατραπεί εδώ και τώρα. Αντίθετα από τις επιδιώξεις του ναζιστικού ΛΑΟΣ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ που νομίζει ότι ο λαός έχει ξεχάσει τι πέρασε επί των Κυβερνήσεών του. Να ανατραπεί αντίθετα και από τη θέληση της ηγεσίας του ΚΚΕ που την υποστηρίζει. Η ανατροπή της δε θα γίνει μέσα από εκλογές- όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ- για να έρθει κάποια άλλη Κυβέρνηση των καπιταλιστών. Η Κυβέρνηση πρέπει να ανατραπεί στους δρόμους από τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία με τους αγώνες τους και στην προοπτική της δικής τους εξουσίας! Μόνο τότε θα μπορέσουμε να ανοίξουμε το δρόμο για τη λύση των προβλημάτων μας.

Η εξέγερση του Δεκέμβρη απέδειξε τη δύναμή μας! Ήταν η πρώτη λαϊκή εξέγερση με επικεφαλής τη νεολαία μετά το Παγκόσμιο Κραχ του Φθινοπώρου, μέσα στην χειρότερη καπιταλιστική κρίση εδώ και 100 χρόνια. Προκάλεσε το πανικό των καπιταλιστικών Κυβερνήσεων διεθνώς γιατί αναγνώρισαν γρήγορα τον κίνδυνο «εξάπλωσης της αναταραχής». Τώρα ο εφιάλτης τους γίνεται πραγματικότητα: η λαϊκή εξέγερση φουντώνει στην Ευρώπη, τη Ρωσία και την Κίνα, ενώ στη Γαλλία η Γενική Απεργία απειλεί με ανατροπή την Κυβέρνηση του Σαρκοζύ.

Η νέα γενιά εργαζόμενων και μαθητών που πάλεψε ενάντια στην Κυβέρνηση των Δολοφόνων, το Κράτος και τον καπιταλισμό, πρέπει να ενωθεί με ολόκληρη την εργατική τάξη στους «νέους Δεκέμβρηδες» που είναι μπροστά μας. Να προετοιμαστούμε για τη νίκη. Κάθε καθυστέρηση θα είναι καταστροφική.

* Συμμετέχετε στις εκδηλώσεις-συζητήσεις

της Οργάνωσης Επαναστατικής Νεολαίας-ΕΕΚ

σε συνοικίες της Αθήνας, στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, την Πάτρα, την Καβάλα, τη Ναύπακτο κ.α.

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ