24/1/13

Σε θέση μάχης ενάντια στην επιστράτευση!


Η "επίταξη", δηλαδή πολιτική επιστράτευση που αποφάσισε η θλιβερή αντιλαϊκή κυβέρνηση για τους απεργούς του ΜΕΤΡΟ, δείχνει το φόβο και τον πανικό της απέναντι στο ογκούμενο κλίμα αγανάκτησης και εργατικού αγώνα. Για να καταργήσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις και να επιβάλλουν τους μισθούς πείνας, για να περάσουν την άγρια αντιλαϊκή πολιτική τους, ο μόνος τρόπος είναι να πράξουν ότι έκαναν οι γερμανοί κατακτητές: επιστράτεσυη των εργαζόμενων! Δουλειά με το ζόρι, στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα της απλήρωτης δουλειάς και των μισθών τρόικας. Σπέρνουν θύελλες οι τροικανοί υπάλληλοι! Η απάντηση θα είναι πιο αποφασιστική, μαχητική και μαζική. Όλοι στο πλευρό των απεργών του ΜΕΤΡΟ. Να απαντήσει το εργατικό κίνημα με μια γροθιά! Όλοι στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια!
Ήδη, η συνέλευση των εργαζομένων στην ΕΘΕΛ αποφάσισε απεργία. Να μην κινηθούν τα τρόλεϋ και ο ΗΣΑΠ αποφάσισαν τα σωματεία των ΗΛΠΑΠ και του Ηλεκτρικού.  "Η επίταξη είναι χούντα. Ας έρθουν να μας πάρουν!" δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου ΣΕΛΜΑ της Αττικό ΜΕΤΡΟ, Αντώνης Σταματόπουλος.
Μαζική απεργιακή συγκέντρωση και περιφρούρηση στα αμαξοστάσια του ΜΕΤΡΟ από τα χαράματα. Σε θέση μάχης οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα, ενάντια στην επίταξη-πολιτική επιστράτευση, τις απειλές για απολύσεις συνδικαλιστών, συλλήψεις και άλλα "δημοκρατικά" και "σύγχρονα ευρωπαϊκά" μέτρα της δεκαετίας 1920-30 που σχεδιάζει ο Δένδιας και η παρέα του, μαζί με τις συνιστώσες ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
Το ΝΑΡ σε ανακοίνωσή του τονίζει "Οι εργαζόμενοι στις συκγοινωνίες χρειάζεται να απαντήσουν συντονισμένα στην κυβερνητική τρομοκρατία για να νικήσουν οι αγώναες για τα δίκαια αιτήματά τους. Για να ζήσουν, για να υπερασπιστούν αποτελεσματικά τις Συλλογικές τους Συμβάσεις, για να σπάσει η πολιτική της εξαθλίωσης, της τρομοκρατίας και των μνημονίων, οι εργαζόμενοι, το κίνημα και ο λαός, πρέπει να ανατρέψουν την κυβέρνηση και συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική εργοδοτών-ΕΕ-ΔΝΤ. Να πάρουν τους αγώνες στα χέρια τους, κόντρα στον υποταγμένο συνδικαλισμό -που άλλωστε για μια ακόμα φορά ήταν απών όλες τις προηγούμενες μέρες από τη μάχη των εργαζόμενων του ΜΕΤΡΟ. Με μέτωπο ρήξης και ανατροπής και συντονισμένους αγώνες, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μπορούν να δώσουν ώθηση σε έναν αναγκαίο νέο γύρο πανεργατικών αγώνων που θα σπάσει την βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου. Στον αγώνα των εργαζόμενων στις συγκοινωνίες, οφείλει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή όλο το εργατικό κίνημα, όλες οι ταξικές δυνάμεις. Όλες οι μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς, χωρίς διαχωρισμούς, πρέπει τώρα να στηρίξουν αποφασιστικά τον αγώνα στο ΜΕΤΡΟ και συνολικά." 
Μαζική ήταν η συγκέντρωση συμπαράστασης στους απεργούς του ΜΕΤΡΟ την Τετάρτη 23/1 το απόγευμα στην κεντρική πύλη του αμαξοστάσιου στα Σεπόλια (Κηφισός). Στη συγκέντρωση, μετά το άνοιγμα από τον πρόεδρο του Σωματείου Λειτουργίας ΜΕΤΡΟ ΣΕΛΜΑ Αντώνη Σταματόπουλου, μίλησαν εκπρόσωποι δεκάδων σωματείων, δηλώνοντας την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους.
Χαρακτηριστικά ήταν τα παραδείγματα που αναφέρθηκαν για τους δήθεν μεγάλους μισθούς, από εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ: οι μισθοί των 900 και 1.000 ευρώ είναι "υπερβολικοί" για την κυβέρνηση και την τρόικα, το ερώτημα είναι "με ποιά "συλλογική σύμβαση" ο υπουργός Χατζηδάκης και οι τροικανοί παίρνουν τα εκατομμύρια κάθε μήνα για να μας εξαθλιώνουν" ρώτησε οδηγός του ΜΕΤΡΟ. 
"Ταλαιπωρία είναι η κυβερνητική πολιτική για τους εργαζόμενους και όχι οι αγώνες για μεροκάματο και φθηνό εισιτήριο. Ταλαιπωρία είναι να πηγαίνεις στη δουλειά και να μην πληρώνεσαι, ταλαιπωρία είναι να στέκεσαι στην ουρά των ΟΑΕΔ άνεργος. Για αυτή την ταλαιπωρία δεν μιλούν τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι και οι τροικανοί" τόνισαν άλλοι συνδικαλιστές. 
Έντονη αντίδραση από όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους προκαλεί η απειλή της κυβέρνησης για επίταξη ή ακόμα και απολύσεις των απεργών. Σαν μια γροθιά θα απαντήσουν τα συνδικάτα αν χτυπηθεί η απεργία των εργαζόμενων στο ΜΕΤΡΟ δήλωσαν όλοι. 
Μεγάλο ζητούμενο τώρα οι αγωνιστικές αποφάσεις από τα σωματεία της ΕΘΕΛ, του ΗΣΑΠ, του ΗΛΠΑΠ και του Τραμ, ώστε να δημιουργηθεί ένα πανίσχυρο μέτωπο πάλης όλων των εργαζομένων στις συγκοινωνίες που θα μπορεί ενιαία να υπερασπιστεί τις συλλογικές συμβάσεις, να επιβάλλει μείωση τιμών στα εισιτήρια. Αλλά και να οργανωθούν απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις σε πανεργατικό επίπεδο, για να ανατραπεί η κυβερνητική πολιτική της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της καταστολής.
Στη συγκέντρωση, εκτός από τα δεκάδες σωματεία και συνδικαλιστές, χαιρετισμό απύυθυνε εκ μέρους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο σ. Άγγελος Χάγιος, ο Αντώνης Δραγανίγος εκ μέρους του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων, η Ταξική Πορεία, η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, ο δημοτικός σύμβουλος Αθήνας Πέτρος Κωνσταντίνου εκ μέρους της "Ανταρσίας στις γειτονιές της Αθήνας", και πολλοί εκπρόσωποι μαζικών φορέων, απολυμένοι της Χαλυβουργίας, απολυμένοι του ΜΕΤΡΟ, κ.α.
ΠΗΓΗ: narnet.gr

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ