10/4/10

ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ Ferhat TUZEL και Berna YILMAZ

Ferhat TUZEL και Berna YILMAZ

ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση εκφράζει την αλληλεγγύη της στους διωκόμενους Τούρκους αγωνιστές της Ομοσπονδίας Νεολαιών, που χτυπήθηκαν βάναυσα και φυλακίστηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας του τουρκικού καθεστώτος.

Το επεισόδιο αυτό είναι μέρος του νέου γύρου επίθεσης σε εργαζόμενους και νεολαία από την ελληνική και τουρκική κυβέρνηση. Συναντιέται με τις στρατιωτικές ιαχές των πολεμοκάπηλων σε Ελλάδα και Τουρκία και την απειλή πολέμου, που εκτοξεύουν διαρκώς προς τους εργαζόμενους. Αποτελεί εφαρμογή των ιδεολογημάτων της εθνικής ενότητας και της επιβολής βίαιης συναίνεσης για «να ξεπεραστεί η κρίση», για την «εθνική κυριαρχία».

Αποτελεί, κυρίως, συνέχεια της απρόσκοπτης συνεργασίας τους, σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο, της κοινής συμμετοχής τους στο ΝΑΤΟ και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, της ανταλλαγής πληροφοριών των μυστικών υπηρεσιών και πολιτικών κρατουμένων, των κοινών δογμάτων ασφαλείας και των τρομονόμων για την αντιμετώπιση και την καταστολή του εσωτερικού εχθρού-λαού.

Την Κυριακή 14 Μαρτίου, στην Ανοιχτή Συνέλευση για τους Ρομά που διοργάνωσε το υπουργείου του Κράτους, στο κλειστό στάδιο Αμπντί Ιπεκτσί, κατά την ομιλία του Ταγίπ Ερντογάν, οι σπουδαστές και μέλη της Ομοσπονδίας Νεολαιών, Φερχάτ Τουζέλ, Μπερνά Γιλμάζ, άνοιξαν πανό με σύνθημα «Θέλουμε Δωρεάν Παιδεία, θα την κατακτήσουμε».

Αμέσως δέχτηκαν την επίθεση των ανδρών ασφαλείας και των αστυνομικών, ξυλοδάρθηκαν και συνελήφθησαν. Μία ώρα μετά, ο Ουτκού Αϊκάρ, που πέταξε φέιγ-βολάν με το σύνθημα «Να καταργηθούν τα έξοδα των εγγραφών και τα δίδακτρα», κακοποιήθηκε και συνελήφθη επίσης. Τρεις μέρες κρατήθηκαν στο Τμήμα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην Διεύθυνση Ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης, βασανίστηκαν και οδηγήθηκαν στο δικαστήριο Μπεσίκτας της Κωνσταντινούπολης για να δικαστούν. Κατά την κράτησή τους, η αντιτρομοκρατική εισέβαλε στα σπίτια τους. Οι Φερχάτ Τουζέλ, Μπερνά Γιλμάζ κρατήθηκαν, ενώ ο Ουτκού Αϊκάρ αφέθηκε ελεύθερος.

Ο βάρβαρος, σύγχρονος κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός, σε Ελλάδα και Τουρκία δείχνει το πρόσωπο του. Θωρακίζει την πιο αμείλικτη αστική δημοκρατία, τις αναδιαρθρώσεις και την αντεργατική επίθεση του ελληνικού και τουρκικού κεφαλαίου: Περισσότερη καταστολή, μηδενική ανοχή, ακόμα πιο βαθιά βουτιά στην εκμετάλλευση εργαζομένων και νεολαίας.

Παπανδρέου και Ερντογάν, ελληνικό και τουρκικό κράτος, έχουν βρει τον κοινό τους εχθρό: είναι οι απεργοί της TEKEL και του πανεργατικού ξεσηκωμού αλληλεγγύης στην Τουρκία. Είναι οι χιλιάδες εργαζόμενοι, που βγήκαν στους δρόμους των ελληνικών πόλεων ενάντια στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και τα νέα μέτρα. Είναι το φοιτητικό κίνημα σε Ελλάδα και Τουρκία. Είναι η νεολαία του Δεκέμβρη του ’08 και των αγώνων της νεολαίας, οι μετανάστες που πνίγουν ελληνικές, τουρκικές και ευρωπαϊκές δυνάμεις στα νερά του Αιγαίου.

Για τον ίδιο λόγο, η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ εκδίδουν ταξιδιωτικές οδηγίες που χαρακτηρίζουν τρομοκράτες τους Τούρκους αγωνιστές. Γι’ αυτό προετοιμάζουν, με το ΝΑΤΟ, τον ευρωστρατό, και τον ΟΑΣΕ τη στρατιωτική καταστολή των εξεγέρσεων που έρχονται. Γι’ αυτό, και τα πιο πρωτοπόρα και δυναμικά κινήματα των εργαζομένων χαρακτηρίζονται «εθνικοί προδότες» και στις δύο πλευρές του Αιγαίου.

ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ

ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ο ΚΟΙΝΟΣ, ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΛΑΩΝ,

ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ, ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ