27/2/09

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ


60 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑΤΟ
ΧΟΥΝΤΕΣ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

«60 χρόνια ΝΑΤΟ η ίδια ιστορία, Χούντες, Πόλεμοι και Τρομοκρατία» είναι το σύνθημα που βροντοφώναζαν και βροντοφωνάζουν αγωνιστές του αντιπολεμικού κινήματος, περιγράφοντας τον παρεμβατικό του ρόλο και την ανάληψη καθήκοντος υπεράσπισης του Δυτικού Καπιταλιστικού κόσμου στο πλαίσιο του Ψυχρού Πολέμου. Σε νέο ρόλο Χωροφύλακα της παγκόσμιας καπιταλιστικής-ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων από το ’90. Οι Βαλκανικοί λαοί, τα θύματα των βομβαρδισμών με βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου, τα ποτάμια της προσφυγιάς από Βοσνία, Κόσσοβο έως Αφρική, από Κύπρο ως Αφγανιστάν-Καύκασο, ο κατεχόμενος λαός του Ιράκ, ο περήφανος λαός της Παλαιστίνης είναι οι ανείπωτοι μάρτυρες πολεμικών αναμετρήσεων που ολοένα βάζουν αμάχους στο στόχαστρο, όλο και περισσότερο αποκαλύπτουν τον ταξικό τους χαρακτήρα.

Πριν 10 χρόνια το 1999, το ΝΑΤΟ γιόρτασε τα 50 χρόνια σπέρνοντας ξανά το θάνατο και τον όλεθρο στη Γιουγκοσλαβία, έχοντας στο πλευρό του σύσσωμη την «πολιτισμένη» Ευρώπη και τη διεθνή κοινότητα(ΟΗΕ). Ο πόλεμος τους τότε ονομάστηκε «ανθρωπιστικός»(!!).
Το «νέο ΝΑΤΟ» σε ρόλο παγκόσμιου Χωροφύλακα, τιμωρού της τρομοκρατίας και βασικού αρωγού καταστολής εξεγέρσεων και κοινωνικών εκρήξεων στο εσωτερικό των καπιταλιστικών μητροπόλεων είναι παντού παρών. Πλανητικός Στρατιώτης και Μπάτσος, με όχημα τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, η παγκόσμια αυτή δολοφονική –ιμπεριαλιστική μηχανή εκφράζει και προωθεί τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις της καπιταλιστικής δύσης κάτω από την ηγεμονία των ΗΠΑ σε όλο τον πλανήτη.

Η ΕΕ διευρύνει τη συνεργασία της με το ΝΑΤΟ, προσπαθώντας παράλληλα να αναπτύξει αυτοτελείς στρατιωτικούς μηχανισμούς (Ευρωστρατός), ενισχύοντας τον επιθετικό – ιμπεριαλιστικό της ρόλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία χρόνια η ΕΕ πραγματοποίησε (5) στρατιωτικές επιχειρήσεις διαχείρισης κρίσεων και (7) αστυνομικές αποστολές εκτός «συνόρων» της. Μπερλουσκόνι, Σαρκοζί, διατάζουν τους μισθοφόρους να περιπολούν στις μεγάλες πόλεις, τρομοκρατώντας με την παρουσία τους και προειδοποιώντας για τον κατασταλτικό ρόλο απέναντι στα κινήματα, ενώ η ΝΔ κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Δεκέμβρη έβαλε σε Επιφυλακή τον Στρατό, για να αντιμετωπίσει τις «έκτακτες ανάγκες», την οργή του εχθρού λαού.

Η Ελλάδα των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η «ισχυρή Ελλάδα» των βιομηχάνων και του κεφαλαίου, συμμετείχε και συμμετέχει ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις που πραγματοποιούνται από το ΝΑΤΟ και τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ ανά την υφήλιο. Ο στρατός αναπροσαρμόζεται στα νέα Νατοϊκά δεδομένα, το στρατιωτικό δόγμα μετατρέπεται από αμυντικό σε αποτρεπτικό – επιθετικό, οι στρατιωτικές μονάδες εκπαιδεύονται στην καταστολή διαδηλώσεων, αγωνιστές δικάζονται με αντιτρομοκρατικούς νόμους. Ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις συμμετέχει σε (15) αποστολές εκτός συνόρων, με ειλημμένη απόφαση αποστολής στρατού στη Γάζα.

Σήμερα που οι ιμπεριαλιστές δολοφονούν κι εξοντώνουν τον Παλαιστινιακό λαό, εφαρμόζουν την πιο στυγνή κατοχή σε Ιράκ-Αφγανιστάν, εμπλέκουν σε πολεμικό όλεθρο τους λαούς της Αφρικής-Καυκάσου-Βαλκάνια εξαιτίας του ανταγωνισμού τους για τις πηγές και δρόμους ενέργειας, που ετοιμάζουν νέα πολεμικά σφαγεία με μπροστάρη τη Νατοϊκή μηχανή, πιστεύουμε ότι το αντιπολεμικό κίνημα μπορεί και πρέπει να πάει αλλιώς. Τα 60 χρόνια ΝΑΤΟ να γίνουν αφορμή για την εμφάνιση και ανάπτυξη ενός ισχυρού , μαζικού αντιπολεμικού κινήματος που θα αγκαλιάσει πλατιά τους εργαζόμενους και τη νεολαία σε όλους τους κοινωνικούς χώρους. Που θα συνδέει τα συμφέροντα της εργαζόμενης πλειοψηφίας με τη πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ , τον Ευρωστρατό , τον μιλιταρισμό , τους πολεμικούς εξοπλισμούς και τις κυβερνήσεις του πολέμου , πριν απ’ όλα στην ίδια μας τη χώρα.

Πιστεύουμε ότι το επόμενο διάστημα πρέπει πιο αποφασιστικά να πάμε αντιπολεμικά – αντιΝΑΤΟικά- αντιΕΥΡΩΠΑΙΚΑ – αγωνιστικά. Να αναπτύξουμε με μαζικούς όρους και στη χώρα μας αντιπολεμικές δράσεις και πρωτοβουλίες. Γι’ αυτό και καλούμε πολιτικές οργανώσεις και κινήσεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς , αντιπολεμικές συλλογικότητες, εργατικά-φοιτητικά σχήματα και σωματεία, δημοτικές κινήσεις , αγωνιστές του αντιπολεμικού κινήματος σε πλατιά σύσκεψη για τη συγκρότηση μαζικής πρωτοβουλίας δράσης ενάντια στο ΝΑΤΟ.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ

Διοργάνωση εκδηλώσεων με διεθνή συμμετοχή, το Τριήμερο Παρασκευή 27/3, Σαββάτο 28/3 και Κυριακή 29/3,…………………………………………………………

• Παρελθόν-Παρόν-Μέλλον του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστικών στρατιωτικών σχηματισμών.
60 χρόνια ΝΑΤΟ, 10 χρόνια ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ
• Από τα Βαλκάνια έως τη Μ. Ανατολή, από την Αφρική, Καύκασο έως την Ασία, το σύγχρονο πρόσωπο του πολέμου
• ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ
ΑΝΤΙΜΙΛΑΤΑΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

Σύνδεση της αντινατοϊκής καμπάνιας με την Σύνοδο των G-8 στις 2/4/09. Παρέμβαση στις παρελάσεις την 25/3.
Συμμετοχή στις διαδηλώσεις ενάντια στο ΝΑΤΟ (στο Στρασβούργο 3-4-5 Απριλίου 2009) με συγκρότηση αυτοτελούς αντιπολεμικού-αντικαπιταλιστικού-αντιιμπεριαλιστικού μπλοκ..

• Έξω το ΝΑΤΟ και οι «Ειρηνευτικές Δυνάμεις» από το ΙΡΑΚ-ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ-ΒΑΛΚΑΝΙΑ-ΚΑΥΚΑΣΟ-ΛΙΒΑΝΟ
• Έξω ο ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ από ΒΑΛΚΑΝΙΑ-ΑΦΡΙΚΗ.
• Ειρήνη και Λευτεριά στη Παλαιστίνη. Να σταματήσει η ισραηλινή επίθεση-αποκλεισμός. ΗΠΑ-ΕΕ-ΙΣΡΑΗΛ-Ισραήλ να πληρώσουν το κόστος της Ανοικοδόμησης της Γάζας.
• Διάλυση του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. Αποχώρηση της Ελλάδας τώρα.
• Να κλείσουν οι βάσεις. Καμιά διευκόλυνση στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα.
• Να γυρίσουν τώρα όλα τα στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων.
• Να σταματήσει ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας που τρομοκρατεί τους αγωνιζόμενους λαούς και τα κινήματα.
• Να καταργηθούν τα πολεμικά δόγματα των Ασύμμετρων Απειλών και των Προληπτικών Πόλεμων.
• Μπλοκάρισμα των Πολεμικών Εξοπλισμών. Λεφτά για Δωρεάν Παιδεία-Υγεία-Ασφάλιση-Πολιτισμό.
• Κανένας νέος Μισθοφόρος. Μείωση της θητείας.
• Όχι στην χρήση του Στρατού εναντίον των κινημάτων.
• Όχι στην ευρωκαταστολή και ευρωτρομοκρατία. Να καταργηθούν οι τρομονόμοι.
• Σεβασμό στα δικαιώματα των μειονοτήτων.
• Κοινός εργατικός διεθνιστικός αγώνας, με συμμετοχή όλων των εργαζομένων ανεξαρτήτου χρώματος-εθνότητας-θρησκείας, για την ικανοποίηση των εργατικών αναγκών και δικαιωμάτων.
• Να ανατραπεί η κυβέρνηση του πολέμου, του κρατικού αυταρχισμού και της αντεργατικής πολιτικής.

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ