12/6/14

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ






ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ


Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα χαιρετίζει και στέκεται στο πλάι των εργαζόμενων της Ε.Ρ.Τ., όλων όσων δεν έσκυψαν το κεφάλι, δεν ξεπούλησαν την αξιοπρέπειά τους για τα ψεύτικα όνειρα τύπου ΝΕΡΙΤ, (μισθών 700 και 800 ευρώ, ελαστικών εργασιακών σχέσεων, φορέα παραδομένου στο ιδιωτικό κεφάλαιο), που εδώ και ένα χρόνο όχι μόνο απέκρουσαν το μαύρο που επέβαλε η κυβέρνηση πέρυσι το καλοκαίρι, αλλά δημιούργησαν ένα ηλεκτρονικό ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό μέσο, ανοιχτό στους εργατικούς και ευρύτερα κοινωνικούς αγώνες, με ιδιαίτερο πολιτισμικό βάθος και επιρροή σε εκατομμύρια εργαζόμενους και νέους.
Αποδεικνύουν τις αστείρευτες δημιουργικές δυνάμεις που φέρει η εργατική τάξη και ευρύτερα οι εργαζόμενοι, τη δυνατότητα και αναγκαιότητα της εργατικής εξουσίας. Η λειτουργία και διαχείριση του ραδιομεγάρου της Ε.Ρ.Τ. από τις 11 Ιούνη του 2013 έως και το Νοέμβρη της ίδιας χρονιάς, είναι μια μικρή απεικόνιση της δυνατότητάς μας να οργανώσουμε την κοινωνία σε νέες βάσεις, με εργατική κυβέρνηση και εξουσία.

Ένα χρόνο μετά το μαύρο, η απουσία οποιωνδήποτε εναλλακτικών επιλογών, βρίσκεται σταθερά στην πλευρά της κυβέρνησης και του αστικού πολιτικού συστήματος. Οι εργατικοί αγώνες ενός χρόνου, ανέδειξαν τα νέα στοιχεία της δύναμής μας, από τους εκπαιδευτικούς και τους διοικητικούς των πανεπιστημίων, μέχρι τις καθαρίστριες που υψώνουν τη σημαία της περηφάνιας εργατικής τάξης, ενάντια σε όλα τα λευκά κολάρα της εξουσίας. Αλλά και από την προχωρημένη αποσύνθεσή τους, που αποτύπωσαν οι ευρωεκλογές της 25ης Μάη, δείχνοντας ένα πολιτικό σύστημα γυμνό, χωρίς ορίζοντα, χωρίς εφεδρείες, όπως απέδειξε και ο ανασχηματισμός τους, ένα βήμα πριν την πτώση τους. Άλλη μια κυβέρνησή τους μετράει μέρες.

Ένα χρόνο όμως μετά, τόσο οι αγωνιστές εργαζόμενοι της Ε.Ρ.Τ., όπως και όλοι οι εργαζόμενοι είμαστε σοφότεροι. Γιατί καταλαβαίνουμε πως η ανατροπή της κυβέρνησης, η τελευταία σπρωξιά της εκπαραθύρωσής τους από την εξουσία, πρέπει να δοθεί από εμάς. Να γίνει στοιχείο των αποφάσεών μας, στις συνελεύσεις αγώνα της επόμενης περιόδου.
  • Η δημιουργία Ανεξάρτητων Κέντρων Αγώνα, σε κάθε αγωνιζόμενο χώρο δουλειάς, είναι η μόνη επιλογή που προωθεί την ανεξάρτητη δράση της εργατικής τάξης, βαθαίνει και αναπτύσσει την αναγκαία πολιτικοποίηση των αγώνων μας. 
  • Παρά και ενάντια στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που συνεχίζει την εκκωφαντική σιωπή του. Με πορείες αγγαρείας και υποχρέωσης ή 24ωρες απεργιακές ντουφεκιές, δεν ανοίγουν οι ορίζοντες της πάλης μας, αλλά σπέρνουν απογοήτευση στους εργαζόμενους. 
  • Είναι όλο και περισσότερο κοινή μας εμπειρία η ανάγκη για την προετοιμασία της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας, που θα θέσει σε κοινή θέση μάχης όλα τα αγωνιστικά ρυάκια των εργαζομένων. 
  • Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, για να παρθούν πίσω οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις στο δημόσιο, να τσακίσουμε τα μνημόνια. Με έναν συντονισμό των γενικών μας συνελεύσεων και των αγωνιστικών αποφάσεών μας.

Κυρίως όμως, να μην εναποθέσουμε τις ελπίδες μας, για την επίλυση των όποιων προβλημάτων μας, στην  αναμονή νέων εκλογών. Το πολιτικό τους σύστημα, δεν μπορεί να δώσει νέα κυβέρνηση, σταθερή, είτε δεξιά είτε αριστερή. Δεν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη σε κοινωνικά σύμφωνα με το Σ.Ε.Β., στους όρκους πίστης σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που και η ίδια αγκομαχά υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης και των πολιτικών αδιεξόδων.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ο ένας χρόνος του «μαύρου» στην Ε.Ρ.Τ. πρέπει να γίνει η αφορμή, για κάθε εργαζόμενο, στον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα, για κάθε άνεργο, να ξαναθέσει την αφετηρία νέων αγώνων.  
Είναι μια ημερομηνία επανεκκίνησης για όλους μας.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ

Ε.Ρ.Τ. ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ