26/7/09

Ανακοίνωση της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΑΝΕΡΓΩΝ

Η διαστρέβλωση και η συκοφαντία είναι πρακτικές του ταξικού εχθρού και δεν έχουν θέση στον αγώνα

Την Κυριακή 21/6 η Παναττική Ένωση Καθαριστριών & Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ) είχε καλέσει σύσκεψη - ενημέρωση της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων και των Κινήσεων Αλληλεγγύης, στην αίθουσα του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου Αττικής, για την πρόθεση της Εισαγγελίας να κλείσει το φάκελο Κούνεβα.

Πριν ξεκινήσει η διαδικασία, καθώς και στο περιθώριο της σύσκεψης ειπώθηκαν ανυπόστατες και ψεύτικες κατηγορίες για δύο μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης Εργαζομένων - Ανέργων. Ότι δήθεν, κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχαμε στη συνέλευσή μας, την Πέμπτη 18/6, για τις εξελίξεις στην υπόθεση του ΗΣΑΠ, οι σύντροφοι καταφέρθηκαν με συκοφαντικό τρόπο ενάντια στην ΠΕΚΟΠ.

Συγκεκριμένα στέλεχος της «Κόντρας» ο οποίος δεν υπήρξε ποτέ μέλος της Ανοιχτής Συνέλευσης Εργαζομένων-Ανέργων, είχε φροντίσει από την προηγούμενη να «μεταφέρει» το περιεχόμενο της συνέλευσής μας με προβοκατόρικο τρόπο στην ΠΕΚΟΠ. Όταν αποκαλύφτηκε το γεγονός, οι σύντροφοι της συνέλευσης μας που ήταν παρόντες – μεταξύ των οποίων και οι δύο άμεσα εμπλεκόμενοι – απαίτησαν την αποκατάσταση της αλήθειας. Αντί γι’ αυτό δέχτηκαν - από το προαναφερόμενο στέλεχος της "Κόντρας" – φραστικές επιθέσεις, λάσπη και προβοκατορολογία, που στην ουσία επιβεβαίωνε την συνειδητή υπονόμευση της συνέλευσής μας.

Στην Ανοιχτή Συνέλευση Εργαζομένων-Ανέργων είχαμε πολιτικά συμφωνήσει με τη νομοθετική ρύθμιση της ΠΕΚΟΠ και είχαμε δεσμευτεί να στηρίξουμε τον αγώνα της.. Μόνο ο «μεταφορέας» της συζήτησης στην "Κόντρα", που ήταν μέλος της Ανοιχτής Συνέλευσης, είχε πει καθαρά τη γνωστή θέση της οργάνωσής του ότι: «το κίνημα στον ΗΣΑΠ και η ΠΕΚΟΠ γνωρίζουν βαριά ήττα, γιατί η ΠΕΚΟΠ έφυγε από την θέση που είχε, πως η λύση υπέρ των καθαριστριών και το διώξιμο του δουλέμπορου περνάει μέσα από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Ότι με τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση η ΠΕΚΟΠ οδηγείται στις εργολαβίες».

Αυτά για την αποκατάσταση της πραγματικότητας, αλλά και επειδή δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν, να βρίζει και να λασπολογεί.

Η συκοφαντική, μειωτική και βρόμικη επίθεση που έγινε στο πρόσωπο των δύο μελών της Ανοιχτής Συνέλευσης, είναι επίθεση σε όλη τη συνέλευση.

Η Ανοιχτή Συνέλευση Εργαζομένων-Ανέργων είναι μια συλλογικότητα που γεννήθηκε στη μάχη για το Ασφαλιστικό. Συμμετέχουμε σ’ αυτή ως άτομα, ως εργάτες, ως εργαζόμενοι και άνεργοι που παλεύουμε για μια ταξική κατεύθυνση στο εργατικό κίνημα. Δε συμμετέχουμε ως εκπρόσωποι οργανώσεων ή άλλων συλλογικοτήτων. Δεν αποτελούμε άθροισμα οργανώσεων.

Στο πολύμορφο κίνημα που ξεπήδησε, αμέσως μετά τη δολοφονική απόπειρα ενάντια στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, τα μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης συμμετείχαν από την πρώτη στιγμή. Σύντροφοι από τη συνέλευσή μας συμμετείχαν ως άτομα τόσο στην Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων, όσο και στη Συνέλευση Αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, καθώς και στις πολύμορφες δράσεις που αναπτύχθηκαν.

Συμμετέχουμε στον αγώνα και έχουμε γνώμη γι’ αυτόν. Παίρνουμε πάντα ιδιαίτερα υπ’ όψη μας τις θέσεις των άμεσα ενδιαφερομένων. Αυτό κάναμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Δημοσιοποιούμε αυτό το πολιτικά απαράδεκτο γεγονός για δύο λόγους:

1. Για να μην επιτρέψουμε να αναπτυχτούν φαινόμενα και καταστάσεις που μόνο ζημιά μπορούν να προκαλέσουν στο κίνημα, όπως δυστυχώς όλοι από το παρελθόν γνωρίζουμε.

Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό ιδίως τώρα που το κίνημα ενάντια στο δουλεμπόριο βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή.

Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται σήμερα το κίνημα είναι οι παντός είδους «συμβουλάτορες» και «προστάτες» της ΠΕΚΟΠ.

2. Επειδή πιστεύουμε πως η συκοφαντία, η διαστρέβλωση, η υπονόμευση συλλογικοτήτων και αγωνιζόμενων, τα «χτυπήματα κάτω από τη μέση» δεν είναι πρακτικές που ταιριάζουν με την ηθική του εργατικού και κοινωνικού κινήματος.

Το εργατικό κίνημα παρά τα σκαμπανεβάσματά του -με τις μικρές νίκες του ή τις μεγάλες ήττες του- μπορεί να προχωρήσει, μόνο όταν κάνει συχνά τον απολογισμό του, όταν «χωνεύει» τις εμπειρίες του, όταν βρίσκει τη δύναμη να κάνει την αυτοκριτική του.

Η Ανοιχτή Συνέλευση Εργαζομένων-Ανέργων θα συνεχίσει να είναι ένα κομμάτι της αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα και στον αγώνα των καθαριστριών ντόπιων και μεταναστριών ενάντια στο δουλεμπόριο.

Για την ταξική ενότητα ελλήνων και ξένων εργατών

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΑΝΕΡΓΩΝ

anoixti_synelefsi@yahoo.gr

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ