3/12/13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 4 ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΕΚΠΑ

Για άλλη μία φορά, το Προεδρείο του ΔΣ κινείται πραξικοπηματικά, υπόγεια και υπονομευτικά κατά της απεργίας και του κύρους της Γενικής Συνέλευσης:

Χθες, η ΓΣ ομόφωνα αποφάσισε τη συνέχιση της απεργίας για το επόμενο 48ώρο (Τετάρτη-Πέμπτη) και νέα ΓΣ την Πέμπτη 5/12/2013. Σήμερα το μεσημέρι η παράταξη ΑΣΚΠΑ, στην οποία ανήκει το Προεδρείο του ΔΣ, έστειλε ανακοίνωση με την οποία καλεί όλους τους συναδέλφους να λάβουν μέρος σε μία ψηφοφορία αύριο 4/12/2013 -χωρίς Γενική Συνέλευση- με σκοπό τη λήξη της απεργίας και την αποδοχή των προφορικά διατυπωμένων προτάσεων του ΥΠΑΙΘ. χωρίς την παραμικρή εγγύηση, και διασφάλιση ότι δεν θα εφαρμοστεί στην πράξη η ΚΥΑ.

 Στη χθεσινή ΓΣ, η πλειοψηφία των συναδέλφων μετά από ενημέρωση σχετικά με τις προτάσεις του ΥΠΑΙΘ αποφάσισε τη συνέχιση του διαλόγου με το Υπουργείο, αφού προηγουμένως ανασταλεί η ΚΥΑ και οι έννομες συνέπειες που έχουν προκληθεί και ταυτόχρονα να δοθούν ρητές και γραπτές εγγυήσεις για τα όσα προτείνει ο Υπουργός.

 Η χθεσινοβραδινή απόφαση του ΥΠΑΙΘ να παραπέμψει τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ στο πειθαρχικό συνιστά πρόκληση απέναντι σε όλους μας. Το Προεδρείο του Συλλόγου (ΑΣΚΠΑ), δεν ασχολήθηκε με την έκδοση ούτε μίας σύντομης ανακοίνωσης για να καταδικάσει το γεγονός αυτό, αλλά ο καημός του ήταν να μας καλέσει να ψηφίσουμε για τη λήξη της απεργίας, συντασσόμενο πλήρως με τον ΥΠΑΙΘ.

Σύμφωνα με το καταστατικό, το ανώτερο όργανο του Συλλόγου είναι η Γενική Συνέλευση. Οποιαδήποτε διαφορετική και ενάντια στην καταγραμμένη απόφαση μιας Γενικής Συνέλευσης πράξη είναι αντικαταστατική και παράνομη.

Είναι προφανές ότι μετά από όλα αυτά ΔΕΝ πρόκειται να συμβεί η παραμικρή παρέκκλιση από την ειλημμένη απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης.

Καλούμε όλες και όλους να περιφρουρήσουν την απεργία και να αποτρέψουν την απόπειρα πραξικοπήματος της ΑΣΚΠΑ.
 
Τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού

Κωνσταντίνος Μπάσιος
Σπύρος Μπόλης
Μανόλης Παπαστεφανάκης
Ζαχαρίας Τριγάζης

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ