5/5/10

Ανακοίνωση ΝΑΡ για την σημερινή μεγαλειώδη Απεργία


Οι γιγάντιες σημερινές διαδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων και νέων στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, οι μεγαλύτερες των τελευταίων δεκαετιών, δεν ήταν μόνο μια έκρηξη ταξικής οργής και αγανάκτησης για την πιο βάρβαρη επίθεση στα εργατικά δικαιώματα μεταπολεμικά. Ήταν, ταυτόχρονα, προανάκρουσμα των κοινωνικών αγώνων της νέας εποχής, που ακολουθούν το Δεκέμβρη της νεολαίας, και μπορούν και πρέπει να ανοίξουν μια νέα σελίδα ανατροπής και χειραφέτησης από της σκοπιά των εργατικών αναγκών.

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους και τους νέους που συμμετείχαν στην απεργία και τις διαδηλώσεις, και με πρωτοφανή μαχητικότητα, επιμονή και ηρωισμό συγκρούστηκαν όχι μόνο με αυτή τη βάρβαρη επίθεση αλλά και με τις κατασταλτικές ορδές της κυβέρνησης και του Χρυσοχοϊδη.

Ο λαός, οι εργαζόμενοι και το κίνημά τους έδειξαν ότι μπορούν να ορθώσουν μέτωπο αντίστασης και ανυπακοής στην αντιδραστική, αντεργατική συμφωνία κυβέρνησης–ΕΕ–ΔΝΤ-κεφαλαίου, παρά την ιδεολογική τρομοκρατία, τον εκβιασμό της χρεοκοπίας, την τρομοκρατία της ανεργίας και της μείωσης του εργατικού εισοδήματος, την ιδιότυπη «κατάσταση πολιορκίας» και κατάλυσης ακόμη και των πιο στοιχειωδών λαϊκών ελευθεριών και προσχημάτων της «κοινοβουλευτικής δημοκρατίας». Δεν την αποδέχονται ως μονόδρομο, απειθαρχούν στα τετελεσμένα που διαμορφώνει και στο ζοφερό μέλλον που τους ετοιμάζει.

Σε αυτό το πρωτοφανές κύμα λαϊκής οργής και αντίστασης, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, απάντησε με το μόνο τρόπο που της έχει πια απομείνει: την ανοιχτή και βίαιη καταστολή, τους τόνους χημικών, την αξιοποίηση κάθε είδους πολιτικής και ασφαλίτικης προβοκάτσιας, την αξιοποίηση ενεργειών ατομικής και τυφλής βίας που εκδηλώνονται έξω και πέρα από τη δράση του μαζικού κινήματος, τη μετατροπή του κέντρου της Αθήνας σε κατεχόμενη ζώνη από την αστυνομία, την επιχείρηση απαγόρευσης των διαδηλώσεων.

Η κυβέρνηση ξεπέρασε κάθε όριο σε αυτή την κατεύθυνση. Είχε συμφέρον από μια ανοιχτή προβοκάτσια κατά της διαδήλωσης στην Αθήνα, τη μεθόδευσε και την προκάλεσε ανοιχτά, δρώντας ενάντια στους χιλιάδες διαδηλωτές. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής κατεύθυνσης αλλά και της απεργοσπαστικής πίεσης της εργοδοσίας είναι και οι τρεις νεκροί στην τράπεζα Marfin. Το αίμα τους, η απώλεια της ζωής τους θα κατατρέχει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τον ίδιο τρόπο που κατατρέχει χρόνια τώρα τη ΝΔ ο θάνατος των τεσσάρων εργαζομένων στον Κ. Μαρούση το 1991 μετά από πυρκαγιά στην εν λόγω επιχείρηση, στο φόντο των γιγαντιαίων νεολαιίστικων διαδηλώσεων εκείνης της εποχής.

Το μόνο που αξίζει σε αυτή την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στην πολιτική της, στους ιερούς νόμους της αγοράς, του κέρδους και της ΕΕ που υπηρετεί, είναι η πλήρης λαϊκή κατακραυγή και η ανατροπή τους. Μαζί της να γκρεμιστούν οι νόμοι και τα μέτρα σφαγείο του ΔΝΤ, της ΕΕ και του κεφαλαίου, τα σημερινά αλλά και αυτά που χρόνια τσαλαπατούσαν τη ζωή μας και λεηλατούσαν τα δικαιώματα των εργαζομένων, έχοντας ψηφιστεί ή από τη ΝΔ ή από το ΠΑΣΟΚ. Όπως και η ανατροπή κάθε επίδοξου κυβερνητικού διαχειριστή που θα επιχειρήσει να εφαρμόσει τη συμφωνία εργασιακής σκλαβιάς και υπερεκμετάλλευσης.

Το κίνημα των εργαζομένων και της νεολαίας είπε ένα βροντερό ΟΧΙ στην πολιτική τους και στο πολιτικό τους σύστημα κι ένα μεγάλο ΝΑΙ στη δημοκρατία του αγώνα, των «δρόμων», των εργατικών αναγκών, της λαϊκής πάλης. Όσο και αν προσπαθούν να τρομοκρατήσουν το λαό και τη νεολαία, όσο και αν επιχειρήσουν να συνθλίψουν τις λαϊκές ελευθερίες, το δικαίωμα του αγώνα, τις αντικαπιταλιστικές πτέρυγες του κινήματος και την Αριστερά, ό,τι προβοκάτσια κι αν στήσουν για να αποτρέψουν μια επικίνδυνη γι΄ αυτούς κλιμάκωση της εργατικής και νεολαιίστικης πάλης, οι προσπάθειές τους θα πέσουν στο κενό. Αυτοί είναι «εκτός νόμου» και όχι το λαϊκό κίνημα αυτοί δολοφονούν το μέλλον, τα δικαιώματα και τις ζωές των εργαζομένων και όχι οι μαζικοί αγώνες.

Η πρώτη μαζική απάντηση που δόθηκε με την πανεργατική απεργία και τις διαδηλώσεις πρέπει εδώ και τώρα να κλιμακωθεί. Με άμεση απάντηση με συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας και σε όλες τις πόλεις αύριο. Αλλά και με απεργιακό κίνημα ανατροπής, με λαϊκή εξέγερση για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών, με ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος σε αντιπαράθεση με τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, με την κοινή δράση όλων των δυνάμεων της αντίστασης και της Αριστεράς, με αντικαπιταλιστικό μέτωπο εργατικής χειραφέτησης.
- ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
- ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
- ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
- ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ