8/12/08

Πανεργατική Απεργία 10 Δεκέμβρη


Την Τετάρτη 10 Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό της λιτότητας, ενάντια στις απολύσεις και τα σχέδια του κεφαλαίου για ακόμα πιο αντιδραστική αλλαγή των εργασικαών σχέσεων. Ενδεικτικές οι προτάσεις Μίχαλου (προέδρου εμπόρων) για μείωση μισθών και 4-ημερη απασχόληση. Η Ε.Ε. ψηφίζει αυτή την εβδομάδα σχέδιο για εβδομάδα έως 65 ώρες εργασίας! Ο υποταγμένος συνδικαλισμός ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ δεν μπορούν και δεν θέλουν να σηκώσουν τη σημαία ενός αποφασιστικού, ενιαίου και αποτελεσματικού αγώνα ενάντια στο κεφάλαιο, την κυβέρνηση και την Ε.Ε.

Οι αγώνες στην υγεία, στις τηλεπικοινωνίες, το βιβλίο, αλλά και στα λιμάνια και τεχνικές εταιρείες και σε μια σειρά άλλους χώρους δουλειάς, δείχνουν τις δυνατότητες και την ανάγκη για ένα νέο, ταξικό εργατικό κίνημα. Στην πορεία προς την πανεργατική Απεργία της 10ης Δεκέμβρη, το ζητούμενο είναι να δημιουργηθεί μια νέα ταξική αγωνιστική ενότητα στη βάση της ανατροπής της επίθεσης, της ριζικής βελτίωσης της θέσης των εργαζόμενων, της υπέρβασης του υποταγμένου συνδικαλισμού. Εκδήλωση 11 πρωτοβάθμιων εργατικών σωματείων με θέμα την απάντηση στην κρίση πραγματοποιήθηκε στις 5 Δεκέμβρη στην Αθήνα. Σύσκεψη των εργατικών σχημάτων-παρεμβάσεων-κινήσεων έγινε την Τετάρτη 3 Δεκέμβρη στη Θεσσαλονίκη και την Πέμπτη 4 Δεκέμβρη στην Αθήνα.

Στο Πολυτεχνείο (Πατησίων) στις 10.00 π.μ. καλούν σε προσυγκέντρωση ταξικές δυνάμεις, εργατικές συλλογικότητες, σωματεία και εργατικά σχήματα στην Αθήνα. Στην Αρχαία αγορά η προσυγκέντρωση εργατικών σχημάτων στη Θεσσαλονίκη.

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ