12/2/09

Έξω τα πολεμικά πλοία των νατοϊκών από το Βόλο

Καταπλέουν στο λιμάνι του Βόλου, την Πέμπτη 12 Φλεβάρη, πολεμικά πλοία της Μεσογειακής Δύναμης του ΝΑΤΟ και θα παραμείνουν ελλιμενισμένα μέχρι τις 14 Φλεβάρη. Είναι η δεύτερη φορά μετά τον περσινό Μάρτη που καταπλέουν Νατοϊκά πλοία στο λιμάνι του Βόλου, αποδεικνύοντας έτσι ότι έχει μετατραπεί σε ένα ακόμα ορμητήριο των φονιάδων μετά από αυτά της Σούδας και του Αστακού.

Η παρουσία του πολεμικού στόλου του ΝΑΤΟ αποτελεί πρόκληση για τα αντιπολεμικά και αντι-ιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού του Βόλου αλλά και όλης της χώρας.

Την ίδια ώρα που οι Παλαιστίνιοι σφάζονται στην Λωρίδα της Γάζας και αποδεδειγμένα χρησιμοποιούνται λιμάνια της χώρας (Αστακός) για την αμερικάνικη βοήθεια προς τους σιωνιστές δολοφόνους, η μετατροπή του λιμανιού του Βόλου σε ΝΑΤΟΪΚΟ λιμάνι «διευκόλυνσης» δένει ακόμα περισσότερο την χώρα και το λαό στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που παρέχει στεριά αέρα και θάλασσα στους ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ των ΗΠΑ, της ΕΕ και συμμετέχει όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ στις πολεμικές εξορμήσεις των ιμπεριαλιστών, την ίδια στιγμή που επιτίθεται στα δικαιώματα και τις καταχτήσεις του εργαζόμενου λαού.

Πιστεύουμε ότι μόνο ο αγώνας του λαού και των λαών της περιοχής (Βαλκάνια-Μέση Ανατολή) ενάντια στους ιμπεριαλιστές μπορεί να εμποδίσει τα πολεμικά και καταχτητικά σχέδιά τους. Η συναδέλφωση, ο αγώνας και η αλληλεγγύη των λαών μπορούν να νικήσουν τις πολεμικές μηχανές ανατρέποντας τα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους τους νέους και τις νέες να βγούμε στους δρόμους ενάντια στην παρουσία των Νατοϊκών δυνάμεων στην πόλη μας διεκδικώντας :

- Να κλείσουν οι αμερικάνικες και νατοϊκές βάσεις στην χώρα μας

- Να αποσυρθούν όλες οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από εστίες πολέμου των ιμπεριαλιστών

- Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, να διαλυθούν οι ιμπεριαλιστικοί συνασπισμοί

- Μέτωπο λαών και εργαζομένων στα Βαλκάνια ενάντια στα νατοϊκά και όλα τα ιμπεριαλιστικά σχέδια

Όλοι στη συγκέντρωση το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 11 π.μ. στη πύλη του Λιμανιού

Αριστερή Ανασύνθεση

ΚΚΕ (μ-λ)

ΜΕΡΑ Μαγνησίας

ΝΑΡ – ν. ΚΑ

Οικολόγοι – Πράσινοι

ΟΚΔΕ Σπάρτακος

ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας (ΑΚΟΑ , ΔΗΚΚΙ , ΚΟΕ , Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση ΞΕΚΙΝΗΜΑ , Συνασπισμός της Αριστεράς της Οικολογίας και των Κινημάτων , Ανένταχτοι της Αριστεράς)

Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα

Παρέμβαση Πολιτών

Αριστερή Ενότητα (Αριστερά Σχήματα, Δίκτυο, Ρωγμή)

ΕΑΑΚ

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ