30/4/10

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του ΚΚΕ(μ-λ)


Δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε!

Οργή και αγανάκτηση πλημμυρίζει τους εργαζόμενους και τις λαϊκές μάζες η νέα αντιλαϊκή εφόρμηση που προανήγγειλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατ’ εντολή του ΔΝΤ και της ΕΕ.
Οι «στέρεες βάσεις» που φαντασιώνεται ο πρωθυπουργός και τα χειρότερα που δήθεν απέτρεψε προφανώς δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που καλείται να πληρώσει ο ελληνικός λαός. Αντίθετα έχουν άμεση σχέση με τις βλέψεις των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ, που μέσω των μηχανισμών τους επιχειρούν να αλυσοδέσουν το λαό και τους εργαζόμενους της χώρας, να ισοπεδώσουν κάθε κατάκτηση, κάθε δικαίωμα.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τον ελληνικό λαό, τους εργαζόμενους και τους άνεργους, να ορθώσουν
αγωνιστικό φραγμό στην καταιγιστική αυτή επίθεση. Να συγκρουστούν με την πολιτική που προωθούν οι νέοι «κοτζαμπάσηδες» της κυβέρνησης, μαζί με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Να υπερασπιστούν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους. Γιατί το ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο και οι ντόπιοι υποτελείς του δεν θα σταματήσουν, εάν δεν τους σταματήσουν οι λαϊκοί-εργατικοί αγώνες.
Επιπλέον, το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει τη νέα κατασταλτική δράση των αστυνομικών δυνάμεων που με βία και χημικά προσπάθησαν να διαλύσουν την άμεση αγωνιστική απάντηση σωματείων και συνδικαλιστικών σχημάτων έξω από το Υπουργείο Οικονομικών. Εάν τα αστικά επιτελεία θεωρούν ότι έτσι θα κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων ή ότι θα καλύψουν τη δυσωδία της πολιτικής τους είναι γελασμένοι.

Και την αγωνιστική απάντηση θα την πάρουν τόσο στην Εργατική Πρωτομαγιά, όσο και στην πανεργατική απεργία στις 5 Μάη και στους αγώνες που θα ακολουθήσουν.

· Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΙΠΟΤΕ, ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ!

·
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

·
ΕΞΩ Η ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ!
· ΚΑΤΩ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!
· ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥΣ!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ