16/11/09

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΚΩΣΤΑ ΜΠΕΚΙΑΡΗ

Την Πέμπτη 19 Νοέμβρη εκδικάζεται στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτίριο 11, αίθουσα 202) η προσφυγή του συνδικαλιστή Κώστα Μπεκιάρη ενάντια στην απόλυσή του από την εταιρεία γραφικών τεχνών Φωτόλιο & Τύπικον.

Ο συνδικαλιστής της Ταξικής Πορείας απολύθηκε στις 29 Μαΐου με πρόσχημα την οικονομική κρίση και το μειωμένο κύκλο εργασιών της εταιρείας. Ωστόσο, η πραγματική αιτία ήταν το ότι ο Κ. Μπεκιάρης δύο χρόνια πριν, το Μάρτιο του 2007, είχε καταθέσει σε δικαστήριο υπέρ συναδέλφου του που απολύθηκε από τη συγκεκριμένη εταιρεία και ο οποίος διεκδικούσε απλήρωτες υπερωρίες. Στα δύο αυτά χρόνια που μεσολάβησαν η εργοδοσία κρατούσε εχθρική στάση απέναντι στον Κ. Μπεκιάρη ενώ παράλληλα αναζητούσε εκείνο το πρόσχημα που θα δικαιολογούσε την απόλυσή του.

Στόχος της εκδικητικής αυτής απόλυσης δεν ήταν μόνο ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής. Ήταν η πειθάρχηση και τρομοκράτηση όλων των υπόλοιπων εργαζομένων της επιχείρησης αλλά και το χτύπημα συνολικά της εργατικής αλληλεγγύης και του δικαιώματος της εργατικής συλλογικής διεκδίκησης.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης που συγκροτήθηκε για τη διεκδίκηση της ανάκλησης της απόλυσης του Κ. Μπεκιάρη καλεί τους σωματεία, συλλογικότητες και εργαζόμενους να στηρίξουν με την παρουσία τους το συνάδελφο Κ. Μπεκιάρη και να απαιτήσουν μαζικά την ανάκληση της απόλυσής του.



ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΤΙΣ 9:00 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

(Κτίριο 11, αίθουσα 202)

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ