10/12/13

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης της Νομικής

Τη Δευτέρα 9/12 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου Νομικής στη βάση της προηγούμενης απόφασης που είχε παρθεί στη συνέλευση της Δευτέρας 2/12.

Η Γενική μας Συνέλευση έλαβε χώρα στο φόντο μιας επιχείρησης διάλυσης της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, μέσω της Κοινής Υπουργικής Απόφασης ποτ εισάγει τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων στο πανεπιστήμιο αλλά και της επικείμενης ψήφισης των Πρότυπων Εσωτερικών Κανονισμών.

Το κλίμα ήταν τεταμένο από το πρωί της ίδιας μέρας εξαιτίας της πραξικοπηματικής ανακοίνωσης του προέδρου της Νομικής, Θ. Φορτσάκη, ο οποίος σε συνεννόηση και πλήρη συνεργασία με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, κόντρα σε αποφάσεις φοιτητών και εργαζομένων για κατάληψη και περιφρουρημένη απεργία αντίστοιχα μέχρι και τη Δευτέρα, καλούσε τους φοιτητές να προσέλθουν για μάθημα.

Η Γενική Συνέλευση διεξήχθη με εξαιρετικά μαζικούς όρους (ψήφισαν συνολικά 416 άτομα) και με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων που εκπροσωπούνται στο Διοικητικό Συμβούλιο του φοιτητικού συλλόγου (ΔΑΠ, ΕΑΑΚ,ΑΡΕΝ, ΠΚΣ,ΠΑΣΠ) καθώς και την έκφραση όλων των διαφορετικών απόψεων και πλαισίων (πλαίσιο ΔΑΠ-Ανεξαρτήτων για Ανοιχτή Σχολή, πλαίσιο Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης, πλαίσιο Επιτροπής Αγώνα Νομικής).

Ύστερα από μια πολύωρη διαδικασία, εν τέλει υπερψηφίστηκε το πλαίσιο της Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης το οποίο πρότεινε τη στήριξη των κινητοποιήσεων των διοικητικών υπαλλήλων για απόσυρση της ΚΥΑ, το μπλοκάρισμα των Πρότυπων Εσωτερικών Κανονισμών και την κατάληψη της σχολής από τη Δευτέρα 9/12 έως και τη Δευτέρα 16/12 οπότε και ο σύλλογος θα ξανασυνεδριάσει σε νέα Γενική Συνέλευση.

Συγκεκριμένα, το πλαίσιο της Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης συγκέντρωσε τις ψήφους 195 συμφοιτητών μας, το πλαίσιο ΔΑΠ-Ανεξάρτητων 172, το πλαίσιο της Επιτροπής Αγώνα 42 και υπήρχαν και 7 λευκά.

Η διαδικασία της καταμέτρησης παρέμεινε καθόλη τη διάρκειά της δημόσια και αδιάβλητη και δεν εκφράστηκε καμία διαφωνία μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων τόσο κατά τη διάρκεια όσο και στο τέλος της διαδικασίας για την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων.

Το μόνο στοιχείο βίας και νοθείας στη χθεσινή Γενική Συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου Νομικής ήταν η παρουσία γνωστών για την τραμπούκική τους δράση στελεχών της ΟΝΝΕΔ από άλλες σχολές (Πάντειος, ΑΣΟΕΕ κλπ), οι οποίοι ασκώντας πρακτικές μπράβων επιχείρησαν να εκφοβίσουν αγωνιστές φοιτητές με γνωστή τοποθέτηση υπέρ των κινητοποιήσεων και να νοθεύσουν την διαδικασία κρατώντας τις πόρτες ανοιχτές. Η πλήρης απομόνωσή τους από τον ΦΣ Νομικής κατόπιν και της σχετικής ανακοίνωσης - καταγγελίας από το προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης εμπόδισε κάθε κίνηση προς μια τέτοια κατεύθυνση.

Αποκορύφωμα της προσπάθειας νόθευσης του αποτελέσματος ήταν, όμως, η ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ την οποία ανήρτησε στο site της αλλά και στο κεντρικό site ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ και στην οποία όχι μόνο λασπολογεί και συκοφαντεί την διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης αλλά φτάνει στο σημείο να νοθεύει εκ των υστέρων το ίδιο το αποτέλεσμα, πιστή στις κυβερνητικές πρακτικές, στις πρακτικές των «Κενταύρων» και των Rangers, ισχυριζόμενη ότι δήθεν υπερψηφίστηκε το πλαίσιό της.

Πρώτον, δεν υπήρχε πλαίσιο ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αλλά συνεργασία πλαισίων ΔΑΠ και Ανεξάρτητων για ανοιχτή σχολή. Δεύτερον, είναι χαρακτηριστικό ότι στην ανακοίνωσή της η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αποκρύπτει πλήρως τα αποτελέσματα της Γενικής Συνέλευσης, συσκοτίζοντας την διαδικασία και λέγοντας απλώς ότι υπερψηφίστηκε το πλαίσιό της, πράγμα που μάλλον υποστηρίζεται από κοινού με όσους συνεργάστηκαν μαζί της και την στήριξαν.

Η κίνηση αυτή συκοφαντεί, νοθεύει, εκφοβίζει τη διαδικασία του συλλόγου αναπαράγοντας μια ιδιοκτησιακή λογική για τις διαδικασίες και τις αποφάσεις του. Καταδικάζουμε τις γκεμπελίστικες και συκοφαντικές ανακοινώσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ως εγκάθετης του Υπουργείου Παιδείας.

Κόντρα σε όσους δεν αναγνωρίζουν το φοιτητικό σύλλογο, τις διαδικασίες του, τις αποφάσεις του και παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια στις πλάτες του, στέκεται η αγωνιστική μας απόφαση για 4η συνεχόμενη εβδομάδα να παλέψουμε κόντρα στις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες και την ψήφιση των Πρότυπων Εσωτερικών Κανονισμών για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και ζωή με αξιοπρέπεια. Απόφαση όχι κάποιας οργανωμένης μειοψηφίας αλλά του ίδιου του Φοιτητικού Συλλόγου Νομικής:

«Προχωράμε σε:

- Κατάληψη από την Δευτέρα 9/12 έως την Δευτέρα 16/12
- Συμμετοχή στην απεργιακή περιφρούρηση και στις κινητοποιήσεις στο πλάι των απεργών του ΕΚΠΑ
- Συμμετοχή / παρέμβαση στη συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων την Τετάρτη 11/12 και ώρα 10.00 στην πρυτανεία
- Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων και των διοικητικών υπαλλήλων
- Μπλοκάρισμα των Πρότυπων Εσωτερικών Κανονισμών όποτε και αν αυτοί πάνε να ψηφισθούν εν κρυπτώ από Γενική Συνέλευση Τμήματος ή Σύγκλητο - Συνολικό ανάχωμα του φοιτητικού κινήματος στη διαδικασία ψήφισής τους
- Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του συλλόγου φοιτητών εστιών του Πανεπιστημίου Αθηνών την Τετάρτη 11/12, 10.00 στο Πολυτεχνείο για ζητήματα στέγασης
- Αναβολή της εξεταστικής κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων - Να δοθούν όλα τα μαθήματα κανονικά και με ανθρώπινους ρυθμούς μετά το πέρας αυτών
- Σύγκλιση της Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης την Τρίτη 10/12 στο κτήριο της πρυτανείας για τον καθορισμό των δράσεων και την επανοικειοποίηση του χώρου της σχολής
- Περιφρουρούμε τις αποφάσεις του Συλλόγου - Νέα γενική συνέλευση την Δευτέρα 16/12»
 
Συντονιστική Επιτροπή Κατάληψης Νομικής

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ