28/4/10

1η Μάη μάχης και αντεπίθεσης


Η φετινή -εξαιρετικά κρίσιμη- πρωτομαγιά, πρέπει να γίνει σταθμός στην ταξική ανασυγκρότηση του κινήματος των εργαζόμενων. Άλλο ένα βήμα δημιουργίας προϋποθέσεων νικηφόρων αγώνων, για μια αγωνιστική ταξική ενότητα των εργαζομένων που στον εργασιακό μεσαίωνα που έρχεται να μπορεί να αντιπαρατεθεί στην επίθεση του κεφαλαίου με αποφασιστικούς και νικηφόρους αγώνες. Για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται πρωτοβάθμια σωματεία της Αθήνας που πήραν πρωτοβουλία για την διοργάνωση ταξικής ενωτικής συγκέντρωσης στο Μουσείο όλου του δυναμικού που έδωσε μαζί όλες τις τελευταίες απεργιακές μάχες, συσπείρωσε χιλιάδες εργαζόμενους με μια άλλη κατεύθυνση και προοπτική. Αυτή την συγκέντρωση στηρίζουν και σε αυτή καλούν τους εργαζόμενους και τη νεολαία πολλές εργατικές συλλογικότητες, οργανώσεις της αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής αριστεράς, το ΝΑΡ, η νΚΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ανάλογες ανεξάρτητες ταξικές συγκεντρώσεις την 1η Μάη διοργανώνονται σε μια σειρά μεγάλες πόλεις.

Όπως αναφέρει το κάλεσμα των πρωτοβάθμιων σωματείων: «Ένα νέο τοπίο υπερεκμετάλλευσης των εργαζόμενων ετοιμάζεται, ενώ ιστορικές κατακτήσεις του εργατικού κινήματος αμφισβητούνται από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε πλήρη συναίνεση με Ν.Δ. - ΛΑΟΣ.

Σήμερα, απαιτούνται όσο ποτέ ταξικοί μαχητικοί αγώνες αντίστασης και ανατροπής της βάρβαρης πολιτικής τους. Πρωτοβουλίες από τα σωματεία, όλες τις ταξικές δυνάμεις του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος που θα απαντούν αποτελεσματικά στην επίθεση.
Που θα ξεπερνούν την απραξία, την συναίνεση και υποταγή της γραφειοκρατίας και του κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Αγώνες που θα είναι στα χέρια των εργαζομένων, με διαδικασίες βάσης, και όχι κομματικά περιχαρακωμένες διαμαρτυρίες τύπου ΠΑΜΕ. Αγώνες πανεργατικοί, συντονισμένοι, διάρκειας.

Απαιτείται όσο ποτέ ένα κίνημα των εργαζόμενων που θα συγκρούεται με την πολιτική της βαρβαρότητας και θα επιδιώκει να νικά
. Με στόχους και αιτήματα ουσιαστικής αντιπαράθεσης και ανατροπής και συντονισμένες μαχητικές μορφές προοπτικής και νίκης.

Οι πρωτοβουλίες που πάρθηκαν για συντονισμό σωματείων και ταξικών δυνάμεων μέσα στις τελευταίες μάχες, βρήκαν απήχηση σε μεγάλα τμήματα της εργατικής αντίστασης. Σε αυτό το δρόμο, μπροστά στην Εργατική Πρωτομαγιά 2010, πρωτοβάθμια σωματεία αποφασίσαμε την διοργάνωση ταξικής ενωτικής συγκέντρωσης την 1η Μάη, στο Μουσείο στις 11.00 π.μ.

- Καλούμε όλα τα ταξικά πρωτοβάθμια σωματεία
να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις, να συνδιοργανώσουν την ενωτική ταξική συγκέντρωση στο Μουσείο.

- Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλες τις ταξικές δυνάμεις του εργατικού κινήματος, εργατικές και συνδικαλιστικές συλλογικότητες και τάσεις,
να δώσουν μαζικό παρόν στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων στο Μουσείο.»

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ