1/12/08

Ανακοίνωση τύπου για το νομοσχέδιο για τη "2η γενιά"

Η ανοιχτή επιτροπή πρωτοβουλίας για την καμπάνια "Όχι στον Ρατσισμό από την Κούνια" μετά την κατάθεση του σχεδίου νόμου «Αναδιοργάνωση της δημοτικής αστυνομίας και ρυθμίσεις λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών» που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τα παιδιά των μεταναστών δηλώνει τα εξής:
Η απόδοση περιορισμένων δικαιωμάτων σε έναν μικρό αριθμό παιδιών που ζουν στη χώρα μας δεν είναι η λύση του προβλήματος.

Η πρόταση για απόδοση του καθεστώτος του επί μακρόν διαμένοντος και όχι της ιθαγένειας, ο ολοκληρωτικός αποκλεισμός των παιδιών των μεταναστών που έχουν μεγαλώσει στην χώρα μας (τους) αλλά και κάποιων που έχουν γεννηθεί σε αυτήν δείχνουν ότι η Πολιτεία δεν αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα.

Αν ισχύσουν οι προτάσεις πολλά παιδιά και νέοι που έχουν μεγαλώσει στη χώρα μας θα συνεχίσουν να κινδυνεύουν με απέλαση προς μια "πατρίδα" που δεν γνώρισαν ποτέ.

Εμείς επιμένουμε στη χορήγηση του δικαιώματος για απόκτηση ιθαγένειας σε όλα τα παιδιά είτε γεννήθηκαν είτε ήρθαν σε μικρή ηλικία στην Ελλάδα.

Δεχόμαστε ως "πρώτο βήμα"την προτεινόμενη ρύθμιση μόνο αν συμπεριλάβει όλα τα παιδιά και τους νέους που μεγάλωσαν και μεγαλώνουν στην Ελλάδα και μόνο ως μεταβατικό μέτρο στην πορεία τροποποίησης του Κώδικα Ιθαγένειας.

Τέλος δηλώνουμε τη συμπαράσταση μας στους 15 μετανάστες απεργούς πείνας των Χανίων και ζητούμε από την κυβέρνηση την κάλυψη των αιτημάτων τους με τροπολογία στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο.

Καμπάνια «Όχι στο Ρατσισμό από την Κούνια»
Τηλ: 6932295118, 210 5245106
www.kounia.gr
kounia@kounia.org

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ