15/1/08

Καταγγελία της καταστολής της απεργιακής κινητοποίησης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης


Με διαδικασία εν κρυπτώ, με ΜΑΤ και δακρυγόνα, με την αλήθεια να κρύβεται και την ιδιωτικοποίηση να βαφτίζεται «εκμετάλλευση από ιδιώτες», η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την προσπάθειά να ξεπουλήσει τα λιμάνια στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Το ΜΕΡΑ καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση στους διαδηλωτές σήμερα λιμάνι της Θεσσαλονίκης από τις δυνάμεις καταστολής που επιστρατεύθηκαν για να περιφρουρήσουν τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης.

Η απειλή για τις εργασιακές σχέσεις και η παράδοση υποδομών στην κεδροδοσκοπία του κεφαλαίου πρέπει να σταματήσει. Τώρα είναι η ώρα να βρεθούν οι εργαζόμενοι δίπλα στους απεργούς των λιμανιών. Τώρα είναι η ώρα για ένα μέτωπο ενάντια σε κάθε έκφραση της αντιλαϊκής πολιτικής ΝΔ-ΕΕ.

Αυτές τις ώρες κρίνεται και η ΓΣΕΕ: αφήνοντας τον αγώνα στα λιμάνια απομονωμένο, στηρίζει ουσιαστικά την κυβέρνηση. Όσο για το ΠΑΣΟΚ, η όποια διαφωνία είναι και όψιμη και για τα μάτια του κόσμου, δεδομένου ότι συναινεί σε στρατηγικό επίπεδο στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, την οποία υπηρέτησε με συνέπεια.

Η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες και τη δράση των εργαζόμενων.

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ