25/2/09

Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβολούν κατά διεθνών ακτιβιστών


Οι δολοφονικές επιθέσεις των ισραηλινών στρατιωτών εναντίον Παλαιστίνιων και διεθνών ακτιβιστών συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και κλιμακώνονται, καθώς πλέον πυροβολούν απευθείας και τους διεθνείς ακτιβιστές.

Tο πρωί, Τρίτη 24/2/2009, στο χωριό Χουζάα, ανατολικά του Χαν Γιούνις γύρω στις 8.30 Παλαιστίνιοι αγρότες και διεθνείς ακτιβιστές (μεταξύ των οποίων και ένας Έλληνας) δέχθηκαν τα πυρά των ισραηλινών στρατιωτών και ενώ βρίσκονταν 300 μέτρα από την «Πράσινη Γραμμή». Καθώς οι διεθνείς οπισθοχωρούσαν, προσπαθώντας να καλύψουν τους Παλαιστίνιους αγρότες, που ήδη αποχωρούσαν, οι σφαίρες χτύπησαν ανάμεσα στα πόδια τους.

Η ισραηλινή πολιτική ολοκληρωτικού αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας, με την απαγόρευση εισόδου ανθρωπιστικής βοήθειας και δομικών υλικών, την απαγόρευση εξόδου των τραυματιών από την πρόσφατη επίθεση, με τις συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον αγροτών που επιχειρούν να μαζέψουν της σοδειά τους και ψαράδων που επιχειρούν να βγουν στη θάλασσα με τα καΐκια, καταδικάζουν τον παλαιστινιακό λαό σε αργό θάνατο.

Είναι η 9η φορά φορά τις τελευταίες δύο βδομάδες που οι διεθνείς ακτιβιστές του ISM συνοδεύουν Παλαιστίνιους αγρότες στην ευρύτερη περιοχή, φορώντας φωσφορίζοντα γιλέκα και ενημερώνοντας στα αγγλικά από το μεγάφωνο τους ισραηλινούς στρατιώτες για το ποιοι ήταν και τι έκαναν εκεί. Η δράση συνοδείας των Παλαιστινίων αγροτών από διεθνείς ακτιβιστές είχε ανακοινωθεί την προηγούμενη μέρα με Δελτίο Τύπου προς τα ΜΜε και ανάρτηση ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα του ISM.

Η επίθεση έχει καταγραφεί σε βίντεο, που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.intifada.gr

Δεδομένου ότι η δράση των ακτιβιστών θα συνεχιστεί και ότι στην ομάδα συμμετέχει και έλληνας πολίτης που βρίσκεται νόμιμα στη Λωρίδα της Γάζας, ποια είναι η θέση της Ελληνικής κυβέρνησης και πώς σκοπεύει να προασπίσει τα δικαιώματα έλληνα πολίτη;

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί και ποιες ενέργειες έχει κάνει ή προτίθεται να κάνει το Ελληνικό Προξενείο στην Ιερουσαλήμ, το οποίο είναι ενήμερο για όλες τις επιθέσεις, η Ελληνική Πρεσβεία στο Τελ Αβίβ και το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών για να διαμαρτυρηθεί για την επίθεση που δέχτηκε Έλληνας πολίτης και να ζητήσει την τιμωρία των ενόχων;

Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ
Tηλ. επικοινωνίας: 6972 090 253

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ