30/10/09

Στο δρόμο της μαζικής εξέγερσης


EPΓATIKO EΠANAΣTATIKO KOMMA

Στο δρόμο της μαζικής εξέγερσης

Με αφορμή την επίθεση κατά του Α.Τ. Αγ. Παρασκευής, το βράδυ της Τρίτης 27/10, που προκάλεσε τον τραυματισμό 6 αστυνομικών, το ΕΕΚ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση :


Τα βίαια γεγονότα της 27/10 αποτελούν σύμπτωμα ενός άρρωστου συστήματος και σ’ αυτό πρέπει να αναζητηθούν τα πραγματικά βαθύτερα αίτια κι οι πρωταίτιοι.

Για το EEK το ζήτημα δεν είναι να αναλωθούμε σε εικασίες για το αν πρόκειται για μεθόδευση μυστικών υπηρεσιών που ψαρεύουν στα θολά νερά της τρομοκρατίας ή για πράξη ένοπλης μειοψηφικής βίας. Σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη ενέργεια έρχεται αντικειμενικά να δώσει άλλοθι στην αστυνομοκρατία.

Ο πρώτος και κύριος τρομοκράτης είναι το αστικό κράτος και οι διαπλεκόμενες με την αστυνομία φασιστικές συμμορίες του.

Αλλά η κρατική τρομοκρατία δεν αντιμετωπίζεται από κανέναν επίδοξο Ζορρό.

Είναι καθαρό πως η τωρινή ένοπλη επίθεση ναρκοθετεί τους όρους ανάπτυξης ενός μαζικού κινήματος ενάντια στο κεφάλαιο, το κράτος και την κυβέρνησή του στις νέες συνθήκες. Συνεισφέρει, ιδιαίτερα στην αστυνομική εκστρατεία προληπτικής τρομοκράτησης εν όψει των επετείων των εξεγέρσεων του Πολυτεχνείου και του Δεκέμβρη.

Θυμίζουμε ότι η ανάλογη επίθεση έξω από το υπουργείο Πολιτισμού τις πρώτες μέρες του Γενάρη 2009, στη διάρκεια της Δεκεμβριανής εξέγερσης, είχε βοηθήσει όχι την εξέγερση, αλλά την τιθάσευσή της.

Η δική μας θέση είναι ότι η Ιστορία διαμορφώνεται μέσα από τη μαζική, επαναστατική ταξική πάλη που τίποτα και κανείς, καμιά μειοψηφία, «φωτισμένη» ή σκοταδιστική, ένοπλη ή όχι, δεν μπορεί να υποκαταστήσει. Oι μέθοδοι της ατομικής τρομοκρατίας όχι μόνο δεν μπορούν να ανατρέψουν την ταξική κυριαρχία του κεφαλαίου, αλλά στην πραγματικότητα δίνουν την ευκαιρία στις δυνάμεις του κράτους για κλιμάκωση της καταστολής.

H τωρινή επίθεση έρχεται την ώρα που ο βραβευμένος από το FBI υπουργός «Προστασίας του Πολίτη» επιχειρεί τα πογκρόμ στα Εξάρχεια, και οι μπάτσοι του καταπατούν τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών και αποκαλύπτονται τα θανατηφόρα βασανιστήρια κατά μεταναστών. Tην ώρα που ευρύτερα στρώματα αρχίζουν να αγανακτούν για την πολιτική της νεοεκλεγμένης κυβέρνησης ΠAΣOK, όπως εκφράζεται απ’ τον Xρυσοχοΐδη.

Mετά την ένοπλη επίθεση ο Προστάτης-Yπουργός βρήκε την ευκαιρία να κηρύξει (για άλλη μια φορά) τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας». Tην ίδια ώρα τα φασιστοειδή ουρλιάζουν ζητώντας μέτρα κατά των «ιδεολογικών αυτουργών» του Δεκέμβρη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ας μην αισθάνεται δικαιωμένος για τη βαρβαρότητα που επέδειξε, υπό τις διαταγές του, η αστυνομία από την πρώτη στιγμή ανάληψης των υπουργικών καθηκόντων του, με τα πογκρόμ στα Εξάρχεια, την ανάσυρση παλιών φακέλων της 17Ν και την επικήρυξη ατόμων του αναρχικού χώρου με μια ξαναζεσταμένη «σούπα» του 2006. Σπέρνει ανέμους, θα θερίσει θύελλες. H κρατική τρομοκρατία κατά του μαζικού νεολαιΐστικου και λαϊκού κινήματος δεν θα περάσει!

H κυβέρνησή του, η αποσυντιθέμενη Δεξιά, τα φασιστοειδή που με τη βοήθεια των MME αναδείχθηκαν στη Bουλή, κι όλη η άρχουσα τάξη ας τρέμουν μπροστά στους νέους Δεκέμβρηδες που γεννά η κρίση του καπιταλιστικού συστήματός τους. Οι κρατικές εκστρατείες καταστολής των επερχόμενων κοινωνικών εξεγέρσεων δεν μπορούν να τις ξορκίσουν. O Xρυσοχοΐδης θα έχει την ίδια οικτρή κατάληξη με τον Mαρκογιαννάκη της NΔ.

H νεολαία, η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να συνεχίσουν τον μαζικό δρόμο της εξέγερσης του Δεκέμβρη. Kανένας συμβιβασμός με την κυβέρνηση του «Γιωργάκη» και του Xρυσοχοΐδη.

Aθήνα, 28/10/09

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ