29/3/14

Σχετικά με την συμφωνία υποταγής που υπογράφει η ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ ως ΕΓΣΣΕ

Εργοδότες και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ κατέληξαν και υπέγραψαν άρον-άρον συμφωνία, ονομάζοντάς την μάλιστα προκλητικά «Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας». Στη συμφωνία αυτή, οι εκπρόσωποι του κρατικού-κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού βάζουν την υπογραφή τους στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της τρόικα, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Συμφωνούν με τους εκπροσώπους της εργοδοσίας, τον ΣΕΒ και άλλες ενώσεις των αφεντικών, να στηρίξουν τους επιχειρηματίες για την «ανάκαμψη της οικονομίας».

Συγκεκριμένα, με την νέα «ΕΓΣΣΕ» νομιμοποιούν την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και την ελεύθερη διαπραγμάτευση για τους μισθούς, δεχόμενοι την νομοθετική παρέμβαση κυβέρνησης-τρόικα για μισθούς πείνας των 586 ευρώ και 511 αντίστοιχα για τους νέους. Συμφωνούν στο «στρατηγικό πρόγραμμα 2014-2020», δηλαδή σε όλη τη γραμμή της Ε.Ε. και της άθλιας συγκυβέρνησης για την «ανταγωνιστικότητα», την «επιχειρηματικότητα», τις μαθητείες-πρακτικές για τους νέους και όλο το πακέτο ανακύκλωσης και μοιράσματος της ανεργίας και της φτώχειας με τα διάφορα προγράμματα και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Επιπλέον οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού υπογράφουν την συμφωνία τους με τους εργοδότες για προώθηση του «κοινωνικού διαλόγου» και σε κλαδικό επίπεδο, ώστε να υπάρξουν ανάλογες «συμβάσεις» υποταγής και εξευτελισμού και σε άλλους κλάδους!

Ακόμα πιο προκλητικό είναι το γεγονός, ότι η νέα συμφωνία ξεπουλήματος και υποταγής υπογράφεται τις μέρες που ανακοινώνεται η συμφωνία κυβέρνησης-τρόικα για νέα αντιλαϊκά μέτρα, 2 μέρες πριν πάνε για ψήφιση στη βουλή τα νέα βάρβαρα μέτρα, την ώρα δηλαδή που κυβέρνηση και κεφάλαιο ξεδιπλώνουν άλλο ένα κύμα αντεργατικής επίθεσης! Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία αυτή την ώρα υπογράφει συμφωνία με την εργοδοσία, χειροκροτούμενη από τον Υπουργό Εργασίας της άθλιας κυβέρνησης κ. Βρούτση για την «υπευθυνότητά» της. Η κοροϊδία της ΓΣΕΕ είναι τέτοια, που μάλιστα έχει προκηρύξει… απεργία στις 9 Απρίλη, δηλαδή όταν και η νέα «ΕΓΣΣΕ» έχει ήδη υπογραφεί από ΣΕΒ-ΓΣΕΕ και τους άλλους… εργοδοτικούς συνέταιρους, και τα νέα αντιλαϊκά μέτρα θα έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή…

Αν αυτό δεν είναι απόδειξη ότι ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός των ΠΑΚΕ-ΔΑΚΕ (και των παραφυάδων τους με διάφορα ονόματα) είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία και ανοιχτή συνεργασία με την κυβέρνηση και το κεφάλαιο, ότι στηρίζει και προωθεί τα συμφέροντα της εργοδοσίας και των πολιτικών της εκπροσώπων, τότε πως αλλιώς μπορεί να ειπωθεί;

Την ίδια ώρα γίνεται γνωστό ότι το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, ως δικαιούχος, θα λάβει, σε συμφωνία με το «Υπουργείο Εργασίας» 4,3 εκατομμύρια ευρώ για την «επιμόρφωση» και «κατάρτιση» 12.600 συνδικαλιστών έως το τέλος του 2015!!! Άξιος ο μισθός τους!

Η εργατική τάξη πρέπει γρήγορα να γυρίσει την πλάτη στους εκπροσώπους της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου μέσα στα συνδικάτα. Να τελειώσει με τον αναποτελεσματικό και απροκάλυπτα εργοδοτικό και υποταγμένο «συνδικαλισμό» του «κοινωνικού εταιρισμού» και των «διαλόγων».

Για να έχουν αποτελεσματικότητα οι αγώνες των εργαζόμενων, για να ανατραπούν τα μέτρα και συνολικά η αντιλαϊκή πολιτική και επίθεση, χρειάζεται μαχητικούς αγώνες και όχι στημένους διαλόγους. Χρειάζεται νέα όργανα πάλης, μορφές συσπείρωσης των εργαζόμενων, όχι ο καθένας για τον εαυτό του, όχι με αναθέσεις, όχι για τον «δικό του» κλάδο και τη «δική του» δουλειά. Ένα ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα ανατροπής. Μόνο όλοι μαζί, συλλογικά και μαχητικά, με πανεργατικό συντονισμό και από τα κάτω μπορούμε να επιβιώσουμε και να τους διώξουμε. Χρειάζονται συνδικάτα και αγώνες στα χέρια των εργαζομένων, ταξική ενότητα μεταξύ των εργαζόμενων και «συμφωνία» ότι θα παλέψουμε για τα δικά μας, τα εργατικά συμφέροντα, όχι «συμφωνίες» για τα συμφέροντα των εργοδοτών, της κυβέρνησης, της οικονομίας τους. Η πάλη είναι ταξική, δεν είμαστε «εταίροι» ή σύμμαχοι, αλλά αντίπαλοι με το κεφάλαιο, την κυβέρνηση και κάθε στήριγμά τους.

Καμία συμφωνία, καμία αναμονή, αγώνες τώρα για την ανατροπή!

Η Εργατική Επιτροπή του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ