18/7/10

Όχι στη ρατσιστική εκστρατεία κατά των μεταναστών


ΟΛΟΙ, ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΤΡΙΤΗ 20 ΙΟΥΛΗ, ΟΜΟΝΟΙΑ, 7.00 μ.μ.


Η επιχείρηση «Ασφαλής Αθήνα» της κυβέρνησης με τη πλήρη στήριξη του ρατσιστικού ΛΑΟΣ έχει βάλει στο στόχαστρο της τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υλοποιεί την πολιτική μηδενικής ανοχής στους μετανάστες όπως ακριβώς υλοποιεί και την μηδενική ανοχή στα δικαιώματα συνολικά των εργαζόμενων. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι άνθρωποι κατατρεγμένοι από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, την φτώχεια και τη κρίση, την κλιματική αλλαγή που συστηματικά βρίσκονται πλέον στη μέγγενη των μέτρων μιας ρατσιστικής ΕΕ-φρούριο, της ίδιας Ε.Ε. που σκορπάει την φτώχια με τα πακέτα διάσωσης των τραπεζών και λιτότητας για τους εργάτες.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποπροσανατολίσει και να διασπάσει την οργή και την μαζική αντίσταση στα βάρβαρα μέτρα του Μνημονίου ΔΝΤ-ΕΕ που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ με την πλήρη στήριξη του ΛΑΟΣ και την συναίνεση της ΝΔ με την μετατροπή των μεταναστών σε αποδιοπομπαίους τράγους για την κρίση του καπιταλισμού.

Έχουν το θράσος να μιλάνε για μέτρα βελτίωσης τάχα της ζωής στις γειτονιές όλοι εκείνοι που με τη λιτότητα και τις περικοπές την έχουν κάνει κόλαση Είναι πρόκληση η κυβέρνηση να εξαπολύει επιχείρηση σκούπα κατά των μεταναστών ενοχοποπιώντας τους για την υποβάθμιση της ζωής την ώρα που η πολιτικής της αλλά και του Δήμου της Αθήνας (συνεργασία ΝΔ και ΛΑΟΣ) έχουν ρημάξει τις γειτονιές της πόλης με τις περικοπές στις υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου, πρόνοιας συντήρησης των σχολείων. Είναι οι ίδιοι που παρέδωσαν στα αδηφάγα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων φίλων τους κάθε μικρό η μεγάλο χώρο πρασίνου για να γίνει μεγαλοκατάστημα η πάρκινγκ και μόνο η αντίσταση στις γειτονιές τους χάλασε τα σχέδια. Την ίδια ώρα οι Μίχαλοι και οι φίλοι τους μιλάνε για ανάγκη εκδίωξης των μικροπωλητών που βγάζουν ένα ξεροκόμματο ως απάντηση στη κρίση του εμπορίου και του κλεισίματος των καταστημάτων όταν ο απλός κόσμος στενάζει από τις απολύσεις ,το πάγωμα και το κόψιμο των μισθών που τα ψήφισαν με πόδια και με χέρια.Αυτή τη ρατσιστική δημαγωγία πρέπει να την αποκρούσουμε αποφασιστικά και να προβάλουμε την ανάγκη της ενότητας των εργαζόμενων, ντόπιων και μεταναστών ως απάντηση στη κρίση.

Η επίθεση στην Αριστερά με τις εμετικές κορώνες του Πάγκαλου, του ανθρώπου που στήριζε και προεκλογικά την πολιτική μηδενικής ανοχής στους μετανάστες, δίνει αέρα στις επιθέσεις του ΛΑΟΣ πότε κατά των ναυτεργατών και πότε κατά των μικροπωλητών στην Αθήνα. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναζητεί μαύρο στήριγμα στην αντεργατική πολιτική της και χέρι-χέρι με το Καρατζαφέρη προχωράνε σε στοχοποίηση της Αριστεράς και ιδιαίτερα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η συνεργασία της ΕΛΑΣ με φασιστικές επιτροπές δήθεν αγανακτισμένων κατοίκων είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη. Είναι ανάγκη να ηττηθεί αυτή η ρατσιστική επίθεση γιατί στρώνει το έδαφος για την κλιμάκωση των ρατσιστικών και των φασιστικών επιθέσεων που τις έχουμε δει να δείχνουν το αποκρουστικό τους πρόσωπο στον Άγιο Παντελεήμονα, τους Αμπελοκήπους, τα Χανιά και αλλού. Ανοίγει το δρόμο για την άνοδο της ακροδεξιάς του ΛΑΟΣ και των νεοναζιστών.Χρειάζεται να πάμε ένα βήμα παραπέρα και να πούμε ξεκάθαρα ότι τα λεφτά για καλύτερη ζωή όλων, για δουλειές, παιδεία, υγεία, πρόνοια υπάρχουν αρκεί να παγώσει η πlηρωμή του ληστρικού χρέους.

Φτάνει πιά η κοροϊδία να πληρώνουμε ένα δισεκατομμύριο κάθε βδομάδα για τόκους την ώρα που μας λένε ότι δεν υπάρχει σάλιο για τις ανάγκες μας.Τώρα είναι ή ώρα να ανατρέψουμε τη ρατσιστική πολιτική απαιτώντας την νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και την απόδοση ασύλου στους πρόσφυγες. Να σταματήσει η επιχείρηση σκούπα στην Αθήνα με τα εξευτελιστικά κυνηγητά με αστυνομικά λυκόσκυλα. Να μπει τέρμα στο δολοφονικό όργιο της FRONTEX στα σύνορα που κόστισε πρόσφατα τη ζωή σε δεκαέξι μετανάστες στον Έβρο. Να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και να σταματήσει η εφαρμογή του νόμου Παυλόπουλου που φυλακίζει με το έτσι θέλω για έξι μήνες χιλιάδες μετανάστες. Η νομιμοποίηση των μεταναστών είναι δύναμη για να παλέψουμε όλοι μαζί ενάντια στη βάρβαρη εκμετάλλευση, την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία.

Στην κρίση, η δική μας απάντηση είναι η ταξική ενότητα των εργατών, είναι η σύγκρουση με τον ίδιο τον καπιταλισμό που γεννάει το ρατσισμό και την εξαθλίωση.

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ