8/5/10

κομμουνιστική οργάνωση ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ - Ανακοίνωση για τα γεγονότα 05/05/2010


Ο αγώνας συνεχίζεται

Η αντεργατική πολιτική

κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ

δεν είναι μονόδρομος!


Χαιρετίζουμε τις μεγαλειώδεις εργατικές κινητοποιήσεις και τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που κατέβηκαν στο δρόμο σε όλη την Ελλάδα για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική και να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους.

Το ποτάμι της οργής που πλημμύρισε τους δρόμους σε όλη την Ελλάδα, αποδεικνύει ότι η εργατική τάξη δεν είναι διατεθειμένη να παραδώσει αμαχητί το μέλλον της στους κεφαλαιοκράτες και την κυβέρνησή τους. Η μαζική κινητοποίηση της εργατικής τάξης αντιμετωπίστηκε για μια ακόμα φορά με τη βία από την κυβέρνηση και τους κρατικούς μηχανισμούς.

Άλλωστε, το μονοπώλιο της βίας το κατέχει η αστική τάξη και το κράτος της, ασκώντας βία με μια σειρά τρόπους: με το να πετάει εργαζόμενους στην ανεργία και να τους σπρώχνει στην ανέχεια και την εξαθλίωση, με την πίεση της εργοδοσίας και τον εκβιασμό ενάντια στους εργαζόμενους που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, με την ανοιχτή βία των δυνάμεων καταστολής και των – κρυφών και φανερών – μηχανισμών του κράτους, που δε διστάζουν να φτάσουν μέχρι τη δολοφονία.

Θύματα αυτής της βίας έπεσα και οι 3 συνάδελφοί μας, υπάλληλοι της MARFIN. Υπεύθυνοι για τη δολοφονία τους είναι οι καπιταλιστές, η κυβέρνηση τους και οι μηχανισμοί του κράτους τους που αξιοποίησαν την προβοκατόρικη δράση τυχοδιωκτικών ομάδων.

Το τραγικό γεγονός του θανάτου των τριών νέων εργαζομένων, επιχειρείται να αξιοποιηθεί από τα αστικά κόμματα και ΜΜΕ. Στόχος τους να επιδράσουν στο κίνημα που αναπτύσσεται, να το περιορίσουν στα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας, να το εμποδίσουν να προσανατολιστεί σε πολιτική λύση. Προσπαθούν να εμποδίσουν την εργατική τάξη από το να κινηθεί στο μοναδικό δρόμο που υπηρετεί τα συμφέροντά της. Το δρόμο του αγώνα για:


Ανατροπή της κυβέρνησης Παπανδρέου

Έξοδο από την ΟΝΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση

Διαγραφή του χρέους

Κρατικοποίηση με εργατικό έλεγχο τραπεζών, οργανισμών κοινής ωφέλειας και μεγάλων επιχειρήσεων

Δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας

Ικανοποίηση των εργατικών αιτημάτων: Απαγόρευση των απολύσεων - Αυξήσεις στους μισθούς, Μείωση του χρόνου εργασίας - Δουλειά για όλους

κομμουνιστική οργάνωση

ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ