10/6/13

Όχι στις απαγωγές και διώξεις πολιτικών προσφύγων

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ, ΤΡΙΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 6.30 μ.μ.

Καλούν: Κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς, συνδικάτα, κοινότητες μεταναστών και προσφύγων
Όπως αναφέρει η "Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν" σε ανακοίνωσή της:
Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ BULUT YAYLA ΑΠΑΓΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΡΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ, ΜΕ ΤΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΟΝ  BULUT YAYLA  ΣΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!
Ο BULUT YAYLA  πολέμησε ενάντια στον τουρκικό φασισμό για ανεξαρτησία και δημοκρατία. Το κράτος της Τουρκίας τον προέβαλε στα ΜΜΕ στοχοποιώντας τον. Στις 30 Μάιου 2013 και ώρα 21:30 απαγάγετε στην μέση του δρόμου και τον παραδίδουν στο τουρκικό φασισμό.
Η συνεργασία των υπηρεσιών Η.Π.Α -Τουρκίας και Ελλάδας έδωσε μια νέα διάσταση στις πιέσεις και την τρομοκρατία, μετά τις επιδρομές στα σπίτια και σε χώρους εργασίας, μετά τις κρατήσεις και τις συλλήψεις, ήρθαν να προστεθούν οι απαγωγές και η επιστροφή στην Τουρκία με βασανιστήρια. Η Ελληνική Αστυνομία δεν δέχτηκε ότι απήγαγαν τον Bulut Υayla στις 30 Μάιου. Την επομένη μέρα οι μάρτυρες δημοσίευσαν στο ιντερνέτ  την πινακίδα του αυτοκινήτου (σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες αυτοκηνιτο με αριθμο κυκλοφοριας Peugeot ZKI 8462) και τον τρόπο που τον απήγαγαν. Είπαν, επίσης, ότι την στιγμή που έγινε η απαγωγή υπήρχε μια ομάδα της αστυνομίας η οποία τους  ειδοποίησε και τους έδωσε την πινακίδα του αυτοκινήτου.
Στις 31 Μάιου ο αστυνομικός διευθυντής δήλωσε στους βουλευτές και τους δικηγόρους ότι το όχημα ανήκει στην αστυνομία. Ωστόσο, δεν συμφώνησαν ότι τον συνέλαβαν και δεν είπαν που βρίσκεται ο BULUT YAYLA. Στις 1 Ιουνίου ο αστυνομικός διευθυντής επανέλαβε στους βουλευτές και εκπρόσωπους των δημοκρατικών φορέων το ίδιο ψέμα. Μετά την εμφάνιση του BULUT YAYLA στην Τουρκία, ο αστυνομικός διευθυντής είπε ότι δεν τον απήγαγαν αυτοί, ότι δεν έχουν καμία σχέση και συνέχισε να αρνείται.
Ο BULUT YAYLA ήταν στοχοποιημένος από την CIA, την ΕΥΠ και την Ελληνική Αστυνομία με κοινή λειτουργία και έχει εκδοθεί παράνομα στην Τουρκία. Ο Υayla  την 1η Ιουνίου, το απόγευμα, στο αστυνομικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης συναντήθηκε με τον δικηγόρο του και του είπε αυτά που έζησε.
Μια μικρή περίληψη για το τι έζησε.
«30 Μάιου το βράδυ, ώρα 21:30, περίπου 5 άτομα που μιλούσαν ελληνικά, με βίαιο τρόπο με έβαλαν  με το ζόρι σε ένα αυτοκίνητο. Έκλεισαν τα μάτια μου και το στόμα μου με τα χεριά τους. Μετά από κάποια ώρα που ήμουν στο όχημα, κατέβηκα από το αυτοκίνητο και μου πέρασαν μια μαύρη σακούλα στο κεφάλι. Δεν είδα τίποτα. Μιλούσαν ελληνικά μεταξύ τους. Μετά με παρέδωσαν σε μια άλλη ομάδα, αυτοί μιλούσαν και ελληνικά και τουρκικά. 8-10 ώρες με έκαναν βόλτες . Με έσυραν πάνω στα χώματα, στα χωράφια. Είχα την σακούλα ακόμα στο κεφάλι μου. Ίσα-ίσα που δεν ακουμπούσε το κεφάλι μου κάτω. Με πήγαν από θάμνους και μου έκαναν βασανιστήρια. Μετά με παρέδωσαν στην τελευταία ομάδα, μέσα σε αυτούς μερικοί μιλούσαν αγγλικά. Αύτη η ομάδα με πέρασε από τα σύνορα. Πέρασα λαθραία από τα σύνορα. 31 Μάιου το πρωί στο αστυνομικό τμήμα τις Εντιρνέ μου έβγαλαν την σακούλα. «Όποιος τα βάζει με την Αμερική αυτά παθαίνει»,  είπαν μεταξύ τους. Εκεί είπα ότι θέλω να μιλήσω με τον δικηγόρο μου. Όμως, 1 Ιουνίου με παρέδωσαν στο αστυνομικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης και ήθελα να μιλήσω με τον δικηγόρο μου.» 
Αυτοί που απήγαγαν τον Βulut Yayla, τον βασάνισαν και τον παρέδωσαν πίσω και όσοι έχουν σχέση με αυτό πρέπει να τιμωρηθούν.
Απήγαγαν έναν επαναστάτη στην μέση του δρόμου, τον βασάνισαν, είπαν ψέματα και με παράνομο τρόπο τον παρέδωσαν στην φασιστική κυβέρνηση της Τουρκίας και στα χεριά βασανιστών.Τώρα η τουρκική αστυνομία θα υποστηρίξει ότι τον έχουν πιάσει στην Τουρκία.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ
Εμείς γινόμαστε στόχοι επειδή αγωνιζόμαστε εναντία στο φασισμό στην Τουρκία και στην αμερικανική κατοχή. Ήρθαμε στην Ελλάδα γιατί στην Τουρκία δεν μπορούσαμε να προστατέψουμε τη ζωή μας. Οι Έλληνες ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει  κατοχή της πατρίδας και φασισμός. Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά εμάς τους Τούρκους και Κούρδους επαναστάτες και ξέρουν ότι δεν θα πάθουν κακό από εμάς. Τα αδέρφια μας οι Έλληνες πάντα ήταν δίπλα μας και μας υπερασπίστηκαν και είναι ένας τίμιος λαός.
Από αύτη την πίεση και τα βασανίστρια απέναντι σε εμάς τους Τούρκους και Κούρδους επαναστάτες δεν έχει κανένα συμφέρον ο ελληνικός λαός. Γιατί τον λόγο ο Σαμαράς πρέπει να εξηγήσει.
Με τι αντάλλαγμα συμφώνησαν για την έκδοση των Τούρκων και Κουρδών επαναστατών;
Γιατί τρομοκρατούν τους επαναστάτες που αγωνίστηκαν κατά του φασισμού;
Τα βασανιστήρια και η πίεση προς τους Τούρκους και Κούρδους επαναστάτες με βάση ποια συμφωνία γίνονται;
Η ελληνική αστυνομία σύμφωνα με ποιο νόμο, δίνει προσωπικά δεδομένο στο φασιστικό τουρκικό κράτος των πολιτικών προσφύγων;
Γιατί η ελληνική αστυνομία απήγαγε τον BULUT YAYLAκαι γιατί δεν το παραδέχεται;
Η ελληνική αστυνομία πού παρέδωσε τον BULUT YAYLAμετά την απαγωγή του;
Ποιοι είναι οι βασανιστές που μιλούσαν τούρκικα, ελληνικά και αγγλικά;
Η ελληνική αστυνομία με βάση ποιον νομό απήγαγε τον πολίτικο πρόσφυγα BULUT YAYLA και τον παρέδωσε πίσω;
Ποιοι οδηγούσαν το ελληνικό αστυνομικό όχημα που απήγαγε τον Βulut Yayla; 
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΕΙ. ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ.
Στην Ελλάδα θα κάνουμε γνωστό τον αγώνα μας και θα δείξουμε ποιο είναι το φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας. Οι ΗΠΑ και ο τούρκικος φασισμός που κατέλαβαν την χωρά μας ανησυχούν γι’ αυτό. Όμως, δεν έχουν μάθει ακόμα ότι όποιες μεθόδους και να χρησιμοποιούν ο λαός δεν θα παραιτηθεί. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας κατά του ιμπεριαλισμού και του φασισμού. Μπορείτε να μας απαγάγετε όλους, να μας βασανίσετε και να μας δολοφονήσετε. Ξέρουμε πόσο άτιμοι είστε. Όμως, και εσείς ξέρετε πολύ καλά  ότι δεν πρόκειται να μας νικήσετε! Δεν μπορείτε να μας εξαφανίσετε!  Είμαστε ο λαός! Όπως από το στρατόπεδο στη Μακρόνησο, στον αγώνα του Πολυτεχνείου οι Έλληνες επαναστάτες νίκησαν, έτσι και εμείς  θα αγωνιστούμε για ανεξαρτησία, δημοκρατία και το σοσιαλισμό.
ΠΗΓΗ: narnet.gr

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ