8/9/13

ΝΑΡ: Ολοταχώς προς το 3ο Συνέδριο

Στις 29-30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου οι εργασίες
 του Ανδρέα Κυρίτση
Το 3ο Συνέδριο του Νέου Αριστερού Ρεύματος θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το τριήμερο 29-30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου. Η οριστικοποίηση της ημερομηνίας του Συνεδρίου έγινε με γνώμονα το ολόπλευρο άνοιγμα της συζήτησης, τόσο στο εσωτερικό των οργανώσεων του ΝΑΡ και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση, όσο κι ευρύτερα στο δυναμικό των αγωνιστών της αντικαπιταλιστικής και μαχόμενης Αριστεράς, στον κόσμο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ειδικά σε όσους αναζητούν μια σύγχρονη κομμουνιστική απάντηση. Το 3ο Συνέδριο του ΝΑΡ επιδιώκει να συμβάλει στον αγώνα για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης και της υπεραντιδραστικής ανασυγκρότησης του κεφαλαίου, για να ανοίξει ο δρόμος για την αντικαπιταλιστική επανάσταση και την κομμουνιστική απελευθέρωση στον 21ο αιώνα. Η βάση της προσυνεδριακής συζήτησης είναι τα δύο ντοκουμέντα, η Πρόταση Προγραμματικής Διακήρυξης και οι Θέσεις της Πολιτικής Επιτροπής, που κυκλοφορούν από τις αρχές Ιουνίου σε ειδική έκδοση και ήδη έχουν διακινηθεί σχεδόν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.
Με την ανακοίνωση και της ημερομηνίας του 3ου Συνεδρίου, όλες οι διαδικασίες μπαίνουν στην τελική ευθεία. Σε όλες τις οργανώσεις βάσης του ΝΑΡ και της νΚΑ προγραμματίζονται συνελεύσεις, ενώ γίνεται προσπάθεια για την παραπέρα διάδοση της έκδοσης με τα προσυνεδριακά υλικά. Θα ακολουθήσει γύρος συσκέψεων και εκδηλώσεων, με επιδίωξη ευρύτερης συμμετοχής.
Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί από το ΝΑΡ στη διεξαγωγή και δημόσιου ανοικτού θεωρητικού διαλόγου, με σκοπό την εμβάθυνση κι ανάπτυξη πλευρών που θέτουν η Πρόταση Προγραμματικής Διακήρυξης και οι Θέσεις. Ήδη, στο πλαίσιο κεντρικής θεωρητικοπολιτικής πρωτοβουλίας, προγραμματίζονται δύο ημερίδες: η πρώτη με θέμα «Για μια σύγχρονη επαναστατική στρατηγική και τακτική. Η έννοια του κομμουνισμού σήμερα» προγραμματίζεται για τα τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου (αναμένεται να καταληχθεί στις αρχές της εβδομάδας). Η δεύτερη με θέμα «Για ένα σύγχρονο κόμμα κομμουνιστικής απελευθέρωσης» προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Νοεμβρίου, σε αναφορά μάλιστα με την επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης. Οι ημερίδες θα γίνουν στην Αθήνα, αλλά η φιλοδοξία είναι ανάλογες θεωρητικές και πολιτικές εκδηλώσεις να πραγματοποιηθούν και σε άλλες μεγάλες πόλεις.
Η μέχρι τώρα εκτίμηση είναι πως υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για το Συνέδριο και τη θεματολογία του από ένα ευρύτερο κύκλο πρωτοπόρων αγωνιστών της κομμουνιστικής Αριστεράς και του εργατικού κινήματος, γεγονός που εκφράζεται στη διακίνηση της έκδοσης, στις εκδηλώσεις παρουσίασης που έγιναν στην Αθήνα και στο κάμπινγκ των Αναιρέσεων, στις συζητήσεις.
Η Πολιτική Επιτροπή του ΝΑΡ απευθύνεται στον κόσμο του αγώνα, ανένταχτο ή μη, που αγωνιά για την πορεία και την κατάσταση του κινήματος και της Αριστεράς και αναζητά μια νέα κομμουνιστική προοπτική και οργάνωση και τον καλεί να συμβάλει ουσιαστικά σε αυτή την προσπάθεια. Με τη συμμετοχή στις συσκέψεις και εκδηλώσεις για το 3ο Συνέδριο, στα σώματα, στο δημόσιο προσυνεδριακό διάλογο. Με στόχο να γίνουν προγραμματικά, πολιτικά αλλά και οργανωτικά βήματα, στην πορεία προς το Συνέδριο και μετά, για τη συσπείρωση των δυνάμεων της κομμουνιστικής απελευθέρωσης, για τη συμβολή στο αναγκαίο κομμουνιστικό πρόγραμμα της εποχής μας. Για τη διαμόρφωση μιας επαναστατικής τακτικής, με στόχο την προσέγγιση της εργατικής εξουσίας και την υλοποίηση του επαναστατικού άλματος.
«Επιδιώκουμε να συζητήσουμε αυτές τις θέσεις με συγκροτημένο, ανοιχτό και συντροφικό τρόπο με τους αγωνιστές του κινήματος που δεν βολεύονται στην βαρβαρότητα του σύγχρονου καπιταλισμού, με όλους τους αριστερούς ανθρώπους που νοιώθουν την ανάγκη για μια άλλη Αριστερά πέρα από τη διαχειριστική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την αδιέξοδη λογική του ΚΚΕ. Επιδιώκουμε ιδιαίτερα το διάλογο με δυνάμεις, αγωνιστές και ρεύματα μιας σύγχρονης κομμουνιστικής προοπτικής, τόσο στην πορεία προς το Συνέδριο, όσο και μετά από αυτό, ώστε από κοινού να συζητήσουμε και διαμορφώσουμε τους όρους για ένα σύγχρονο κομμουνιστικό φορέα. Να συζητήσουμε για τη συμβολή των επαναστατών της χώρας μας στη διεθνιστική συνεργασία και αντεπίθεση των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής πάλης και της νέας κομμουνιστικής προοπτικής σε όλο τον κόσμο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Επιτροπής Προσυνεδριακού Διαλόγου.
Ο προσυνεδριακός διάλογος πάνω στα ντοκουμέντα του 3ου Συνεδρίου του ΝΑΡ έχει ανοίξει και ήδη τα πρώτα κείμενα έχουν αναρτηθεί σε ειδικό χώρο της ιστοσελίδας του ΝΑΡ (www.narnet.gr), ενώ θα εκδηλωθεί και μέσα από τις στήλες του Πριν. Άρθρα μπορεί να αποστέλλονται σε ΝΑΡ και Πριν (μέχρι 700 λέξεις), με τη σημείωση «για τον προσυνεδριακό διάλογο του ΝΑΡ».
ΠΗΓΗ: prin.gr

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ