17/11/07

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ για να ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Στο φετινό γιορτασμό του Πολυτεχνείου η ζωντανή μνήμη της εξέγερσης ενώνεται με τα σκιρτήματα των εργατικών και νεολαιίστικων κινημάτων κατά της αντεργατικής επίθεσης κυβέρνησης- ΕΕ- κεφαλαίου, με τις αναζητήσεις για μια σύγχρονη απελευθερωτική προοπτική. Σήμερα που είμαστε στο στόχαστρο ενός νέου κύματος αντιδραστικών αλλαγών και η νεολαιίστικη και εργατική δυσαρέσκεια κλιμακώνεται, το ανατρεπτικό μήνυμα του πολυτεχνείου επιστρέφει με νέους όρους στους σημερινούς αγώνες για παιδεία-εργασία-δημοκρατία, στην μάχη για την αριστερά των κοινωνικών αναγκών και δικαιωμάτων, της αντικαπιταλιστικής επανάστασης - κομμουνιστικής απελευθέρωσης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα αστικά επιτελεία φοβούνται –περισσότερο φέτος λόγω του κλίματος κοινωνικής δυσαρέσκειας- την δυνατότητα να εκφράσει το τριήμερο και η πορεία του Πολυτεχνείου πολιτικό μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής τους. Για αυτό επιχειρούν να διαμορφώσουν γύρω του μια ιδεολογική, πολιτική και κατασταλτική ζώνη, να το συρρικνώσουν σε μια γιορτή της αστικής δημοκρατίας, να σβήσουν το πολιτικό του μήνυμα μέσα στην επεισοδιολαγνεία και τις διάφορες τυχοδιωκτικές ενέργειες. Στόχος τους είναι να αποδυναμωθεί το πολιτικό του στίγμα, να περιοριστεί η προσέλευση νεολαίας και εργαζομένων και να απομαζικοποιηθεί η πορεία. Σε αυτήν την προσπάθεια επιστρατεύονται τα ΜΜΕ και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί. Η επίσημη αριστερά - και στις δύο εκδοχές της - προβάλει σαν το αριστερό πεζοδρόμιο του «εορτασμού», είτε στην εκδοχή της μεγάλης κομματικής γιορτής του ΚΚΕ, είτε στην προσπάθεια του Συνασπισμού να αποκτήσει κινηματικά εύσημα η φιλο-ΕΕ πολιτική του.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της Ν.Δ., με τη στήριξη της συναινετικής αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ και στο πλαίσιο των αντεργατικών και αντιλαϊκών κατευθύνσεων της Ε.Ε., κλιμακώνει την επίθεση: Ασφαλιστικό, εφαρμογή του αντιδραστικού νόμου πλαισιο στα ΑΕΙ και των κοινοτικών οδηγιών στην παιδεία, ιδιωτικοποιήσεις, νέοι φόροι και αντεργατικά μέτρα, καταστολή, ενεργή στήριξη των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στα Βαλκάνια. Απέναντι σε αυτό το ζοφερό σκηνικό, οι ελπίδες και οι πόθοι για μια καλύτερη ζωή συνδέονται περισσότερο από ποτέ με την απαίτηση και τη δυνατότητα μιας ριζικής κοινωνικής αλλαγής. Ο αγώνας για την ανατροπή της αστικής πολιτικής σε κάθε ζήτημα, χώρο, μέτωπο και σε συνολικό πολιτικό επίπεδο, είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να πετυχαίνει άμεσα το μπλοκάρισμα και την ανατροπή των αντιδραστικών επιλογών των κυρίαρχων δυνάμεων.

Για το το ΝΑΡ και τη ν.Κ.Α τριήμερο του πολυτεχνείου αποτελεί μια ζωντανή διαδικασία συνάντησης και πάλης της νεολαίας και του κόσμου της δουλειάς απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου. Το πολυτεχνείο δεν είναι μουσείο των αντιστάσεων του τότε, αλλά η έκφραση των κορυφαίων στιγμών του νεολαιίστικου και εργατικού κινήματος, στις πολιτικές μάχες του σήμερα, στις μαθητικές καταλήψεις και τις φοιτητικές κινητοποιήσεις στην παιδεία, στους εργατικούς αγώνες ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα.

Με την αντικαπιταλιστική επαναστατική Αριστερά

για τις επαναστάσεις της νέας εποχής

Το ΝΑΡ και η ν.Κ.Α παλεύουν για να είναι το πολυτεχνείο μαζική μαχητική έκφραση μιας εργατικής λαϊκής αντιπολίτευσης απέναντι στην αντεργατική λαίλαπα που κλιμακώνουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΕΕ: Πολυτεχνείο ενάντια στην αντεργατική λαίλαπα σε εργασία και εκπαίδευση, ενάντια στην πολέμους, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την αναζωπύρωση των εθνικισμών, ιδιαίτερα στην περιοχή μας, ενάντια στην καταστολή των δημοκρατικών ελευθεριών. Πολυτεχνείο που θα γράφει στις σημαίες του τις σύγχρονες ανάγκες και δικαιώματα της νεολαίας και των εργαζομένων για μείωση των ωρών εργασίας, αύξηση των αποδοχών, σταθερή και μόνιμη δουλειά, πλήρη δικαιώματα σε υγεία-παιδεία και ασφάλιση. Για παιδεία με βάση τις κοινωνικές ανάγκες και όχι τις ανάγκες του κεφαλαίου, δημόσια δωρεάν για όλους με ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης χωρίς ταξικούς-οικονομικούς-εξεταστικούς φραγμούς. Για διεύρυνση των δημοκρατικών ελευθεριών και του ασύλου. Για διάλυση των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών (ΝΑΤΟ-ΕΕ) που σχεδιάζουν και εξαπολύουν αντιδραστικές επιθέσεις και πολέμους.

Πολυτεχνείο ανεξάρτητο από την αστική πολιτική και την επιτροπή των φορέων της. Πολυτεχνείο των γενικών συνελεύσεων των φοιτητικών συλλόγων και των πρωτοβάθμιων σωματείων, πολυτεχνείο εργατικού πολιτισμού και δημοκρατίας του φοιτητικού και λαϊκού κινήματος. Πολυτεχνείο μαζικό και κινηματικό που θα συνδέεται έμπρακτα με τους αγώνες και τα κινήματα του σήμερα, με την πάλη των εργαζομένων ενάντια στα αντιδραστικά μέτρα της κυβέρνησης, των φοιτητών, των σπουδαστών και των μαθητών ενάντια στους νόμους που ψηφίστηκαν τους προηγούμενους μήνες. Με τους αγώνες ενάντια στον καταστολή των δημοκρατικών ελευθεριών, με το αντιπολεμικό κίνημα.

Σήμερα που κλιμακώνεται η εργατική δυσαρέσκεια, που οι μαθητές και οι φοιτητές είναι στούς δρόμους, ο πρωτοπόρος κόσμος των εργατικών και νεολαιίστικων αγώνων, των αντικαπιταλιστικών κινημάτων, της αριστερής αναζήτησης, μπορεί και πρέπει να αποκτήσει αυτοτελή πολιτική παρουσία εφόλης της ύλης. Κάνοντας παραπέρα βήματα για τη συγκρότηση ενός αυτοτελούς πόλου της ανεξάρτητης αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, για την αριστερά των νικήφόρων αγώνων και της κομμουνιστικής προοπτικής. Το τριήμερο του πολυτεχνείου με την μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις, μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στόν αγώνα. Για να ανοίξει ο δρόμος για ένα Αντικαπιταλιστικό Εργατικό Μέτωπο ανατροπής της καπιταλιστικής επίθεσης και συνολικά της αστικής πολιτικής. Για να συνεχίσουμε το εξεγερτικό νήμα του Νοέμβρη, στο δρόμο της αντικαπιταλιστικής επανάστασης και της κομμουνιστικής απελευθέρωσης.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Νέο Αριστερό Ρεύμα – ΝΑΡ

νεολαία ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

www.narnet.gr

www.nka.gr

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ