26/7/10

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ)


Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων!

Γυρίζουμε την πλάτη στον αντιδραστικό-αντιλαϊκό «Καλλικράτη»!

Παρά την ψήφιση των μέτρων, παρά την ανοιχτή προδοσία της συνδικαλιστικής ηγεσίας και την υπογραφή τριετούς υποταγής στο ιμπεριαλιστικό Μνημόνιο, οι αγωνιστικές διαθέσεις του λαού και των εργαζομένων, που εκφράστηκαν μαζικά όλους τους προηγούμενους μήνες ενάντια σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ, όχι μόνο δεν έχουν καμφθεί, αλλά αναζητούν έκφραση: ένα νέο γύρο αγώνων στηριγμένο στις ίδιες τις εργατικές-λαϊκές δυνάμεις, απαλλαγμένο από τις δυνάμεις της υποταγής και της συνθηκολόγησης. Δυνάμεις που εδώ και μήνες αναζητούσαν την απεμπλοκή από την άβολη θέση στην οποία τους έφερνε η ταξική πάλη.

Για το ΚΚΕ(μ-λ) η υπόθεση της πλατιάς αγωνιστικής κοινής δράσης για την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων, του δυναμώματος των ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, παραμένει επίκαιρη, παραμένει η κύρια απαίτηση των καιρών. Πόσω μάλλον που η κυβέρνηση αποδεικνύει καθημερινά ότι η αντιλαϊκή της επίθεση είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Παρ’ όλα αυτά, κάποιοι βιάζονται να σημάνουν τη «λήξη» των αγώνων και την έναρξη μιας μακράς προεκλογικής περιόδου μέχρι το Νοέμβρη.

Οι επερχόμενες εκλογές του Νοέμβρη δεν αποτελούν «προνομιακό πεδίο» όπως θέλουν να πιστεύουν δυνάμεις της Αριστεράς και όπως αρέσκονται να διαλαλούν οι δυνάμεις του συστήματος. Αποτελούν πεδίο νομιμοποίησης μίας πολύ σημαντικής πτυχής της επίθεσης του συστήματος. Το αντιδραστικό-αντιλαϊκό αρχιτεκτόνημα του Καλλικράτη είναι ένα από τα βασικά εργαλεία της επίθεσης αυτής, μέσα από το οποίο προωθούνται ελαστικές εργασιακές σχέσεις, απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, συγχωνεύσεις. Πρόκειται για μια πραγματική αντιμεταρρύθμιση εντελώς εχθρική στα λαϊκά συμφέροντα.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί το λαό και τους εργαζόμενους να εκφράσουν την πλήρη και καθαρή αντίθεσή τους σε αυτήν την αντιμεταρρύθμιση. Να επιλέξουν την ΑΠΟΧΗ, το ΑΚΥΡΟ ή το ΛΕΥΚΟ στην κάλπη του Καλλικράτη. Να πουν «όχι» στις εκλογικές αυταπάτες. Να δώσουν τη μάχη στο πραγματικό πεδίο, στην ταξική πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων τους.

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ