8/12/08

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ...

Νομίζω πως ήρθε η ώρα να επιχειρήσω κάποια πρώτα σχόλια για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών…

1)Και τώρα ξανά τα κανάλια , η κρατική και η παρακρατική εξουσία μιλάνε για τις υλικές ζημιές, ξεχνώντας τις ανθρώπινες ζωές. Ξεχνώντας τις ευθύνες που έχουν για την δημιουργία και το δυνάμωμα ταγμάτων εφόδου, ένοπλων μισθοφόρων που δημιουργούνε, πάρα επιλύουν προβλήματα ασφάλειας των πολιτών. Στοχεύοντας στον εκφοβισμό της κοινωνίας, στον εκφοβισμό των ανθρώπων της δουλειάς στο να κλειστούν ξανά στο σπίτι , στο να μην εκφραστεί ο θυμός τους, η οργή τους.

2)Η δολοφονία του μικρού Αλέξη δεν ήταν η αιτία αλλά η αφορμή, για να εκφραστεί πολύπλευρα , πολύμορφα και συγκρουσιακά από χιλιάδες διαδηλωτές ο λαϊκός θυμός και οργή, για μια κοινωνία ανεργίας, φτώχιας, τρομοκρατίας, ρουφιάνων, μπάτσων, φυλακών. Μια λαϊκή οργή πολλές φορές τυφλή αλλά συνήθως στοχευόμενη. Που γίνεται ακόμη πιο στοχευόμενη από την συνειδητή, μαζική και μαχητική σύμπλευση των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού- αναρχικού χώρου. Σε κάθε άλλη περίπτωση φρονώ πως η νεανική οργή θα είχε πιο τυφλά χαρακτηριστικά και θα θύμιζε Γαλλία. Θα πρέπει να κατανοήσουμε πως ο θυμός μιας γενιάς που κατανοεί πως θα ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη και που αντιμετωπίζει καθημερινά την τρομοκρατία του αφεντικού και του τσαμπουκά του μπάτσου δεν καταστέλλεται με τα ματ , ούτε με τα ναρκωτικά της τηλεόρασης και της κυρίαρχης αστικής και ρεφορμιστικής πολιτικής.

3) Βρισκόμαστε μπροστά σε συγκλονιστικά γεγονότα που θα αλλάξουν άρδην την πολιτική σκηνή για τα επόμενα χρόνια, δίνοντας την χαριστική βολή στην κυβέρνηση του Βατοπεδίου , των υποκλοπών, των απαγωγών Πακιστανών. Το πλήθος βγαίνοντας στο δρόμο, καταστρέφει πραγματικά τις δομές και τα σύμβολα αυτού του εμπορευματικού πολιτισμού. Ενός πολιτισμού που έχει καταπιεί κάθε πτυχή της ζωής μας. Ταυτόχρονα παράγει τις αντιεξουσίες και αντικαπιταλιστικούς δημόσιους χώρους που πολλαπλασιάζονται οι ρωγμές της ολοκληρωτικής καπιταλιστικής εξουσίας.

4) οι «κάτω» επιτέλους μιλάνε, ας τολμήσουμε να δυναμώσουμε την φωνή τους , ας την κάνουμε ακόμη πιο συνειδητή και καθάρια Ας δυναμώσουμε με όλες τις μας τις δυνάμεις τον κοινωνικό πόλο που οικοδομείτε με αντιφατικό τρόπο το τελευταίο διάστημα στην Ελληνική κοινωνία. Ένας πόλος που παίρνει αντικειμενικά αντικαπιταλιστικά χαρακτηριστικά. Εκκινώντας από τις διεργασίες για την υπεράσπιση των δημοσίων και ελεύθερων χώρων, περνώντας στους αγώνες για μια άλλη παιδεία αλλά και από τις δομές αντιεξουσίας (στέκια- αυτόνομοι χώροι- καταλήψεις), φτάνοντας στις εξεγέρσεις των τελευταίων ημερών. Ένα αντικαπιταλιστικό δυναμικό που είναι ανοικτό στοίχημα να αποκτήσει πιο ξεκάθαρα πολιτικά χαρακτηριστικά, προβάλλοντας μπροστά στην ολοκληρωτική καπιταλιστική εξουσία , την ολοκληρωτική επαναστατική αντιεξουσία.

Η ΚΡΙΣΗ ΑΝΟΙΓΕΙ ΖΗΤΗΜΑΤΑ. Η ΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΑΝΟΙΞΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΤΑΞΙΚΩΝ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ. ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΜΑΣ.. ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ….

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ...ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΣ

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ