10/6/08

ΙΩΑΝΝΙΝΑ- Αναιρέσεις 2008


Η ομορφιά είναι στους δρόμους

Πολιτικές-πολιτιστικές εκδηλώσεις

Δυο χρόνια τώρα κι η νεολαία είναι στους δρόμους, διαψεύδοντας τους ειδήμονες κοινωνικούς και πολιτικούς εταίρους, που από την παρατεταμένη φιλολογία για τη «γενιά του φραπέ» και τα κροκοδείλια δάκρυα για τη γενιά
του σκυλάδικου, έχουν περάσει στην political correct ελεεινολογία για τη γενιά των 700 ευρώ.
Γιατί οι αλλεπάλληλες εκρήξεις στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, η
αυξανόμενη συμμετοχή των νέων εργαζομένων στις απεργίες, η αναζήτηση νέων, πιο μαχητικών μορφών πάλης, εκτός του επίσημου υποταγμένου συνδικαλισμού, δεν ήρθαν για να εκφράσουν απλώς μια διαμαρτυρία, ούτε για να ενσωματωθούν σε πρόσκαιρες λύσεις. Δηλώνουν σαφώς πως, κόντρα στο μέλλον που μας ετοιμάζουν, και βάζουν σ’ αυτό το μαύρο και γκρίζο φόντο της αστικής πολιτική, υπάρχει η ομορφιά του αγώνα, της συλλογικής διεκδίκησης, της ανατροπής.


Η ελπίδα στην Αριστερά της Ανατροπής!

Η δική μας η γενιά λοιπόν, γενιά της ανατροπής, δε θα αγωνιστεί για την τιμή των όπλων, για να παζαρέψει ψίχουλα, για να θυσιάσει τις ανάγκες της στο βωμό του κοινωνικού Προκρούστη, είτε αυτός εμφανίζεται ως οδηγία της Ε.Ε.,ως κυβερνητικός νόμος της μπλε ή της πράσινης εκδοχής, είτε ως εργοδοσία πολυεθνικών ή πιο «ταπεινών» εθνικών συμφερόντων.

Επιλέγουμε τη γραμμή της ρήξης και της νικηφόρας προοπτικής. Και θεωρούμε κομβικό βήμα και προϋπόθεση σ’ αυτή την υπόθεση την συγκρότηση και αναβάθμιση της αντικαπιταλιστικής επαναστατικής αριστεράς.

Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση καλεί την μαθητική, τη
σπουδάζουσα, την εργαζόμενη και στρατευμένη νεολαία, που ασφυκτιά, αλλά αγωνίζεται, που αναζητά και δεν αρκείται στον πολιτισμό του εύπεπτου και του χυδαίου, στις ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ, ένα τριήμερο πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων που φιλοδοξούμε να αποτελέσει χώρο συνάντησης του αγωνιστικού δυναμικού, βήμα διαλόγου και συζήτησης.

Παρασκευή 13 Ιούνη

19:00 : Ελεύθεροι χώροι στα Ιωάννινα
Δημήτρης Αργυρός (μέλος ΝΑΡ)
Άλεξ Μπέγκα (αρχιτέκτονας)

20:00 : Lifestyle: το μυαλό σου ο στόχος τους

Δημήτρης Τζαμουράνης (μέλος νΚΑ)

22:00 : Συναυλία

Ρεμπέτικο γλέντι με τη Σταματία

Σάββατο 14 Ιούνη

19:00 : Μάης ’68 : Με τις σημαίες του Μάη, στο δρόμο για την απελευθέρωση της νέας βάρδιας εργασίας
Μιχάλης Παπαμακάριος (μέλος ΝΑΡ)

21:00 : Προβολή ταινίας

22:30 : Συναυλία

Χ. Παρλαπάς – A. Καραμέτης
Rocking Rebel
63high

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ