9/2/09

ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΞΑΝΑ ΣΤΟ army.gr

Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι στο σύγχρονο κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό δεν χωρούν ελευθερίες και δημοκρατικά δικαιώματα. Ο μονόλογος των κυβερνητικών στελεχών, των παπαγάλων μεγαλοδημοσιογράφων και των εκδοτών, του εμπορικού και βιομηχανικού κόσμου πρέπει να μένει αναπάντητος.

Η αντεργατική επέλαση, στο όνομα της αντιμετώπισης της καπιταλιστικής κρίσης, που προκάλεσε ο κόσμος του πλούτου, έχει ως Συστατικό της στοιχείο τη βίαιη εκδήλωση του κρατικού αυταρχισμού (ΜΑΤ-χαφιεδισμός, δικαστές, συκοφάντησης αγώνων από τα κοράκια της δημοσιογραφίας κλπ), αλλά και τη Λογοκρισία.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να χειραγωγηθούν, το μονοπώλιο της πληροφόρησης να περιφρουρηθεί, η αμφισβήτηση να εξαφανιστεί. Επεισόδια αυτής της ολοκληρωτικής πρακτικής είναι οι απολύσεις των μάχιμων δημοσιογράφων, η καταστολή κάθε πηγής αντιπληροφόρησης, η κατάργηση του Ασύλου, η απόκρυψη κάθε αντίλογου του κινήματος.

Αυτή η προσπάθεια του κράτους στοχοποιεί συστηματικά και την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ και το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.

Η ηλεκτρονική σελίδα τους υπουργείου Εθνικής Άμυνας army.gr, που εκτός των άλλων δημοσιοποιεί τα άρθρα του ημερήσιου τύπου, συστηματικά αποκρύπτει τις ανακοινώσεις του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, ενώ πλέον από την λογοκρισία δεν ξεφεύγει και η όποια δραστηριότητα της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ.

Φυσικά οι βαρύτατες ευθύνες δε βαραίνουν μόνο τον Ανχη (ΠΖ) Γρηγόρη Γρηγοριάδη, τον εκπρόσωπο Τύπου του ΓΕΣ. Ο ίδιος δεν αποτελεί εξαίρεση της μεγάλης πλειοψηφίας των στελεχών που αποσκοπεί σε άνοδο στην ιεραρχία μέσω του κομματικού μηχανισμού και της υποταγμένης, αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς.

Οι ευθύνες είναι κυρίως του υπουργού Εθνικής Άμυνας Β. Μεϊμαράκη και της κυβέρνησης της Ν.Δ. Ο υπουργός εξάλλου εδώ και 77 μέρες αποκαλύπτεται ως ένας κοινός ψεύτης, που υπόσχεται ξεδιάντροπα 9μηνη θητεία χωρίς να το κάνει πράξη περιμένοντας πότε τα γκάλοπ θα δείξουν κάλπη στη ΝΔ και συμμετέχει σε μια κυβέρνηση που από το 2004 είχε τάξει 6μηνη θητεία.


Είμαστε σίγουροι ότι τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει με αυτή την κυβέρνηση, στο στρατό και όχι μόνο. Τα θύματα από ναρκωτικά-αλκοολισμό-ατυχήματα-αυτοκτονίες αυξάνονται, ενώ η εμπλοκή
των Ενόπλων Δυνάμεων σε πολεμικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν προαναγγέλλει την επιστροφή νεκρών…

Αυτές οι πολεμικές, αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης, που σε καιρούς δύσκολους πετά 58 δις σε πολεμικούς εξοπλισμούς (με απευθείας αναθέσεις και έντονη την οσμή του διαπλεκόμενου σκανδάλου) απαιτούν τη Λογοκρισ
ία.

Μήπως ήρθε η ώρα να φύγει η κυβέρνηση της ΝΔ και η επικίνδυνη πολιτική της;

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6932 955437


Αναδημοσιεύουμε τα λογοκριμένα άρθρα και ανακοινώσεις.


ΣΕΙΡΑ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ

Οι νεοσύλλεκτοι, πολλοί, πρωταγωνιστές της εξέγερσης του Δεκέμβρη, καλούνται να αντιμετωπίσουν μια εξαιρετικά δύσκολη θητεία. Η κυβέρνηση, με αφορμή και αιτία την καπιταλιστική κρίση που δημιούργησε ο κόσμος του πλούτου, απαιτεί την αφαίρεση των τελευταίων εργασιακών δικαιωμάτων, επιβάλλει νέους φόρους, λιτότητα. Γνωρίζοντας ότι η πολιτική τους θα προκαλέσει κοινωνικές εκρήξεις, αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους ως εσωτερικό εχθρό. Σχεδιάζουν να στείλουν τον στρατό εναντίον διαδηλωτών.

Σε Κύπρο-Αιγαίο στήνεται σκηνικό έντασης. Ο άγριος ανταγωνισμός Ελλάδας-Τουρκίας για το ποιος θα αναλάβει ρόλο περιφερειακής ιμπεριαλιστικής δύναμης οξύνεται. Τα προβλήματα στο Αιγαίο όχι μόνο δεν λύνονται, αλλά δίνουν τη δυνατότητα σε Ερντογάν-Καραμανλή να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους από τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα και να «πωρώσουν» εθνικιστικά το μέσο πολίτη. Τα παιχνίδια στο Αιγαίο καλλιεργούν τον φόβο επίθεσης, δικαιολογούν τους τεράστιους πολεμικούς εξοπλισμούς (ο Ελληνικός Στρατός θα κοστίσει στην κοινωνία 58 δις ευρώ για το 2006-2015). Ζωές χάνονται, είτε πιλότων, είτε λόγω της πολεμικής προετοιμασίας (ένας νεκρός φαντάρος-στέλεχος κάθε 10 μέρες). Σε 12 μήνες θητείας «χώρεσαν» 24 μήνες πολεμικής προετοιμασίας και εργασιακής εκμετάλλευσης. Το ΑΞΙΟΜΑΧΟ του στρατού είναι η αιτία για τις απώλειες των στρατευμένων-στελεχών.

Ταυτόχρονα, ο ελληνικός στρατός παρουσιάζει τη μεγαλύτερη ιστορικά συμμετοχή σε αποστολές εκτός συνόρων (σε 15 χώρες). Θα στείλουν στρατό στη Γάζα, ενώ στο Αφγανιστάν θα βάλουν τα ελληνικά τάγματα να πολεμούν με τους Ταλιμπάν. Γρήγορα θα έρθουν πτώματα μισθοφόρων!!!

Ενώ πετάνε 58 δις ευρώ σε εξοπλισμούς, οι συνάδελφοι υπηρετούν σε άθλιες συνθήκες. Το βύσμα, οι πελατειακές σχέσεις κυριαρχούν. Η ΝΔ υπόσχεται 9μηνο για να μας πάρει τις ψήφους.

Σε καλούμε να αντισταθείς. Να υπερασπιστείς τα δικαιώματα σου. 16 χρόνια το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είναι η απάντηση στη μαυρίλα των στρατοπέδων. Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων στηρίζει τους φαντάρους, δημοσιοποιεί τις καταγγελίες τους. Η δράση της νεολαίας Μέσα και Έξω από τον Στρατό έκανε πατσαβούρι τα σχέδια για Στράτευση στα 19-21, ο φόβος των φανταρίστικων αντιδράσεων απέτρεψε την εμπλοκή του στρατού το Δεκέμβρη



ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗΣ

Στο σύγχρονο καπιταλισμό η εμπορευματοποίηση-ιδιωτικοποίηση του πολέμου αναδεικνύεται σε βασικό χαρακτηριστικό. Συνοδοιπορεί με τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» και την «υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων». Οι αποστολές εκτός συνόρων αποτελούν κυρίαρχο διαπραγματευτικό μέσο για τη διεκδίκηση βελτιωμένης θέσης στον παγκόσμιο συσχετισμό δύναμης. Οι εκπαιδευμένοι μισθοφόροι σε Ιράκ-Αφγανιστάν-Κόσσοβο παρατάσσονται στις καπιταλιστικές μητροπόλεις. Ο κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός, σε εθνικό-ευρωπαϊκό επίπεδο, θεσμικά κατοχυρώνει την «Εκτροπή» της Αστικής Δημοκρατίας, την χρήση στρατιωτικών δυνάμεων στην καταστολή των εξεγέρσεων του» εχθρού λαού» .

Στο ΚΥΣΕΑ (12/11/08) η κυβέρνηση ομόφωνα αποφάσισε την συμμετοχή της χώρας στη στρατιωτική δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα σταλεί στη Σομαλία εξυπηρετώντας τα αυτοτελή ευρωπαϊκά καπιταλιστικά-ιμπεριαλιστικά συμφέροντα και «προστατεύοντας» τους εφοπλιστές. Επίσης, ενέκρινε τους στόχους του 15ετούς εξοπλιστικού προγράμματος, αξίας 27 δις ευρώ. Η δημοσιογραφική έρευνα αποκαλύπτει ότι παρά τις υποσχέσεις μείωσης κατά 15% των πολεμικών προμηθειών, η κατά κεφαλή δαπάνη για όπλα από 378 ευρώ (2003) έφτασε στα 607 ευρώ (2008), αυξήθηκε δηλαδή τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της Ν.Δ. κατά 65%.

Εμβόλιμα, αρχές Ιανουαρίου 2009, στο ΚΥΣΕΑ αποφάσισαν συμμετοχή του ελληνικού στρατού στην πολυεθνική κατασταλτική δύναμη που σχεδιάζεται να αποσταλεί στη Γάζα και μετακίνηση των ελληνικών δυνάμεων που εδρεύουν στο Αφγανιστάν σε εμπόλεμη περιοχή, ακολουθώντας τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς του Ομπάμα. Οι φήμες 9μηνης θητείας συνδέονται με την πρόσληψη επιπλέον 15000 ΕΠ.ΟΠ. (κόστους 10 εκ. ευρώ για το 2009).

Οι διεκδικητές πολλοί και αποφασισμένοι. Η υπερπροβαλλόμενη «ένταση στο Αιγαίο», απαιτεί άμεσα επιτάχυνση των εξοπλισμών που υπολογίζονται στα 53 δις ευρώ (2006-2020) και μαζί με την επίδειξη κρατικής καταστολής αναδεικνύονται σε βασικά κυβερνητικά όπλα πολιτικής ανάκαμψης. Ας μην ξεχνούμε ότι η κρίση στα Ίμια οδήγησε στο μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα (ξεπέρασε τα 30 δις ευρώ).


Οι προσδοκίες ρωσικής στήριξης ολόκληρου του αστικού πολιτικού συστήματος, διαψεύδονται από την κοινή ρωσοτουρκική άσκηση στο Αιγαίο. Το Πολεμικό Ναυτικό απαντά με κοινή ελληνοαμερικάνικη άσκηση. Εξελίξεις, που αποκαλύπτουν τον τυχοδιωκτισμό της ελληνικής εξωτερικής αστικής πολιτικής. Υπερασπίζεται παράλογα «εθνικά δικαία» (διαφορετικά θαλάσσια από εναέρια σύνορα), απέναντι στην Τουρκία, που επιπροσθέτως, εξωτερικεύει την πολιτική κρίση που προκαλεί η διεκδίκηση εξουσίας αντιμαχόμενων τμημάτων της άρχουσας τάξης.

Οι Αγορές όπλων συνδέονται με την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων (Διακλαδικότητα), τα πολεμικά δόγματα (Προληπτικοί πόλεμοι, Ασύμμετρες Απειλές), υπηρετούν τις ανάγκες του ελληνοτουρκικού αστικού ανταγωνισμού (βαλλιστικοί πύραυλοι που στοχεύουν πολιτικούς στόχους, αντιπυραυλική άμυνα, τεθωρακισμένα που εντάσσονται σε επιτελικά σχέδια προέλασης στην Ανατολική Θράκη-Πόλη), την συμμετοχή του ελληνικού στρατού σε ιμπεριαλιστικούς στρατιωτικούς σχηματισμούς (ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ) και αποστολές εκτός συνόρων (6000 στελέχη σε 15 χώρες), διεκδικώντας περιφερειακό ιμπεριαλιστικό ρόλο.


Τα μεγέθη των εξοπλισμών προκαλούν, εξοργίζουν. Στο δημοσιευμένο σχέδιο προϋπολογισμού όλα τα ποσά για δημόσιες δαπάνες (έργα, παιδεία κλπ), κοινωνικές παροχές περικόπτονται, οι φόροι μισθωτών-συνταξιούχων αυξάνονται (2008-2009) κατά 2 δις ευρώ. Οι εξοπλισμοί από 3.348 εκ. ευρώ (2004) θα φτάσουν τα 4.328 εκ. ευρώ (2009), αύξηση 29%. Το σύνολο των πολεμικών δαπανών εκτινάσσεται στα 6.574.550.000 ευρώ (2009).

Πρόκειται για την αποκάλυψη της ουσίας της ταξικής πολιτικής Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, αφού μέσω των πολεμικών προμηθειών προχωρούν σε μια τεράστια μεταφορά εισοδήματος στα πιο δυναμικά τμήματα του ελληνικού κεφαλαίου, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα τις
ανάγκες της Διπλωματίας των Εξοπλισμών (παζάρια Σαρκοζί για τη Μακεδονία, αγορά των ρωσικών 420 TOMA ΒΜΡ-3 ως αντάλλαγμα για την γεωστρατηγική ενεργειακή αναβάθμιση της Ελλάδας).

Ταυτόχρονα, τρομάζει το μέγεθος των απωλειών (μόνο της Π.Α.) στον «Ακήρυκτο Πόλεμο» του Αιγαίου: 118 νεκροί Έλληνες πιλότοι, 200 αεροσκάφη κατέπεσαν (αξίας 10 δις €), ενώ 7100 € κοστίζει η ώρα πτήσης ενός F-16 BLOCK 52 PLUS και 11100 € ενός MIRAGE!!!!


Το τεράστιο χάσμα που χωρίζει τις κοινωνικές ανάγκες από την αστική πολιτική αποκαλύπτεται από τον πίνακα που δημοσίευσε η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (23/8/08)



Σύμφωνα με την έκθεση του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη (SIRPI) οι πολεμικές δαπάνες το 2007 αυξήθηκαν 6% (κατά 45% τα τελευταία 10 χρόνια) και έφτασαν τα 851 δις €. Το 45% καλύπτουν οι ΗΠΑ, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η θέση.

Οι λόγοι: οι στόχοι της εξωτερικής πολιτικής, οι πραγματικές ή οι υποτιθέμενες απειλές, οι ένοπλες συρράξεις και η συμμετοχή σε «επιχειρήσεις διατήρησης ειρήνης» από πολυεθνικές δυνάμεις. Εντυπωσιακό: η Ανατολική Ευρώπη κατέγραψε την υψηλότερη αύξηση πολεμικών δαπανών (162% την περίοδο 1998-2007). Ακριβή η μετάβαση στη Δικτατορία της Αγοράς…

Γιατί δεν περιορίζονται οι πολεμικές δαπάνες σε εποχή βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης; Ερώτημα που βασανίζει τον αμερικανό εργαζόμενο που έχασε δουλειά και σπίτι, αλλά και τον ευρωπαίο. Σε αντίθεση με την κοινή λογική «η κρίση στις ΗΠΑ φέρνει αύξηση των εξοπλισμών». Το κόστος του πολέμου στο Ιράκ από 50 δις $ ετησίως υπολογίζεται στο 1 τρις $ το 2009. Μελετητές διαπιστώνουν ότι όσο μειώνεται η οικονομική-νομισματική ισχύς των ΗΠΑ, τόσο θα αναβαθμίζει την στρατιωτική-τεχνική της ισχύ, αφού το οικονομικό μέλλον εξαρτάται από την πρόσβαση-έλεγχο σε σπανίζοντες φυσικούς πόρους (τρόφιμα, νερό, μέταλλα) και ενεργειακούς πόρους, αγωγούς.

Για τον ερευνητή του (GRIP) Luc Mampaey υπάρχουν κοινές επιλογές σε ΗΠΑ-Ε.Ε. που δρομολογούνται από το 2001 με πρόσχημα «την καταπολέμηση της τρομοκρατίας». Προϋπήρχε η πρωτοφανή επέκταση του «βιομηχανικού συστήματος των οπλικών συστημάτων-συστημάτων ασφάλειας» που σφραγίστηκε από την Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας (Συνθήκη Νίκαιας 2000). Χαρακτηριστικό της, η συγκέντρωση μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων, η διεκδίκηση ελέγχου ολόκληρου του τεχνολογικού κλάδου και η αύξηση επηρεασμού των κυβερνήσεων. Το σκάσιμο της φούσκας του Nasdaq (2000) τροφοδότησε την εκτίναξη των χρηματιστηριακών δεικτών των κλάδων πολέμου-ασφάλειας, που απογειώθηκαν την 11/9 (άνοδο 15-30%).


Η Ευρωπαϊκή πολεμική βιομηχανία ιδιωτικοποιείται και στις 12/4/2004 δημιουργείται ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Άμυνας (AED), ενθαρρύνοντας μια ανταγωνιστική ευρωπαϊκή αγορά. Στις 21/11/2005, οι υπουργοί Άμυνας υιοθετούν τη φιλελευθεροποίηση των αγορών οπλικών συστημάτων. Σύντομα (3) ευρωπαϊκοί όμιλοι συγκαταλέγονται στους (10) μεγαλύτερους παγκοσμίως (BAE Systems, EADS, THALES), ενώ η απασχόληση μειώνεται κατά 40% (χάθηκαν 200000 εργασίας). Κοινωνία του τρόμου, Στρατιωτικοποίηση της Ευρώπης τροφοδοτούν πολεμικές παραγγελίες (πρόβλεψη Συνταγματικής Συνθήκης) και κέρδη, επιφέρουν αντιδραστικές εργασιακές σχέσεις και απολύσεις. Σύμφωνα με τον Γκαλμπρεϊθ «στον ανεστραμμένο κλάδο, η παραγωγική επιχείρηση απλώνει τα πλοκάμια της για να ελέγξει τις δικές της αγορές ή ακόμα καλύτερα για να κατευθύνει τη συμπεριφορά της αγοράς και να διαμορφώσει τις κοινωνικές συμπεριφορές εκείνων που ο κλάδος υποτίθεται ότι υπηρετεί».

Και στην Ελλάδα ο πόλεμος εμπορευματοποιείται, η πολεμική βιομηχανία ιδιωτικοπoιείται και συγκεντροποιείται. Αποκτά διεθνείς συνεργασίες (αεροναυπηγική συνεργασία ΕΑΒ-IRKUT, ναυπηγείο Σκαραμαγκά-THYSSEN KRUPP και ναυπηγείο Ελευσίνας-DCN ναυμαχούν για τα 2,2 δις € των νέων φρεγατών), τροφοδοτείται από τα εξοπλιστικά προγράμματα (Έλληνες κατασκευαστές καρπώνονται το 10%, οραματίζονται το 20%), επιδιώκει την υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στον πόλεμο, διεκδικεί διεθνείς παραγγελίες( η Soukos Robots εξάγει στην Raytheon συστήματα αξίας 330.000.000 δολ.). Τα εργατικά δικαιώματα περιστέλλονται (ΕΛΒΟ, ΕΑΒ). Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. στρατιωτικοποιείται, ιδιωτικές εταιρίες ασφάλειας αποκτούν δικαίωμα οπλοφορίας και σχηματισμού Ιδιωτικών Στρατών.

Ιδιώτες θα μοιραστούν 400 εκ για την εγκατάσταση-συντήρηση συστημάτων ασφάλειας σε αποθήκες πυρομαχικών, κατασκευή-διαχείριση πρότυπου κέντρου εξομοιωτών πτήσεων, τεχνική διαχείριση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχείου στα Μέθανα!!! Εργολάβοι θα κατασκευάσουν 696 διαμερίσματα και βρεφονηπιακούς σταθμούς για το μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό. Χακί Real Estate ονομάζεται η εμπορική εκμετάλλευση των 1500 ακινήτων (250 εκατ. τ.μ.) των Ε.Δ. που μεταβιβάζονται στην Ανώνυμη Εταιρεία που αντικαθιστά την Υπηρεσία Αξιοποίησης Μετεγκατάστασης Στρατοπέδων (ΥΑΜΣ).


Χαρακτηριστικό παράδειγμα η INTRACOM DEFENSE. Συνεργάζεται με τη THALES (PATRIOT, LEOPARD, HAWK, ASPIS II), οι εξαγωγές αποτελούν το 65% του τζίρου και το 2007, το 93% των νέων συμβάσεων, ήταν εξαγωγές σε Νοτιοανατολική Ευρώπη και Αραβικές χώρες. Συνεργάζεται με τη ρωσική SISTEMA στοχεύοντας την επέκταση σε Βαλκάνια-Μ.Ανατολή στους τομείς τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, επενδύσεις, τουρισμό, real estate.

H εκμετάλλευση των εργαζομένων παγκοσμιοποιείται. Το 2009 η Ιntracom Telecom μετονομάζεται σε Sitronics Telecom και για να είναι «ανταγωνιστικά» τα προϊόντα τους θα κατασκευάζονται σε Ινδία-Κίνα, με βάση όμως την έρευνα και τους ποιοτικούς ελέγχους των στελεχών της Intracom Telecom, ενώ ετοιμάζει εκατοντάδες απολύσεις.

Ο στρατός και οι πολεμικές δαπάνες αναδεικνύονται ένα τεράστιο, περιττό βάρος για την ελληνική κοινωνία, ταυτόχρονα διαπραγματευτικό ατού και τεράστια πηγή κερδών για το ελληνικό κεφάλαιο. Το εργατικό κίνημα πρέπει να μπλοκάρει τους εξοπλισμούς, να αναδείξει την απαίτηση ικανοποίησης των κοινωνικών αναγκών, να καταργήσει την πολεμική βιομηχανία δίνοντας της ειρηνικό προσανατολισμό.


Ο παραλογισμός του πόλεμου πάει χέρι-χέρι με τον παραλογισμό του καπιταλιστικού συστήματος. Δεν διορθώνονται. Ανατρέπονται.


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ ΕΠΙΚ. 6932 955437

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ