26/4/10

Εκδήλωση ΝΑΡ και νΚΑ για την Εργατική Πρωτομαγιά


Εκδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά διοργανώνουν οι Οργανώσεις Αθήνας του ΝΑΡ και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση, την Πέμπτη 29 Απρίλη, στις 7.00 μ.μ. στο αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής (Μασσαλίας).

Η εκδήλωση έχει θέμα τις πλευρές μιας εργατικής απάντησης στην καπιταλιστική κρίση, στην ανελέητη επίθεση του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των μηχανισμών τους, ΕΕ και ΔΝΤ. Στην εκδήλωση θα προβληθεί η ταινία-ντοκιμαντέρ "Η κατάληψη", που έχει θέμα τις εμπειρίες του εργατικού κινήματος στην Αργεντινή μετά την κρίση και την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ πριν από μερικά χρόνια. Εμπειρίες που αξίζει να συζητηθούν, όχι για να "αντιγραφούν" αλλά για να συμβάλλουν στις ταξικές μάχες του επόμενου διαστήματος. Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση.

Όπως τονίζει το ΝΑΡ "Η τοποθέτηση από μεριάς της αριστεράς και του εργατικού κινήματος σε πρώτο πλάνο, ξανά της επαναστατικής αντικαπιταλιστικής προοπτικής, όχι μόνο είναι στρατηγικά αναγκαία, αλλά και αποτελεί στοιχειώδη όρο για να αποτελέσουν πραγματική πολιτική απειλή οι κοινωνικοί αγώνες που ωριμάζουν και πρέπει να ξεσπάσουν άμεσα."

Η εργατική πρωτομαγιά 2010 πρέπει να είναι ένας σταθμός μάχης και ανασυγκρότησης των δυνάμεων της εργασίας, αλλά και των πρωτοπόρων δυνάμεων της κομμουνιστικής επαναθεμελίωσης, για τον εξοπλισμό του πολιτικού και θεωρητικού οπλοστασίου τους. Σε αυτό θέλει να συμβάλλει και η εκδήλωση του ΝΑΡ και της νΚΑ.

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ