13/7/09

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΣΤΗ ΣΟΜΑΛΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΠΛΟΙΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Άραγε τι έχει να μας πει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Β.Μεϊμαράκης και η κυβέρνηση της ΝΔ για τους «ανθρωπιστικούς σκοπούς» που εξυπηρετεί η αποστολή πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού στη Σομαλία; Πως ικανοποιούνται οι «ειρηνευτικοί ρόλοι» των στόλων του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ όταν αποκαλύπτεται ότι όχι μόνο προστατεύουν τη θανατηφόρα εναπόθεση Δυτικών πυρηνικών-βιομηχανικών αποβλήτων στα χωρικά ύδατα της Σομαλίας, την παράνομη αλιεία των ευρωπαϊκών στόλων καταστρέφοντας τους φτωχούς Σομαλούς ψαράδες, σπρώχνοντας τους στην απελπισμένη μετανάστευση και την παραβατικότητα, ενώ ταυτόχρονα πλήθος ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ανταγωνίζονται σκληρά για τον έλεγχο μιας περιοχής που διέρχεται το 10% του παγκόσμιου εμπορίου;

Όλη η προπαγάνδα που διεξήγαγε η κυβέρνηση και τα στρατευμένα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια της, επιστρατεύοντας ακόμη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή που επισκέφτηκε τον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας για να συγχαρεί το πλήρωμα της φρεγάτας ΨΑΡΑ, συμμετέχοντας σε μια χολιγουντιανή παραγωγή κατάρρευσε πρόσφατα και μάλιστα διαμέσου συγχαρητηρίων.


Τα εύσημα από τη βρετανική διοίκηση της Ναυτικής Δύναμης SNM G2 έλαβε η ελληνική φρεγάτα ΝΑΥΑΡΙΝΟ και ο κυβερνήτης της, αντιπλοίαρχος Βέλης Παππάς, που συμμετέχει στις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της «πειρατείας» στον Κόλπο του Άντεν, στη Σομαλία. Να θυμίσουμε ότι η φρεγάτα ΝΑΥΑΡΙΝΟ έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη κάθε αγωνιστή του αντιπολεμικού κινήματος μετά τη θαρραλέα και αξιοπρεπή στάση του ΕΠΥ Γ.Μοναστηριώτη, που το 2003, υπηρετώντας στην εν λόγω φρεγάτα, Αρνήθηκε να συμμετάσχει στην αποστολή της φρεγάτας στον Περσικό Κόλπο, βοηθώντας τη βάρβαρη, απάνθρωπη, παράνομη αμερικανοβρετανική εισβολή στο Ιράκ.

Ο λόγος που η φρεγάτα ΝΑΥΑΡΙΝΟ δέχτηκε τα εύσημα του άγγλου διοικητή υπήρξε το εξής περιστατικό. Η τουρκική φρεγάτα ΓΚΕΝΤΙΖ, που συμμετέχει και αυτή στη δύναμη SNM G2, εκτελούσε αποστολή συνοδείας του ρουμανικού πλοίου ALBATROS όταν δέχτηκε σήμα από το τουρκικών συμφερόντων πλοίο ΟΡΙΖΟΝ 1, που μετέφερε θειάφι, ότι δέχεται επίθεση από πειρατές. Αρχικά, ζήτησε άδεια από τη βρετανική διοίκηση για να απομακρυνθεί από το ρουμανικό πλοίο και να προσφέρει τη βοήθεια της στο τουρκικό εμπορικό πλοίο που κινδύνευε. Όταν άδεια δεν δόθηκε και διατάχθηκε η συνέχιση της αποστολής συνοδείας του ρουμανικού πλοίου, η τουρκική φρεγάτα ΓKENTIZ αδιαφόρησε και έσπευσε σε βοήθεια, κάτι που έκανε και η τουρκική φρεγάτα ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΠ, που έπλεε στην περιοχή συμμετέχοντας στην αμερικανική ναυτική δύναμη TASK FORSE 151, η οποία εγκατέλειψε τον σχηματισμό.

Και ενώ οι τούρκοι διοικητές των φρεγατών αδιαφορούσαν για τις διφορούμενες αποστολές που τους είχαν ανατεθεί, ο βρετανός διοικητής διέταξε τον διοικητή της ελληνικής φρεγάτας ΝΑΥΑΡΙΝΟ να σπεύσει άμεσα και να αντικαταστήσει την τουρκική φρεγάτα συνοδείας του ρουμανικού πλοίου.

Για τι όμως όλο αυτό το ενδιαφέρον του Νατοϊκού-Ευρωπαϊκού πολεμικού στόλου για το ρουμανικό πλοίο;

Η απάντηση είναι απλή και δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για τους πραγματικούς λόγους που ώθησαν τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να φορτώσουν το μεγάλο οικονομικό κόστος της αποστολής των πολεμικών τους πλοίων στη Σομαλία, στους αγρίως φορολογούμενους πολίτες τους και να συμμετέχουν στην νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση.

Το ρουμανικό πλοίο ALBATROS είχε ένα εξαιρετικά σημαντικό φορτίο: μετέφερε πολεμικό υλικό. Άγνωστος βέβαια παρέμεινε η χώρα προέλευσης και η χώρα παραλήπτης.

Εμείς εκφράζουμε την αντίθεση μας στη συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές εκτός συνόρων και χωρικών υδάτων.

Απαιτούμε να βγει τώρα η χώρα μας από ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-ΟΑΣΕ.
Ούτε ένα ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς.
Οι εργαζόμενοι που με τους αγώνες τους έχουν αποδείξει την άρνηση τους να συναινέσουν στα φιλοπόλεμα και επεμβατικά σχέδια των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αρνούνται σε εποχή λιτότητας-ανεργίας-περικοπών να αναλάβουν το κόστος των πολεμικών τυχοδιωκτισμών του ελληνικού αστικού κόσμου.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ