1/2/08

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ – ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΚΟΥΠΑ


Στόχος όλων αυτών οι μετανάστες που είναι γέννημα θρέμμα του ολοκληρωτικού καπιταλισμού. Αυτού που δημιουργεί ασφυκτικές βιοτικές συνθήκες ιδιαίτερα στις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες (εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών από ξένα κεφάλαια, εκτεταμένη ανεργία ,απολυταρχικά καθεστώτα) και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ- ΕΕ στις οποίες η Ελλάδα έχει ενεργό ρόλο, είναι εξάλλου επικεφαλής δύναμη κατοχής στο Αφγανιστάν, και σπρώχνουν όλο αυτό το κύμα των «κολασμένων της γης» στις καπιταλιστικά αναπτυγμένα χώρες.


Ρατσιστικό πογκρόμ κατά των μεταναστών που αναγκάζονται να διαμένουν σε άθλιες συνθήκες στην Πάτρα, εξαπέλυσαν ενορχηστρωμένα αστυνομία και λιμενικό υπό την πλήρη καθοδήγηση Κράτους, Δήμου και Νομαρχίας. Αφού τόσο καιρό ετοίμαζαν το κλίμα μέσω των ΜΜΕ για «καθαρό λιμάνι», «ασφαλής Πάτρα» ενώ χιλιάδες μετανάστες ζούσαν και ζουν σε αυτοσχέδιο καταυλισμό που είναι ακατάλληλος ακόμη και για να σταβλίζονται ζώα ή σε εγκαταλειμμένα κτίρια. Έτσι λοιπόν τη λύση έδιναν καθημερινά οι ξυλοδαρμοί και οι επιθέσεις στους μετανάστες από τις δυνάμεις καταστολής και τους νταλικέρηδες μέχρι που το πογκρόμ «έδωσε τη λύση».

Δεκάδες συλλήψεις έγιναν. Μπουλντόζα της πολεοδομίας ισοπέδωσε, με την υπογραφή στελέχους του ΣΥΝ και υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κομμάτι του αυτοσχέδιο καταυλισμό. Κλούβες των ΜΑΤ, περιπολικά της αστυνομίας και πλήθος αστυνομικοί ζώνουν κατά κύματα το λιμάνι και απειλούν με σύλληψη οποιονδήποτε πρόσφυγα. Ένα μέρος τους προωθείται σε «κέντρα υποδοχής» (σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης) και ένα άλλο απελαύνεται στην Τουρκία και αλλού με συνοπτικές διαδικασίες θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ζωή τους.

Στόχος όλων αυτών οι μετανάστες που είναι γέννημα θρέμμα του ολοκληρωτικού καπιταλισμού. Αυτού που δημιουργεί ασφυκτικές βιοτικές συνθήκες ιδιαίτερα στις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες (εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών από ξένα κεφάλαια, εκτεταμένη ανεργία ,απολυταρχικά καθεστώτα) και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ- ΕΕ στις οποίες η Ελλάδα έχει ενεργό ρόλο, είναι εξάλλου επικεφαλής δύναμη κατοχής στο Αφγανιστάν, και σπρώχνουν όλο αυτό το κύμα των «κολασμένων της γης» στις καπιταλιστικά αναπτυγμένα χώρες. Εκεί στην «Ευρώπη Φρούριο» τους υποδέχονται οι νάρκες, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ή στην καλύτερη τα γκέτο και η εξαθλίωση. Η «Μεταναστευτική Πολιτική» που εφαρμόζουν ΝΔ-ΠαΣοΚ-ΕΕ τους χρησιμοποιούν για την διάσπαση της εργατικής τάξης και την συνολική υποβάθμιση των δικαιωμάτων της, το «ξύπνημα» των ρατσιστικών και εθνικιστικών συμπεριφορών που βάζουν το «εθνικό φρόνημα» μπροστά στην ανάγκη για αξιοπρεπή εργασία και ζωή για όλους. Οι μετανάστες ήταν αυτοί που σκοτώνονται στα κάτεργα των Ολυμπιακών Έργων του 2004 για την «Ισχυρή Ελλάδα», που ζουν σαν σύγχρονοι δούλοι στις επαρχίες της για να αποτελούν φθηνό εργατικό χέρι που δουλεύει στις χειρότερες δυνατές συνθήκες ενώ στις πόλεις αποτελούν επιπλέον μια μεγάλη δεξαμενή για το εμπόριο σάρκας αλλά και οικιακό προσωπικό. Τέλος η περαιτέρω εκμετάλλευσή τους παρουσιάζεται σαν λύση του «Ασφαλιστικού προβλήματος» που γέννησαν κράτος και εργοδοσία.

Χρειάζεται λοιπόν η συγκρότηση ενός αντιρατσιστικού κινήματος στην ελληνική κοινωνία που δεν θα αντιμετωπίζει τους μετανάστες και ξένους εργάτες από τη σκοπιά της "ανθρωπιστικής ευαισθησίας" και της "πολιτισμικής διαφορετικότητας", αλλά από ταξική σκοπιά, ως οργανικό τμήμα του νεολαιίστικου και εργατικού κινήματος. Το εργατικό κίνημα είναι υποχρεωμένο να αναδείξει το σημαντικό αυτό ζήτημα. Η σύνθεση της εργατικής τάξης στη χώρα μας σήμερα, η ποσότητα και ποιότητα της εργασίας των μεταναστών, επιβάλλουν τη συσπείρωση και κοινή πάλη ελλήνων και ξένων νέων και εργαζομένων.

Απαιτούμε :

- Να σταματήσει αμέσως η επιχείρηση σκούπα. Πολιτικό άσυλο, άδειες παραμονής και σίτιση - στέγαση σε όλους τους πρόσφυγες. Καμία απέλαση.

- Πλήρη και ίσα κοινωνικά - οικονομικά - πολιτικά - συνδικαλιστικά - θρησκευτικά - πολιτισμικά δικαιώματα των μεταναστών καθώς και των εθνικών, φυλετικών και θρησκευτικών μειονοτήτων

- Άμεση αναγνώριση και νομιμοποίηση όλων των ξένων εργατών χωρίς προϋποθέσεις.

- Να σταματήσουν οι διασυνοριακοί έλεγχοι που έχουν αποκλειστικό στόχο τους μετανάστες. Ίσα δικαιώματα μετακίνησης για όλους.

- Υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής και υγειονομικής περίθαλψης και δυνατότητα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας για όλους τους μετανάστες.

- Να καταργηθούν οι διακρατικές συμφωνίες και τρομονόμοι που επιτρέπουν την στοχοποίηση των μεταναστών (στρατόπεδα συγκέντρωσης – γραφεία εμπορίας μεταναστών κτλ)

Η δική μας θέση είναι στο πλευρό των εργαζομένων χωρίς διακρίσεις σε σύνορα, σημαίες και χρώματα. Για μας οι μετανάστες είναι ο σάκος πυγμαχίας για τα σώματα ασφαλείας, κινούμενοι στόχοι στα θαλάσσια και ορεινά σύνορα, θήραμα για τους εργοδότες, πλεονάζοντες πληθυσμοί στην αποστειρωμένη ευημερία, ο «4ος κόσμος» που δέχεται την αγριότερη καταπίεση ταξικά, φυλετικά και σεξιστικά, όταν αφορά τις γυναίκες. Οι μετανάστες, η «ασύμμετρη απειλή» όπως ορίζονται από τους πολέμιους της «τρομοκρατίας», είναι αυτοί που δεν έχουν τίποτα και δεν ανήκουν πουθενά. Είναι αυτοί που μεταφέρουν την απελπισία του πολέμου σε αυτούς που τον προκάλεσαν. Είναι αυτοί που η ζωή τους λεηλατήθηκε από τους πολέμους και την «ειρήνη» του κεφαλαίου. Το φαινόμενο αυτό είναι γέννημα του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, δεν μπορεί να εξαλειφθεί στα πλαίσια αυτού. Δε μπορεί να δοθεί μια διαχειριστική ή μια εναλλακτική κυβερνητικά εκφραζόμενη απάντηση, αλλά θα διαιωνίζεται όσο υπάρχει και αναπτύσσεται ο καπιταλισμός.

Νέο Αριστερό Ρεύμα – νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

www.nka.gr

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ