26/4/10

ΚΟΙΝΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Σε μια περίοδο που αυξάνουν δραματικά οι απειλητικοί τόνοι της διεθνούς κοινότητας ενάντια στο Ιράν εξαιτίας του πυρηνικού του προγράμματος (από τη σκλήρυνση των οικονομικών κυρώσεων έως τη στρατιωτική επέμβαση των ιμπριαλιστικών χωρών της Δύσης, αλλά και του κράτους τρομοκράτη, του Ισραήλ, που παράνομα κατέχει πυρηνικά όπλα), η Συρία δέχεται τρομοκρατικές απειλές από Ισραήλ-ΗΠΑ για τη δήθεν συμβολή της στον εξοπλισμό με πυραύλους της Χεζμπολάχ και το κουαρτέτο (ΗΠΑ-ΕΕ-ΟΗΕ-ΡΩΣΙΑ) απαιτεί άμεση «λύση» του Παλαιστινιακού, ενώ προχωρά το πρόγραμμα των εβραϊκών εποικισμών και η Χαμάς απειλείται με εξαφάνιση, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βάζει πλάτη στο εγκληματικό καθεστώς του Τελ-Αβίβ.

Η ετήσια κοινή αεροπορική άσκηση Ελλάδας-Ισραήλ που θα διεξαχθεί στην ελληνική –ηπειρωτική και νησιωτική- επικράτεια το τρίτο δεκαήμερο του Μάη, περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών αποστολών και για το λόγο αυτό πρόκειται να μετασταθμεύσουν σε αεροπορικές βάσεις μαχητικά αεροσκάφη (ΣΟΥΔΑ) και ελικόπτερα (ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ). Η πραγματοποίηση της είναι ένα ακόμα απειλητικό μήνυμα για τους λαούς της περιοχής κι όχι μόνο.

Ας μη ξεχνάμε τις πληροφορίες που «διέρρευσαν» για την άσκηση «Ένδοξος Σπαρτιάτης» το 2009, που περιελάμβανε μακράς ακτίνας πτήσεις βομβαρδισμού με εναέριο ανεφοδιασμό. Δημοσιεύματα αναφέρονταν σε πρόβα τζενεράλε ισραηλινού βομβαρδισμού του Ιράν.

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ προκειμένου να αναβαθμίσουν τη θέση της Ελλάδας ως περιφερειακή ιμπεριαλιστική δύναμη και να κατοχυρώσουν βρώμικες συμμαχίες, χρήσιμες στον ανταγωνισμό της με την Τουρκία (οι σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας είναι ιδιαίτερα τεταμένες) συμμετέχει όλο και πιο ενεργά στα πλέον δολοφονικά πολεμικά σχέδια των ηγεμονικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Καλούμε το εργατικό, αντιπολεμικό, αντιμιλιταριστικό κίνημα να πάρει άμεσα αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

· Με τους αγώνες μας να μπλοκάρουμε την πολεμική άσκηση, την πολεμική συνεργασία ελληνικού και ισραηλινού στρατού και κάθε είδους συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

· Καλούμε τους φαντάρους και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να αρνηθούν την παροχή κάθε είδους υπηρεσίας στην άσκηση. Να αρνηθούν τη συμμετοχή τους στα νέα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.

· Να επιστρέψουν τώρα όλα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να αποχωρήσει άμεσα η χώρα μας από ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ.

· Μπλοκάρισμα-ακύρωση των πολεμικών εξοπλισμών. Άμεση απαγόρευση όλων των πυρηνικών όπλων.

· Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Ικανοποίηση όλων των ιστορικών αιτημάτων του Παλαιστινιακού λαού.

· Δυνάμωμα των κοινών διεθνιστικών αγώνων των λαών της περιοχής για τα δικαιώματά τους ενάντια στους πολέμους ,τον εθνικισμό και το ρατσισμό.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Tηλ. Επικ. 6932 955437 Diktiospartakos.blogspot.com

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ