27/2/09

21 ΜΑΡΤΗ: ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ


ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ
ενάντια σε φτώχεια, ανεργία, πόλεμο, ρατσισμό

Αθήνα:
Συγκέντρωση 3 μ.μ. στην Ομόνοια και πορεία στη Βουλη
Αντιρατσιστική Συναυλία στις 5 μ.μ. στην πλατεία Κοτζιά
Θεσσαλονίκη:
Αντιρατσιστική Συγκέντρωση 2 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου

Το Σάββατο 21 Μάρτη είναι η Παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού. Αντιρατσιστικές συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, συναυλίες και εκδηλώσεις θα γίνουν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Κρήτη, την Κοζάνη, τη Λιβαδειά, τη Μυτιλήνη, το Βόλο και σε άλλες πόλεις. Κοινότητες και σύλλογοι μεταναστών, αντιρατσιστικές οργανώσεις και κινήσεις δικαιωμάτων, συνδικάτα, σχολεία, φοιτητικοί σύλλογοι, νεολαιίστικες οργανώσεις, Δήμοι και Δημοτικές κινήσεις, οργανώσεις και κόμματα της αριστεράς θα βρεθούμε μαζί στο δρόμο, διεκδικώντας ίσα δικαιώματα στους μετανάστες και πρόσφυγες, καλύτερη ζωή για όλους.

Όλοι στο δρόμο

Τους προηγούμενους μήνες βρεθήκαμε πολλές φορές στο δρόμο απέναντι στην αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ: Για να σταματήσουν στο ξύλο και οι δολοφονίες στα σύνορα και την Πέτρου Ράλλη, να κλείσουν τα άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και να φύγει η διαδικασία του ασύλου από τη δικαιοδοσία της αστυνομίας. Απέναντι στην προπαγάνδα ΜΜΕ και κυβερνητικών στελεχών περί «πλιατσικολόγων λαθρομεταναστών» το Δεκέμβρη. Ενάντια στις φασιστικές προκλήσεις της Χρυσής Αυγής και των «αγανακτισμένων» στον Άγιο Παντελεήμονα και την Πάτρα. Για νέα νομιμοποίηση των ανθρώπων χωρίς χαρτιά αντί για περαιτέρω απονομιμοποίηση. Στηρίξαμε τη συγκλονιστική απεργία πείνας των μεταναστών στα Χανιά της Κρήτης. Διεκδικήσαμε υπηκοότητα αντί για νόμους-κοροϊδία για τα παιδιά των μεταναστών, υπερασπιστήκαμε τις συνδικαλιστικές ελευθερίες απέναντι σε επιθέσεις τραμπούκων όπως στην περίπτωση της Κωνσταντίνας Κούνεβα. Δηλώσαμε την αντίθεσή μας στο ρατσιστικό «Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου» και απαιτήσαμε να μην εφαρμοστεί η «Οδηγία επιστροφής προσώπων» της ΕΕ. Τώρα ήρθε η ώρα όλα τα κινήματα αντίστασης να ενωθούν σε ένα ορμητικό ποτάμι, για νομιμοποίηση σε κάθε μετανάστη, άσυλο στους πρόσφυγες, υπηκοότητα στα παιδιά των μεταναστών, πλήρη και σταθερή απασχόληση για όλους τους εργάτες. Η 21η Μάρτη μπορεί και πρέπει να είναι σταθμός ενότητας και αποφασιστικής διεκδίκησης για όλους και για όλα.

Ντόπιοι και μετανάστες εργάτες ενωμένοι

Μετά τη δολοφονική επίθεση στη μετανάστρια συνδικαλίστρια καθαρίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα ήρθαν στην επιφάνεια το σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών στο Δημόσιο, η ντροπή της ενοικίασης εργαζομένων, τα ανασφάλιστα stage. Η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, με πρώτο θύμα τους μετανάστες, επιχειρείται να απλωθεί παντού. Η οικονομική κρίση μεταφράζεται από τα αφεντικά σε περικοπή και των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων των εργαζόμενων, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες χρησιμοποιούνται σαν εφαλτήριο για την εμπέδωση της ανασφάλιστης εργασίας στους ντόπιους. Και η ΕΕ έχει το θράσος να προτείνει εβδομάδα 3 εργάσιμων ημερών, για να μη χαθούν άλλες θέσεις εργασίας! Το σχέδιό τους αφορά τους πάντες και μόνο η ενότητα των μεταναστών και των ντόπιων, των ανδρών και των γυναικών, των νέων και των παλιών εργαζόμενων, των μόνιμων, νοικιαζόμενων και συμβασιούχων μπορεί να τους σταματήσει. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι καταλαβαίνουν πόσο κρίσιμο είναι να παλέψουμε όλοι μαζί για όσους έχουν λιγότερα δικαιώματα από μας για να μη χάσουμε τα δικά μας κεκτημένα δεκαετιών, για να κερδίσουμε ακόμα περισσότερα. Γι’ αυτό η 21η Μάρτη μπορεί και πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων και των νέων, ανεξάρτητα από χρώμα, θρησκεία, φυλή ή εθνικότητα. Όλοι στους δρόμους!

Στην Αθήνα, μεταξύ άλλων καλούν στις αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις της 21 Μάρτη:
Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΠΕΚΟΠ, ΣΕΤΤΕΑ, ο Δήμος Πετρούπολης, 30 κοινότητες μεταναστών, δεκάδες αντιρατσιστικές οργανώσεις, αυτοδιοικητικά σχήματα, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητικά συμβούλια.

Διεκδικούμε:

-Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών
-Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες
-Υπηκοότητα στα παιδιά των μεταναστών
-Πλήρη και σταθερή απασχόληση, με ίσα δικαιώματα για όλους


Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»
Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ