5/5/10

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ για τη σημερινή ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

ΚΑΤΩ Η ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΧΟΥΝΤΑ ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ-ΕΕ!

ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ, ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΗ, ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, ΣΤΙΣ 5.30 μ.μ.

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΕ ΝΕΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ!

Σήμερα, η εργατική τάξη και ο λαός μίλησε! Απέρριψε κατηγορηματικά την επαίσχυντη Συμφωνία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ. Η Συμφωνία αυτή βάφτηκε ανεξίτηλα με το αίμα τριών αθώων εργαζομένων της Μαρφίν. Δεν έχει καμία τύχη! Έχει ήδη ηττηθεί στη συνείδηση του λαού! Η τεράστια επιτυχία της απεργίας και οι εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές, σε όλη την Ελλάδα, απηχούν και εκφράζουν τις διαθέσεις εκατομμυρίων για να μην ψηφιστεί η Συμφωνία ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ-ΕΕ, για να καταργηθεί στην πράξη.

Στη Χούντα των Συνταγματαρχών, πρώτα ήρθαν τα τανκς και μετά τα αντιλαϊκά μέτρα. Στη σύγχρονη «χούντα», πρώτα ήρθαν τα μέτρα και μετά τα «τανκς». Σήμερα, στην ιστορική πλατεία Συντάγματος της Αθήνας, τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι εργατικές λαϊκές ελευθερίες που κατοχυρώθηκαν με αίμα στις διατάξεις του Συντάγματος, δεν μπήκαν στο γύψο, αλλά πνίγηκαν στην ασφυξία των χημικών κατά των εργαζομένων που διαδήλωναν ειρηνικά.

Η κυβέρνηση απομονώθηκε πλήρως κοινωνικά και πολιτικά. Ο μόνος δρόμος που της έμεινε ήταν η μαζική τρομοκρατία του νέου πραίτορα Χρυσοχοίδη, ο χημικός πόλεμος, οι τροχοφόρες αστυνομικές δυνάμεις. Ένας τεράστιος αντιπερισπασμός και μια τερατώδης προβοκάτσια των σκοτεινών μηχανισμών του κράτους κατά του μαζικού εργατικού κινήματος. Σε αυτό το πλαίσιο, και μόνον σε αυτό, μπορεί να ενταχθεί και να ερμηνευθεί η δολοφονία των τριών εργαζομένων που «φυλακίσθηκαν» στην τράπεζα της Μαρφίν από την εργοδοτική απεργοσπασία! Το αίμα τους θα κυνηγά την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του Γ. Παπανδρέου, όπως το αίμα του Τεμπονέρα και των νεκρών του Κάπα Μαρούση κυνηγά τη ΝΔ και τον Κ. Μητσοτάκη.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Αυτό είναι σίγουρο. Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι δεν υποχώρησαν, δεν διαλύθηκαν μπροστά στις ορδές των βαρβάρων της ΕΛΑΣ. Ανασυντάχθηκαν και αντιμετώπισαν με σθένος στις οδομαχίες, τους «πράσινους» Πραίτορες και τα τροχοφόρα της Αστυνομίας. Αυτή η αυθεντική, μαζική αυτοάμυνα της νεολαίας και του λαού δείχνει ένα καινούριο, μαχητικό πνεύμα που ανατέλλει.

Ένα πνεύμα, που δεν χωρά πλέον στους ταξικούς «θεσμικούς» συμβιβασμούς και τις υπαναχωρήσεις της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Η κατακραυγή χιλιάδων ενάντια στην ηγεσία, ειδικά της ΓΣΕΕ, ακόμη και στην ίδια τη συγκέντρωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, δείχνει τις διαθέσεις ρήξης με την πολιτική της και τη δυνατότητα για μια ενωτική υπέρβασή της από ένα ταξικό, ενωτικό εργατικό κίνημα.

Η μαζική δράση του ταξικού εργατικού κινήματος δεν είχε και δεν έχει καμία σχέση με την τυφλή, αναποτελεσματική και πολιτικά αξιοποιήσιμη από την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς του κράτους, βία των τυχοδιωκτικών ομάδων που δρουν στις πλάτες και σε βάρος του μαχητικού εργατικού κινήματος. Αυτές οι ομάδες πρέπει να απομονωθούν από όλες τις δυνάμεις που δρουν στο όνομα της μαζικής ταξικής πάλης και σύγκρουσης.

Μια νέα σελίδα της ιστορίας άνοιξε. Και σφραγίστηκε με τη μεγαλύτερη πολιτική εργατική απεργία και διαδήλωση της μεταπολίτευσης. Η ανεξάρτητη πολιτική παρέμβαση των εργαζομένων, αυτός ο πολιτικός γίγαντας που κοιμόταν, αφυπνίστηκε. Ο δρόμος θα είναι μακρύς, αλλά το πρώτο, κρίσιμο βήμα έγινε. Η ελληνική εργατική τάξη και ο λαός της χώρας έστειλαν μήνυμα ελπίδας, αντίστασης και ανατροπής του νέου Μεσαίωνα, σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο.

Εμπρός για μια ριζική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος!

Όλοι μαζί για μια νέα ταξική αγωνιστική ενότητα!

Για ένα νικηφόρο εργατικό κίνημα αντίστασης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ