29/9/13

ΠΡΙΝ | Στο στόχαστρο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ;

Διαδοχικές συλλήψεις μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σημειώθηκαν αυτή την εβδομάδα, γεγονός που προκαλεί σοβαρά ερωτήματα. Στο Χαλάνδρι την Κυριακή, στη Νέα Σμύρνη την Τρίτη και την Τετάρτη στην αντιφασιστική διαδήλωση, οι αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς ήταν στο στόχαστρο των διωκτικών δυνάμεων χωρίς να δώσουν αφορμή.
Το βράδυ της Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, δύο περιπολικά και 4 μηχανές ΔΙΑΣ προσήγαγαν 7 μέλη της τοπικής οργάνωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλανδρίου – Ψυχικού – Βριλησσίων και της δημοτικής παράταξης Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου που βγήκαν να σβήσουν ναζιστικά σύμβολα στους τοίχους σχολείων. Οι αγωνιστές κρατήθηκαν για «εξακρίβωση» τρεις ώρες στο αστυνομικό τμήμα του Αμαρουσίου. Με αφορμή το γεγονός η Τοπική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σημειώνει: «Είναι, γελασμένοι οι απολογητές της κρατικής καταστολής, αν νομίζουν ότι τέτοιες ενέργειες θα μας πτοήσουν».
Πιο σοβαρό ήταν το περιστατικό της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη. Τέσσερις φοιτητές και φοιτήτριες μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Αριστερής Παρέμβασης Μια Πόλη Ανάποδα συνελήφθησαν από  δύο περιπολικά στη Νέα Σμύρνη το βράδυ της Τρίτης με τη κατηγορία ότι έγραφαν συνθήματα για τη μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα.
Παραπέμπονται στον εισαγγελέα με την κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς δημόσιας περιουσίας για αναγραφή συνθημάτων.
«Η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο τρομοκράτησης αγωνιστών. {…} Ο στόχος είναι  σαφής: Να χτυπήσουν την Αριστερά, την αντιφασιστική πάλη, το εργατικό και λαϊκό κίνημα, όλους όσους παλεύουν για να ανατρέψουν την βάρβαρη επίθεση κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της κίνησης Μια πόλη ανάποδα.
Σε «δολοφονική επιδρομή των δυνάμεων της ομάδας ΔΙΑΣ μέσα στα μπλοκ των διαδηλωτών» αποδίδει τέλος η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τις δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο της Τετάρτης στην Αθήνα. Κατά την επίθεση αυτή, συνελήφθη μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συνδικαλιστής στη Φιλοσοφική σχολή του ΕΚΠΑ. Όπως ανακοίνωσε το μέτωπο, «ως μια συνέχεια της κυβερνητικής επίθεσης στην Αριστερά και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο συναγωνιστής αντιμετωπίζει παντελώς ανυπόστατες κατηγορίες, ενώ ο ίδιος συμμετείχε στην περιφρούρηση του μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων τα οποία οργανωμένα αποχωρούσαν από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας».
ΠΗΓΗ: prin.gr

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ