18/12/08

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΙΑΤΡΟ -- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ στους ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ της ΦΥΛΑΚΗΣ ΧΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι κρατούμενοι στηρίζουν τη αγροτική γιατρό. Εμείς στηρίζουμε εκείνους και όσους αγωνίζονται να αλλάξει η απαράδεκτη κατάσταση στη φυλακή της Χίου

Η επιθυμία απομάκρυνσης της αγροτικής γιατρού από τη Δ. Φυλακή Χίου με πρόσχημα τη δική της ασφάλεια δεν ολοκληρώθηκε.

Εμείς ως πολίτες αυτού του τόπου μένουμε σε τρεις διαπιστώσεις γύρω από αυτό το θέμα.

1. Η επίκληση της προσωπικής της ασφάλειας άμεσα υπονοεί την ύπαρξη απειλής –κινδύνου από εκείνους οι οποίοι ενοχλούνται από το δημόσιο λόγο της και την προσφορά των υπηρεσιών της. Θέτουμε προ των ευθυνών τους για οτιδήποτε ακολουθήσει, τη διεύθυνση των φυλακών, το σωματείο εργαζομένων της φυλακής, συλλογικούς φορείς και σωματεία εργαζομένων οι οποίοι είτε εξακολουθούν να σιωπούν για την άθλια κατάσταση του κατ΄ευφημισμόν ιατρείο, είτε στοχευμένα και σκόπιμα τη διαβάλουν, διότι μιλά, αγωνίζεται να αλλάξει η την άθλια κατάσταση ιατρικής περίθαλψης στη φυλακή της Χίου. Αυτό ενοχλεί, οι επικριτές ενδιαφέρονται να υπάρχει πλήρης σιωπή για τα θέματα της φυλακής. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η ίδια έχει δεχθεί απειλές για τη σωματική της ακεραιότητα και έχει κατατεθεί σχετική μήνυση στη ασφάλεια Χίου.

2. Η παρακμή, η διαπλοκή συμφερόντων και εξαρτήσεων σήκωσαν κεφάλι. Αν το κοινωνικό μήνυμα είναι ότι όσοι αγωνίζονται για κοινωνικά δικαιώματα και αξιοπρέπεια στο χώρο δουλείας τους τιμωρούνται και απειλούνται, θα βρει όλους εμάς με τη πλευρά των αγωνιστών των ανθρώπων που εξακολουθούν να αγωνίζονται για προσωπική και επαγγελματική αξιοπρέπεια.

3. Οι κρατούμενοι ενυπόγραφα και αγωνιστικά συμπαραστέκονται και στηρίζουν την αγροτική γιατρό. Εκείνοι που βιώνουν την αθλιότητα της φυλακής μίλησαν και έδειξαν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν έμπρακτα με μεγάλο κόστος για τους ίδιους τη γιατρό. Χαιρετίζουμε τη στάση τους. Διέψευσαν τη διεύθυνση των φυλακών επιλέγοντας.

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ