28/4/10

Την Πρωτομαγιά 2010, Έλληνες-Τούρκοι-Κούρδοι-Κύπριοι εργαζόμενοι θα διαδηλώσουμε μαζί

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Την Πρωτομαγιά 2010, Έλληνες-Τούρκοι-Κούρδοι-Κύπριοι εργαζόμενοι θα διαδηλώσουμε μαζί

σε Αθήνα και Πόλη, με κοινά πανό, κοινά συνθήματα και κοινούς στόχους.

Στο έδαφος της πιο βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης Έλληνες, Τούρκοι, Κούρδοι και Κύπριοι εργαζόμενοι ζούμε καθημερινά την ολοένα και πιο βίαιη επίθεση στα εργατικά μας δικαιώματα. Παπανδρέου και Ερντογάν, τραπεζίτες και βιομήχανοι (εγχώριοι και διεθνείς ), Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ επιβάλλουν τη δικτατορία της αγοράς και του κέρδους. Λιτότητα, φόροι, απολύσεις, ανεργία, εργασιακές σχέσεις λάστιχο, μείωση μισθών και συντάξεων, ιδιωτικοποιήσεις, εμπορευματοποίηση κάθε κοινωνικού αγαθού, τρομοκράτηση, άγρια καταστολή των κοινωνικών αγώνων είναι βιώνουμε στις δύο πλευρές του Αιγαίου.

Απαιτούν «εθνική ενότητα», απαιτούν θυσίες από εμάς πάντα για το καλό μας, για να αντέξει η χώρα την κρίση, να ξαναγίνει «η οικονομία μας» βιώσιμη και δυνατή, να νοιώσουμε ξανά «εθνικά υπερήφανοι»! Παράλληλα, χέρι-χέρι οι άσπονδοι «εχθροί» συνεργάζονται οικονομικά (τράπεζες, τουρισμός), στα πλαίσια της αντιτρομοκρατικής εκστρατείας, στο κυνήγι των μεταναστών διαφυλάττοντας την Ευρώπη-φρούριο, ενώ βαθαίνει η πρόσδεση τους σε ΝΑΤΟ-ΟΑΣΕ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και η συμμετοχή τους σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Ταυτόχρονα, Ελλάδα και Τουρκία εντείνουν τον ανταγωνισμό για την αναβάθμιση του ρόλου τους ως περιφερειακές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, όπου αναδεικνύονται νέες αγορές και χαρακτηρίζεται ως σταυροδρόμι μεταφοράς ενέργειας.

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑ: βιομήχανοι και εργαζόμενοι, τραπεζίτες και συνταξιούχοι, εφοπλιστές και άνεργοι στο Πέραμα, ότι εχθροί μας είναι οι γειτονικοί λαοί.......

Εμείς νέοι και εργαζόμενοι και από τις δυο πλευρές του Αιγαίου δεν είμαστε με το «έθνος» του Παπανδρέου και του Ερντογάν, των τραπεζιτών και του κεφαλαίου. Ζούμε και αναπνέουμε στον ηρωικό αγώνα των τούρκων απεργών της ΤΕΚΕΛ, στις καθημερινές γεμάτες αυτοθυσία μάχες των τούρκων αγωνιστών, στον ελληνικό Δεκέμβρη και στους ανεξάρτητους ταξικούς αγώνες και στις μεγαλειώδεις αντιπολεμικές διαδηλώσεις των δυο λαών.

Σήμερα είναι η ώρα της δράσης για το εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα. Έχοντας πλήρη επίγνωση ότι η εργατική και αντιπολεμική πάλη, ειδικά στις σημερινές συνθήκες δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική και νικηφόρα παρά και μόνο όταν είναι ενάντια στα εθνικά οράματα και τους στόχους της αστικής πολιτικής της δικής του χώρας και της δικής του κυβέρνησης πριν απ’ όλα.

Για να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, επιδιώκοντας τον μεταξύ μας διάλογο, την αλληλεγγύη και την ανάπτυξη κοινών αγώνων. Για το δυνάμωμα ενός νέου διεθνισμού των σύγχρονων αντικαπιταλιστικών κινημάτων που απαιτεί η εποχή μας, για να έρθουν στο προσκήνιο οι εργατικές ανάγκες και τα δικαιώματά μας. Για την ανατροπή των κυβερνήσεων της αντεργατικής λαίλαπας, της κρατικής τρομοκρατίας και του πολέμου. Ενάντια στο ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-ΟΑΣΕ, τον εθνικισμό, το ρατσισμό και το μιλιταρισμό.

Απέναντι στο βαθύ σκοτάδι της σύγχρονης καπιταλιστικής βαρβαρότητας, του φόβου και της απελπισίας μπορούμε να δυναμώσουμε την επαναστατική φλόγα της ελπίδας των αγώνων, της Αντικαπιταλιστικής Επανάστασης και της Κοινωνικής Απελευθέρωσης.

ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΤΑΞΙΚΑ - ΔΡΟΥΜΕ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΑ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Κοινωνικοποίηση του κοινωνικού πλούτου με εργατικό έλεγχο. Μπλοκάρισμα των ιδιωτικοποιήσεων και της εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών. Δωρεάν, Δημόσια Παιδεία-Υγεία-Ασφάλιση-Πολιτισμός για όλους.
Το σεβασμό των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων στους μετανάστες. Ελεύθερη μετακίνηση για όλους. Διάλυση της frontex και εκκαθάριση των ναρκοπεδίων. Αναγνώριση του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού των μειονοτήτων. Την ταυτότητα καθορίζει ο αγωνιζόμενος άνθρωπος και η ταξική πάλη και όχι οι διακρατικές συμφωνίες, που εκφράζουν αστικά-κρατικά συμφέροντα, επιδιώξεις και συσχετισμό δύναμης μιας συγκεκριμένης περιόδου. Απόλυτο σεβασμό στην κοινωνική-πολιτική-πολιτιστική και θρησκευτική έκφραση όλων. Άμεση δήμευση ολόκληρης της περιουσίας Εκκλησίας και Ισλάμ, με ταυτόχρονη εκμετάλλευση της για τις κοινωνικές ανάγκες.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ-ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ-ΙΜΠΡΙΑΛΙΣΜΟ. Με τους αγώνες μας να βάλουμε ΒΕΤΟ:

Στις βάσεις του θανάτου και στα πυρηνικά. Στους πολεμικούς εξοπλισμούς και στους Μισθοφορικούς Στρατούς.
Να καταργηθεί η πολεμική βιομηχανία και να προσανατολιστεί σε ειρηνικούς σκοπούς.
Σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-ΟΑΣΕ-Ε.Ε. Λέμε ΟΧΙ στην είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε. και ταυτόχρονα αγωνιζόμαστε για την ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ της Ελλάδας και Κύπρου από ΝΑΤΟ και Ε.Ε.
Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα. Να επιστρέψουν τώρα όλα τα στρατεύματα που συμμετέχουν σε ιμπεριαλιστικές κατοχικές αποστολές. Καμιά συμμετοχή και καμιά προσφορά υπηρεσιών-διευκολύνσεων σε διεθνείς ιμπεριαλιστικούς στρατιωτικούς σχηματισμούς.

Άμεση ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ Δυτικής και Ανατολικής Θράκης έως την Πόλη, Κύπρου, Μικράς Ασίας και νησιών Αιγαίου. Να καταργηθεί το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα Ελλάδας-Κύπρου. Διάλυση όλων των Αποβατικών Επιθετικών σχηματισμών. Καταστροφή των επιθετικών-στρατηγικών όπλων.

Σεβασμός των Μειονοτικών δικαιωμάτων. Κοινή συνδικαλιστική-κοινωνική-πολιτική δράση όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων. Διαχωρισμός Κράτους και κάθε μορφής πολιτειακής-πολιτικής-κοινωνικής συγκρότησης από την Εκκλησία και το Ισλάμ. Εκλογή του Μουφτή και αφαίρεση κάθε άλλης εξουσίας που ξεπερνά τα θρησκευτικά του καθήκοντα. Κοινή πάλη των εργαζομένων για την πολιτιστική-μορφωτική τους εξύψωση και την απελευθέρωση τους από τα δεσμά κάθε μορφής ανορθολογισμού.

Άμεση Αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων από την Κύπρο. Να φύγουν τώρα ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ-Βρετανικά στρατεύματα και δυνάμεις του ΟΗΕ. Κατάργηση των Συμφωνιών του 1959-60 περί Εγγυητριών Δυνάμεων, που έχουν παραβιαστεί πολλαπλώς από όλους. Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις. Καμιά σχέση της Κύπρου με ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-ΟΑΣΕ.
Κύπρος Ανεξάρτητη από Μητέρες Πατρίδες και Ιμπεριαλιστικές Δυνάμεις. Λύση του Κυπριακού ζητήματος στη βάση των κοινών συμφερόντων Ελληνοκυπρίων-Τουρκοκυπρίων, Ενός Λαού με Δύο Εθνότητες, του συνόλου του κόσμου της εργασίας της πόλης και της υπαίθρου, ανεξαρτήτως εθνικότητας-θρησκείας-χώρας προέλευσης, που ζει για χρόνια μόνιμα στο νησί και έχει φτάσει να ανατρέφει παιδιά 2ης και 3ης γενιάς.

Όχι στα Διχοτομικά Σχέδια Ανάν που διαιωνίζουν την κατοχή και την ιμπεριαλιστική επικυριαρχία.
Εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών με όρους συνεννόησης-συνεργασίας των λαών και κριτήριο την εξασφάλιση όρων ευημερίας τη εργαζόμενης πλειοψηφίας.

Έξω οι ιμπεριαλιστές από την Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Καμιά συνεργασία μαζί τους είτε με τη μορφή των στρατιωτικών συμμάχων, είτε των επιδιαιτητών ή ακόμη περισσότερο, με τη μορφή των πολυεθνικών εταιρειών της ενέργειας.

Καμιά συνεργασία με το κράτος τρομοκράτη, το Ισραήλ. Λευτεριά στην Παλαιστίνη και δικαίωση των δίκαιων ιστορικών αιτημάτων του ηρωικού Παλαιστινιακού λαού.

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ