ΔΕ ΛΥΓΙΖΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΟΥΦΙΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ!

Την περασμένη εβδομάδα διευθύντρια λυκείου του Κερατσινίου κλήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής να καταθέσει ονόματα μαθητών που συμμετείχαν στις μαθητικές καταλήψεις τον περασμένο Οκτώβριο. Οι μαθητές, κλήθηκαν με την σειρά τους να καταθέσουν και να ενημερωθούν ότι θα κατηγορηθούν για κακουργηματικές πράξεις. Η αστυνομική αυθαιρεσία ωστόσο, δεν σταμάτησε στην έκδοση της κατηγορίας από την αστυνομία αντί για τις δικαστικές αρχές. Σύμφωνα με μαρτυρίες μαθητών που κλήθηκαν να καταθέσουν, ενημερώθηκαν, μετά το πέρας της κατάθεσής τους, ότι δεν θα είναι σε θέση να υποβάλουν μηχανογραφικό δελτίο για τις πανελλαδικές εξετάσεις εξαιτίας της εκκρεμοδικίας τους.

Η επιλογή της διευθύντριας του 2ου Ενιαίου Λυκείου Κερατσινίου, να δώσει τα ονόματα μαθητών που κατ’ αυτήν «πρωτοστάτησαν σε ταραχές» έρχεται από άλλες εποχές. Έρχεται από τα χρόνια εκείνα που όταν κάποιος έκανε την επιλογή να αντισταθεί στον κατακτητή ή στο δικτάτορα, υπήρχε πάντα ένας πρόθυμος στη γειτονιά του να τον δώσει στους μπάτσους ή στους Γερμανούς με το αζημίωτο φυσικά! Και αυτοί οι άνθρωποι είχαν όνομα, λέγονταν ρουφιάνοι και ταγματασφαλίτες και η ιστορία του τόπου μας τους έχει καταδικάσει προ πολλού! Προς τιμήν του ο γυμνασιάρχης του 2ου Γυμνασίου δεν προέβη σε τέτοια απαράδεκτη ενέργεια, ούτε φυσικά οι μαθητές όταν τους ζητήθηκε να καταδώσουν συμμαθητές τους. Αυτή η αλύγιστη στάση είναι που πρέπει να πεί πολλά στη διευθύντρια και να διδαχθεί από τους μαθητές της για το τι σημαίνει εντιμότητα και αξιοπρεπής στάση ζωής.

Σε μια περίοδο που το μέλλον της νέας γενιάς είναι πιο μαύρο και αδιέξοδο από ποτέ, σήμερα που οι οι νέοι βρίσκουν διέξοδο μόνο στη μετανάστευση, επιλέγει το κράτος με τα ένστολα σκυλιά του να δείξει την πυγμή του απέναντι σε όσους που αντιστέκονται και φυσικά βρίσκει πρόθυμους υποστηρικτές στους εκάστοτε διευθυντές – λακέδες. Το μήνυμά τους είναι απλό: σχολείο, φροντηστήριο, ύπνος σήμερα, δουλειά με 300 ευρώ και ύπνος αύριο και απόλυτη υποταγή. Όποιος κάνει το λάθος να αμφισβητεί το μονόδρομο που του στήνουν οι κυβερνήσεις με την Ε.Ε. και τα μνημόνια, θα έχει να αντιμετωπίσει, καταστολή, τρομοκρατία, μαθητοδικεία, συλλήψεις.

H κίνηση αυτή ταιριάζει απόλυτα με τις επιλογές της σημερινής κυβέρνησης και αυτών που την καθοδηγούν, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Κάθε κεφάλι που σηκώνεται, κάθε χέρι που σπάει τις αλυσίδες, κάθε φωνή που αρνείται να σωπάσει είναι εχθρός τους και την πολεμάνε. Την τσακίζουν με πειθαρχία και καταστολή, με επιστρατεύσεις, απαγορεύσεις διαδηλώσεων, μηνύσεις, δακρυγόνα και γλομπ. Όταν δεν πιάνουν αυτά ξαμολάνε τους καλύτερούς τους φίλους τους φασίστες της Χ.Α να κάνουν τη βρώμικη δουλειά.

Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με το μέλλον μας, δε θα τρομοκρατηθούμε, δε θα υπακούσουμε!

Απαιτούμε εδώ και τώρα να σταματήσει κάθε δίωξη εναντίον μαθητή, πόσο μάλλον εαν αυτή γίνεται για συμμετοχή του σε κινητοποιήσεις. Το να δρά κανείς συλλογικά για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον, θα έπρεπε να θεωρείται προσόν για τους μαθητές από τους καθηγητές τους και όχι αιτία τιμωρίας. Αυτές οι λογικές εκ μέρους των καθηγητών καλλιεργούν την απάθεια και τη μιζέρια. Πολύ περισσότερο, οι όποιες εκδηκητικές συμπεριφορές εκ μέρους τους θα μας βρουν όλους απέναντί τους!

Απαιτούμε να καταργηθεί κάθε νομική διάταξη που προβλέπει μαθητοδικεία και ποινικοποιεί αγώνες, απαιτούμε να υπάρχει άσυλο στα σχολεία, να είναι ελεύθεροι οι μαθητές να σκέφτονται και να δρουν χωρίς το φόβητρο της καταστολής. Αυτοί που μας κυβερνούν φοβούνται όσο τίποτα ένα μαχητικό μαθητικό κίνημα στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού και χρησιμοποιούν όλα τους τα μέσα για να το καθηλώσουν. Ας μήν τους κάνουμε τη χάρη!

Το αμέσως επόμενο διάστημα όλες οι τοπικές συνελεύσεις του ανυπόταχτου μαθητή θα συνεδριάσουν για να οργανωθεί κύμα αλληλεγγύης στους διωκόμενους συμμαθητές.

Καλούμε τους μαθητές όλων των σχολείων να αντιδράσουν με μαζικές Γενικές Συνελεύσεις και κινητοποιήσεις. Να τελειώνουμε με τη σύγχρονη χούντα που μας επιβάλλουν!

Τηλ. Επικοινωνίας: 6985824778