3/12/07

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ σε 5 Πακιστανούς μέσα στο ίδιο τους το σπίτι στο Αιγάλεω


Τρόμος στο σπίτι

Αντιμέτωποι με τον τρόμο ήρθαν το βράδυ της Παρασκευής πέντε Πακιστανοί, οι οποίοι δέχτηκαν ρατσιστική επίθεση στο σπίτι που ζούσαν στην οδό Πλάτωνος στο Αιγάλεω.

Από τους οκτώ μετανάστες ένοικους της κατοικίας οι πέντε τραυματίστηκαν σοβαρά: ο ένας νοσηλεύεται ήδη από προχθές το βράδυ στο Θριάσιο, ενώ άλλοι τέσσερις δέχθηκαν ιατρική βοήθεια για τη συρραφή των τραυμάτων τους.

Το επεισόδιο ξεκίνησε μετά τις εννέα το βράδυ, όταν ομάδα νεαρών άρχισε να τους προκαλεί με βρισιές. Στη συνέχεια απαίτησαν να βγουν από το σπίτι με το πρόσχημα ότι είναι αστυνομικοί και, όταν οι Πακιστανοί δεν τους πίστεψαν, έφυγαν για να επιστρέψουν, κατά τις 11.30, αυτή τη φορά καμιά 25αριά άτομα, «με ρόπαλα, σίδερα ακόμη και με πιστόλι», λέει στην «Ε» για το περιστατικό ο αντιπρόεδρος του Ελληνοπακιστανικού Συλλόγου Ανουάρ Ικμπάλ: «Φοβισμένοι όταν είδαν τόσους πολλούς, δεν άνοιξαν την πόρτα.

»Τα παιδιά είναι μπογιατζήδες, έτσι βρήκαν μία σκάλα στην αυλή τους, σκαρφάλωσαν και μπήκαν στο σπίτι σπάζοντας ένα ξύλινο παράθυρο στο ισόγειο. Τους έβρισαν και τους χτύπησαν πολύ σοβαρά, ο ένας είναι ακόμη στο νοσοκομείο με εγκεφαλική αιμορραγία, τρεις έχουν ράμματα στο κεφάλι και ένας στο μάτι. Οταν από τη φασαρία βγήκαν έξω οι γείτονες, αυτοί έφυγαν και σε όσους πήγαν να τους πλησιάσουν για να δουν τα αυτοκίνητά τους, ένας τους έδειξε όπλο και τους είπε: Μην πλησιάζετε αλλιώς θα σας ρίξω...».

«Είναι πολύ φοβισμένοι», μας λέει ο Ανουάρ. «Δεν ξέρουμε ποιοι ήταν και γιατί το κάνανε, αλλά φαίνεται ότι είναι μια οργανωμένη ρατσιστική και φασιστική επίθεση· αυτοί που ήρθαν είχαν ξυρισμένο κεφάλι. Τα παιδιά δεν έχουν κόντρα με κανέναν και ζούνε 7-8 χρόνια εδώ».

Οι παθόντες κατέθεσαν το Σάββατο μήνυση κατά αγνώστων στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγάλεω.

Είναι η τρίτη φορά το τελευταίο διάστημα που τα δυτικά προάστια έγιναν θέατρο ρατσιστικής επίθεσης σε βάρος μεταναστών, θυμίζει το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών και επισημαίνει: «Η συγκεκριμένη επίθεση δεν είναι τυχαία, και δυστυχώς δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή, όπου ρατσιστικοί και ναζιστικοί θύλακοι μοιάζουν να ξεφυτρώνουν από παντού, ενισχυμένοι από την επιθετική νεοφασιστική ρητορική των ανεκδιήγητων εκπροσώπων του ρατσιστικού ΛΑΟΣ στη Βουλή και η δράση τους αποθρασύνεται με τη σιωπηρή ανοχή ενός κομματιού της ελληνικής κοινωνίας που μοιάζει να προσελκύεται από το βίαιο λόγο τους.

»Δεν πάνε παρά λίγες εβδομάδες που στη συγκεκριμένη περιοχή "αγανακτισμένοι πολίτες" πορεύτηκαν στους δρόμους, ζητώντας την απομάκρυνση των ξένων από το Αιγάλεω».

Καταγγέλλει ακόμη ότι «η Αστυνομία δείχνει ανόρεχτη και απρόθυμη να εξετάσει τα περιστατικά και αρνείται να προχωρήσει σε έρευνες και συλλήψεις».

Από την πλευρά της η ΕΛ.ΑΣ. υποβαθμίζει το περιστατικό κάνοντας λόγο για «συμπλοκή», επισημαίνει ωστόσο πως γίνεται έρευνα και διενεργείται προανάκριση από το βράδυ της Παρασκευής



ΙΩ.Σ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 03/12/2007

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ