9/2/14

ΑΠΡΑΞΙΑ ΑΔΕΔΥ - Έρχονται 4.000 απολύσεις στο Δημόσιο!

"Αδειάζει" η ΑΔΕΔΥ τους εργαζόμενους του Δημοσίου που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και απολύονται στις 22 Μάρτη.  Τότε λήγει το καθεστώς διαθεσιμότητας και αρχίζουν οι απολύσεις με άμεσο κυβερνητικό στόχο τις 4.000!  Απέναντι σε αυτές τις πρωτοφανείς για την περίοδο μετά τη χούντα μαζικές απολύσεις με διαστάσεις σφαγής, η ΑΔΕΔΥ απαντά με μια συμβολικού χαρακτήρα 24ωρη απεργία και χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων.

Συγκεκριμένα στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, που συνεδριάσε την περασμένη Δευτέρα 2 Φλεβάρη, συζητήθηκε η αντίδραση των εργαζομένων στο Δημόσιο μπροστά στην απειλή απολύσεων για 4.000 από τους 12.500 σε διαθεσιμότητα του 2013, αλλά και την άμεση πρόθεση της κυβέρνησης να βγάλει σε διαθεσιμότητα άλλες 12.500, ξεκινώντας από τον ΕΟΠΥΥ.  Στόχος της κυβέρνησης είναι να απολυθούν τουλάχιστον 11.000, ώστε να προκύψουν οι 15.000 απολύσεις μέσα στο 2014 που προβλέπουν οι μνημονιακές δεσμεύσεις.

Με ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ ψηφίστηκε η πρόταση του ΠΑΜΕ για 24ωρη απεργία για τις 12 Μάρτη, με υποσχέσεις ότι... αν χρειαστεί μπορεί να υπάρξει και δεύτερη 24ωρη ή η ψηφισμένη να γίνει 48ωρη.  Παράλληλα αποφασίστηκε το άδειασμα των κλαδικών απεργιών της υγείας ενάντια στη διάλυση του ΕΟΠΥΥ και των καθηγητών ενάντια στη διαθεσιμότητα στις 6 και 7 Φλεβάρη αντίστοιχα.

Την απόφαση ψήφισαν οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ (ΑΑΡΣ) και του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ Μπαλασόπουλου, μαζί με ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ που λειτουργούν και οι δύο διασπασμένες σε δύο πτέρυγες.  Το ΠΑΜΕ δεν ψήφισε την 24ωρη που πρότεινε λόγω διαφωνίας στο... πλαίσιο.

Οι Παρεμβάσεις προκρίνουν τη σύγκρουση με την κυβέρνηση για να μην απολυθεί κανείς.  Πρότειναν 48ωρη απεργία που θα αγκαλιάσει τις κλαδικές κινητοποιήσεις σε υγεία και παιδεία, ως αφετηρία για έναν ανυποχώρητο απεργιακό αγώνα διαρκείας που θα στηριχτεί στις συνελεύσεις των σωματίων.  Την κατεύθυνση αυτή υποστήριξαν ΕΡΓΑΣ-Ταξική Πορεία και Ενωτική Εκκίνηση. 

Η πρόταση αυτή θα μεταφερθεί στα πρωτοβάθμια σωματεία και τις ομοσπονδίες κόντρα στη γραμμή της εκλογικής ανακωχής και της παθητικής αποδοχής των απολύσεων. 

ΠΡΙΝ 9/2/2014

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ