7/12/11

Καταγγελία για τους τραμπουκισμούς της εργοδοσίας της ICTS και των υποτακτικών της.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ  ΤΟΜΕΑ

Καταγγελία για τους τραμπουκισμούς της εργοδοσίας της ICTS και των υποτακτικών της.

O συντονισμός  πρωτοβάθμιων σωματείων καταγγέλλει την εργοδοσία της εταιρείας σεκιούριτι ICTS που οργάνωσε και καθοδήγησε ομάδα 80 περίπου τραμπούκων, που επιτέθηκαν και προπηλάκισαν λεκτικά αλλά και σωματικά τους συναδέλφους συνδικαλιστές από το συνδικάτο του αεροδρομίου, την Π.Ο.Υ.Α.Χ.Φ, το ΕΚΑ , το υπό ίδρυση σωματείο Κ.Σ.Υ.Α, γιατί συμμετείχαν στην τριμερή συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας Παλλήνης για την απολυμένη συναδέλφισσα Χαρά Σταματέλου, ιδρυτικό μέλος του σωματίου της Κ.Σ.Υ.Α. Μαζί με την υπόθεση της συνάδελφου θα συζητιόταν και οι καταγγελίες εργαζομένων στην εταιρεία που αφορούσαν περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας, καταστρατήγησης των εργατικών δικαιωμάτων, απλήρωτη εργασίας και εκδικητικών απολύσεων εργαζόμενων που διεκδικούσαν τα δικαιώματα τους.

Οι τραμπούκοι καθοδηγούμενοι από τον εκπρόσωπο  της εταιρείας με βρισιές, απειλές, σπρωξίματα και ύπουλα κτυπήματα, προσπάθησαν να ακυρώσουν την διαδικασία και παράλληλα να τρομοκρατήσουν τους συναδέλφους από τα σωματεία του χώρου αλλά και τον επιθεωρητή εργασίας. Με κραυγές και με συνθήματα δεν άφηναν να ξεκινήσει η διαδικασία, απειλώντας και βρίζοντας τους παρευρισκόμενους συναδέλφους. Όλα αυτά γινόταν παρουσία διευθυντικού στελέχους της εταιρίας αλλά και της νομικής συμβούλου που με την στάση τους ενθάρρυναν τους τραμπουκισμούς και τους προπηλακισμούς στους συναδέλφους. Είχε προηγηθεί ανακοίνωση «κάλεσμα» από την εργοδοσία τις προηγούμενες μέρες και είχε αναρτηθεί στο επίσημο πίνακα ανακοινώσεων της εταιρίας όπου καλούσε σε «συγκέντρωση» έξω από την επιθεώρηση εργασίας Παλλήνης καθιστώντας μάλιστα την παρουσία των εργαζομένων σε αυτήν υποχρεωτική!

Όταν οι τραμπούκοι της εργοδοσίας, τελικά απομακρύνθηκαν, οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας συνεχίζοντας τις προκλήσεις προσπάθησαν για ακόμα μια φορά να αναβάλουν την διαδικασία της τριμερούς με ανυπόστατα προσχήματα, αλλά και καλλιέργεια συστηματικά έντασης αφού δεν άφηναν τους εκπροσώπους των εργαζομένων να τοποθετηθούν, ενώ κατά διαστήματα κάποιοι από τους τραμπούκους που είχαν απομακρυνθεί έμπαιναν με το έτσι θέλω στην αίθουσα διακόπτοντας την διαδικασία βρίζοντας και απειλώντας.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η στάση του υπό ίδρυση επιχειρησιακού σωματίου που δημιουργήθηκε από την εργοδοσία που πήρε ξεκάθαρα το μέρος της, λέγοντας ότι καλώς απολύθηκε η συνάδελφος γιατί δεν έκανε σωστά την δουλειά της, τασσόμενη πλήρως και απροκάλυπτα με το μέρος των εργοδοτών, παπαγαλίζοντας επακριβώς κομμάτια από την επιχειρηματολογία της εργοδοσίας.

Καλούμε τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν τους τραμπουκισμούς των εργοδοτών να σταθούν δίπλα στα σωματεία του χώρου που δίνουν την μάχη για αξιοπρεπείς μισθούς, για να μην περάσουν τα σχέδια εργοδοτών και κυβέρνησης για τις μειώσεις μισθών και για την καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων.

Να  ανακληθεί άμεσα η απόλυση της συναδέλφισσα Χαρά Σταματέλου και όλες οι απολύσεις

Κάτω  τα χέρια από τις  συλλογικές συμβάσεις  και τα εργατικά δικαιώματα.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ