23/9/13

ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Ήταν στάση ζωής για τον Παύλο Φύσσα, που τήρησε μέχρι την τελευταία στιγμή που βρέθηκε μόνος απέναντι στη Χρυσαυγίτικη συμμορία. Αυτή η στάση ζωής τον οδήγησε στο θάνατο από το οπλισμένο χέρι του συστήματος, τη ναζιστική Χ.Α. Η προσχεδιασμένη μαχαιριά του φασίστα Γ. Ρουπακιά με θεατές τους αστυνομικούς δεν ήταν "κακιά στιγμή", δεν ήταν "οπαδική βία". Όσο και να προσπάθησε η αστυνομία και τα τσιράκια των καναλιών να το συγκαλύψουν. Ο θάνατος του Παύλου Φύσσα, του δικού μας Killah P ήταν πολιτική δολοφονία.
   Νομίζουν πως θα τρομοκρατήσουν τους αγωνιστές, πως θα σπείρουν το φόβο σε όσους σηκώνουν κεφάλι. Θέλουν να χτυπήσουν το λαό και τους εργαζόμενους την πιο κρίσιμη στιγμή. Τώρα που βλέπουν πως σιγά σιγά σηκώνουν κεφάλι. Τώρα που έχουν αρχίσει να φοβούνται. Η κοινωνία μυρίζει μπαρούτι και η οργή των καταπιεσμένων απειλεί κάθε στιγμή που περνά να εκραγεί σαν ωρολογιακή βόμβα. Η πολιτική του κεφαλαίου που εξαθλιώνει τις ζωές όλων, οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα απειλούνται με ξεριζωμό. Ο ξεσηκωμός για τη νεολαία και κάθε καταπιεσμένο είναι πλέον όχι μόνο εφικτό, αλλά και πιθανό και αναγκαίο ενδεχόμενο.
   Ο αγώνας στην εκπαίδευση αποκτά τώρα πραγματικά χαρακτήρα κεντρικής μάχης για ολόκληρη την κοινωνία. Είναι ζήτημα και ευθύνη όλων πλέον να πετύχει η απεργία των καθηγητών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και μαζί της ολόκληρο το κίνημα που έχει αναπτυχθεί για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας. Οι καθηγητές μας δίνουν στις Γενικές τους Συνελεύσεις μάχη για τη συνέχιση του αγώνα. Το ποσοστό που συγκέντρωσε η πρόταση για συνέχιση των 5ήμερων απεργιακών κινητοποιήσεων ήταν συντριπτικά πλειοψηφικό, αλλά παρόλα αυτά, οι γραφειοκράτες κατάφεραν προσωρινά να το εμποδίσουν. Δε συγκεντρώθηκε το απαιτούμενο νούμερο ψήφων από τις συνελεύσεις, που ήταν το 66%, αλλά μαζεύτηκε 65%, μόλις μία μονάδα μακριά από το αυτονόητο. Τη συνέχεια ενός ανυποχώρητου, μαζικού απεργιακού αγώνα διαρκείας με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης, των νόμων της και των νεοναζί τραμπούκων που υπάρχουν για να εξασφαλίζουν σήμερα την ύπαρξή της. Είναι χρέος κάθε μαθητή να σηκώσει τώρα το γάντι και να πάρει θέση. Να πάρει θέση μάχης και υπεράσπισης του αγώνα. Να στηρίξει και να αγκαλιάσει τις μάχες των καθηγητών, των εργαζόμενων και του λαού με τη νεανική οργή και την αστείρευτη ζωντάνια που καταπιέζει μέσα του. Πρέπει να κάνουμε και μεις συνελεύσεις στα σχολεία μας και να δράσουμε. Να πετάξουμε τους φασίστες έξω από τις τάξεις τώρα και χωρίς αυτό το βάρος να συζητήσουμε πως θα μπούμε στις κινητοποιήσεις. Να κλείσουμε με καταλήψεις όλα τα σχολεία βάζοντας τέλος στα όνειρα της κυβέρνησης και των απεργοσπαστών που βλέπουν την απεργία να πλησιάζει στο τέλος της. Η επόμενη Τετάρτη πρέπει να αποτελέσεις όχι το τέλος λοιπόν, αλλά μια νέα αρχή, πιο μαχητική, πιο ζωντανή, έτοιμη και αποφασισμένη να νικήσει!
   Είναι σειρά μας τώρα να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή και να καλέσουμε την κοινωνία στο πλευρό μας. Χρωστάμε αυτή τη νίκη, όχι μόνο στους καθηγητές μας, που παλεύουν για το δικό μας μέλλον. Τη χρωστάμε και στον Παύλο. Είναι ο μοναδικός τρόπος να τιμήσουμε έναν αγωνιστή σαν και αυτόν, που άφησε την τελευταία πνοή έχοντας το κεφάλι πιο ψηλά από τον καθένα. Κοιτάζοντας στα μάτια τον εχθρό, το μπράβο του κράτους και τους συστήματος, δείχνοντας πως ο φόβος πλέον δεν ανήκει στο δικό μας στρατόπεδο. Έχει περάσει απέναντι. Οι καταπιεζόμενοι δεν έχουν πλέον να χάσουνε τίποτα, για αυτό και δε φοβούνται. Οι καταπιεστές έχουν να χάσουν τα πάντα και τώρα τρέμουν πιο πολύ από ποτέ. Δε φτάνουν τα μαντρόσκυλα της Χρυσής Αυγής και του παρακράτους για να τους προστατεύσουν από εμάς και το ξέρουν. Θα τους συντρίψουμε γιατί δίνουμε δίκαιο αγώνα, για το συμφέρον όλων και όχι το δικό μας. Για να ζήσουμε όλοι ελεύθερα, με αξιοπρέπεια μακριά από κάθε είδους εκμετάλλευση και καταπίεση.
Τηλ. Επικοινωνίας: 6985824778

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ