31/7/14

Ενημέρωση από τη συνάντηση της ΑΔΕΔΥ με την ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 31/7 η συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και αντιπροσωπίας από την ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μετά από αίτημα της διοίκησης του τριτοβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου για πολιτική στήριξη στην απεργία-αποχή των εργαζόμενων στον δημόσιο τομέα ενάντια στην αξιολόγηση.
 
Στη συνάντηση ήταν παρόντες από πλευράς ΑΔΕΔΥ, οι Δ. Μέρκος και Γ. Πετρόπουλος, Θ. Μπαλασόπουλος, Α. Αντωνάκος, Π. Αντωνόπουλος και Ζ. Μελαμπιανάκη, και από την ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ οι Π. Σωτήρης, Τ. Καντιντσάρος, Γ. Σηφακάκης.
 
Οι εκπρόσωποι της ΕΕ εξέθεσαν την κυβερνητική επίθεση στο δημόσιο, μέσω των διαθεσιμοτήτων, των απολύσεων, της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και της κατάργησης κάθε έννοιας  εργατικού δικαίου, και την ισχυρή αντιπαράθεση του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος με την καθολική άρνηση των Δημοσίων Υπαλλήλων να συνεργήσουν στις απολύσεις δεκάδων χιλιάδων συναδέλφων τους και να συμμετέχουν στην αξιολόγηση του ν. 4250. Η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ ζήτησε τη στήριξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνολικότερα για τον αγώνα των δημοσίων υπαλλήλων και ειδικότερα  στην αντιμετώπιση της ποινικοποίησης των αγώνων.
 
Από την πλευρά της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τονίστηκε η από θέση αρχής αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον αγώνα ενάντια στο «νέο δημόσιο» που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση, ένα δημόσιο συρρικνωμένο και πειθαρχημένο μέσα από τις απολύσεις και την «αξιολόγηση», παραδομένο στις ανάγκες του κεφαλαίου. Οι εκπρόσωποι της ΚΣΕ έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην πρωτοβουλία που πήρε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη συσπείρωση όλων των πολιτικών δυνάμεων στο πλευρό των δημοσίων υπάλληλων, ενώ υπογραμμίστηκε η ανάγκη για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με απεργίες και πολιτική ανυπακοή, ακόμα και με άμεση απεργιακή απάντηση μέσα στην εβδομάδα που έρχεται,  ιδιαίτερα σε περίπτωση που κηρυχθεί «παράνομη» η κινητοποίηση και έχουμε κλιμάκωση των επιθέσεων από την πλευρά της κυβέρνησης. Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεσμεύτηκε για πλήρη στήριξη της συνέχισης και της κλιμάκωσης της απεργίας των δημοσίων υπαλλήλων ανεξάρτητα από την απόφαση του δικαστηρίου.

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ