12/6/13

ΕΡΤ: Μαζικός αγώνας ενάντια στη σύγχρονη χούντα!

Κέντρο Αγώνα το κτίριο της ΕΡΤ. Συγκέντρωση Τετάρτη 12/6 στις 6.00 στην Αγ. Παρασκευή

24-ωρη Πανελλαδική Πανεργατική απεργία κήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 13/6. ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ Συγκέντρωση στις 11.00 π.μ. στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Μαζικό κύμα συμπαράστασης και αγώνα ξέσπασε από χθές το απόγευμα όταν η σύγχρονη χούντα της συγκυβέρνσης ανακοίνωσε το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης. Χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι συγκεντρώθηκαν στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και σε δεκάδες γραφεία και σταθμούς της ΕΡΤ σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Συνδικάτα, ομοσπονδίες και σύλλογοι, μαζικοί κοινωνικοί φορείς και πολιτικές οργανώσεις καταδικάζουν την πρωτοφανή, βάρβαρη και τραμπούκικη ενέργεια του κλεισίματος της ΕΡΤ. Πανελλαδική πανεργατική Απεργία προτείνουν οι ταξικές δυνάμεις σε όλα τα συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες.
Η άθλια κυβέρνηση έκοψε το σήμα όλων των σταθμών της ΕΡΤ, κατέβασε ακόμα και τις ιστοσελίδες της ΕΡΤ, νύχτα, στα γρήγορα, για να μην ακούγεται η φωνή των εργαζομένων και το απεργιακό πρόγραμμα.
Σε ανακοίνωσή του ο Συντονισμός Πρωτοβάθμοων Σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα τονίζει: «Αυτό το πραξικόπημα σε βάρος των εργαζόμενων και όλου του λαού είναι το πρώτο βήμα για να ακολουθήσει η κατάργηση και άλλων δημόσιων οργανισμών (όπως άλλωστε προβλέπει η Πράξη νομοθετικού περιεχομένου) και συνολικά η διάλυση κάθε δημόσιας παροχής και υπηρεσίας υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων, οι μαζικές απολύσεις σε όλο το δημόσιο και η επιβολή του εργασιακού μεσαίωνα παντού.
Αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να περιμένουμε τίποτα από αυτούς που οδηγούν τη ζωή μας στον όλεθρο και σπέρνουν τη φτώχεια την ανεργία και την εξαθλίωση.
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ –ΕΕ-ΔΝΤ
Με βάση τα παραπάνω ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων καλεί όλα τα συνδικάτα να συμμετέχουν μαζικά στην κατάληψη του κτηρίου της ΕΡΤ, καλεί τους εργαζόμενους και όλο το λαό να δώσουν το παρόν.
- Το κτήριο της ΕΡΤ αποτελεί κέντρο αγώνα και θα συμβάλλουμε στην στήριξη των εργαζόμενων της ΕΡΤ,  στην περιφρούρηση του χώρου και στην υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας.
- Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο , την Τετάρτη 12 Ιούνη στην ΕΡΤ στις 12 μμ και στις 6 μμ (προσυγκέντρωση στην Πλατεία Αγίας Παρασκευής)
- Καλούμε σε στήριξη και συμμετοχή στις 24ωρες κυλιόμενες απεργίες που κήρυξε το συντονιστικό των σωματείων των εργαζόμενων στα ΜΜΕ. Αλλά και σε μια τεράστια παλλαϊκή διαδήλωση στη γενική πολιτική απεργία της Πέμπτης που πρέπει η επιτυχία να προπαγανδιστεί σε όλους του χώρους και να αποτελέσει την αρχή για την άμεση συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα μέχρι τη νίκη.
Σε ανακοίνωσή της η Κίνηση για τις ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα - ΚΕΔΔΕ, αναφέρει: "Πρόκειται για πρωτοφανή αυταρχική κίνηση που προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και τη δημοκρατική συνείδηση του λαού. Τα επιχειρήματα του «φασιστικού αυτοματισμού» υποστηρίζουν ότι το τέλος της ΕΡΤ είναι για το καλό της χώρας. Το καλό της χώρας είναι ό,τι είναι καλό για το λαό της. Οι ιδιωτικοποιήσεις, η απαξίωση και το κλείσιμο των δημόσιων οργανισμών και ειδικά των οργανισμών που διαχειρίζονται τα δημόσια αγαθά (υγεία, ενημέρωση, πολιτισμός, εκπαίδευση, ύδρευση, κλπ.) πλήττουν το δικαίωμα του λαού να ζει αξιοπρεπώς.
Από την πλευρά μας στηρίζουμε το δικαίωμα των εργαζομένων της ΕΡΤ να κρατήσουν ανοικτή τη δημόσια τηλεόραση και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Το δικαίωμα να αγωνιστούν με όλα τα μέσα για να μην περάσει το κυβερνητικό πραξικόπημα. Το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στην ενημέρωση είναι πάνω από τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης Σαμαρά θα σπάσει με απόφαση του λαού."
ΠΗΓΗ: narnet.gr

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ