18/9/13

Ήρθε η ώρα να μιλήσουν και οι μαθητές!

Αρχές Μαΐου και στο κοινοβούλιο φτάνει από τον υπουργό παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο το περιβόητο νομοσχέδιο για το νέο σχολείο. Όπως κάθε φορά τα πιο μεγάλα εγκλήματα διαπράττονται εν μια νυκτί, έτσι και οι αλλαγές στο σχολείο έγιναν από την πίσω πόρτα και χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι αφού ο νους μας βρίσκονταν στις Πανελλήνιες ή στις ενδοσχολικές εξετάσεις. Το Σεπτέμβρη που γυρίσαμε στα σχολεία κάποια πράγματα είχαν αλλάξει και φυσικά είχαν αλλάξει προς το χειρότερο. Κάποιοι καθηγητές μας έλλειπαν , όπως και κάποια βιβλία και σε κάθε τάξη θα έχουμε πλέον ένα τμήμα. Στους συμμαθητές μας που μπήκαν στην Α’ Λυκείου τους ανακοίνωσαν ότι θα περάσουν τρία χρόνια μέσα σε συνεχείς εξετάσεις, να τρέχουν από το σχολείο στο φροντιστήριο, που οι γονείς τους θα ιδρώνουν για να πληρώσουν. Στους συμμαθητές μας που πήγαν στα τεχνικά Λύκεια, τους αφαίρεσαν κάποιες κατευθύνσεις, κάποια μαθήματα, τους αφαίρεσαν το δικαίωμα να σπουδάσουν σε οτιδήποτε άλλο εκτός απο ΤΕΙ και ΙΕΚ ενω τους ανακοίνωσαν ότι για ένα χρόνο θα είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν απλήρωτοι.
       Οι αλλαγές αυτές κάθε άλλο παρά χαρά δεν μας προκαλούν αφού μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις του περασμένου αιώνα απειλείται… ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ τείνει να εξαφανιστεί και στην θέση του να μπει ένα σχολείο προσβάσιμο μόνο σε λίγους και εκλεκτούς. Ένα σχολείο από το οποίο δεν θα βγαίνουν μορφωμένοι νέοι αλλά εκπαιδευμένοι εργαζόμενοι. Η δημόσια παιδεία από δικαίωμα όλου του λαού γίνεται προτέρημα για αυτούς που έχουν να πληρώσουν! Η μεθοδική υποβάθμιση του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ και η ταυτόχρονη ανάδειξη ιδιωτικών κέντρων δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης , αυτή τη φορά έχει στόχο την καταστρατήγηση του μέλλοντός που τους φοβίζει. Τους φοβίζουμε όταν σηκώνουμε κεφάλι. Τους φοβίζουμε όταν αντιδράμε. Τους φοβίζουμε όταν έχουμε τα εφόδια να τους πολεμήσουμε και να νικήσουμε!
       Σε πείσμα των καιρών ως μαθητές και νέα γενιά οφείλουμε να δείξουμε σε όσους θέλουν να επαναφέρουν θεσμούς όπως η δουλεία ,ότι τίποτα και κανείς δεν μπορεί να μας επιβληθεί στο μέλλον μας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να οργανωθούμε όλοι οι μαθητές απ’ όλα τα σχολεία μαζί με τους καθηγητές, τους γονείς, τους νέους αλλά και όλη την κοινωνία για να διεκδικήσουμε μια ζωή με πραγματικές ελευθερίες , δωρεάν παιδεία και αξιοπρέπεια. Για να μπορούμε να ζούμε όπως μας αξίζει, εμείς, οι γονείς μας και τα παιδιά μας. Το μέλλον μας ανήκει και μόνο εμείς μπορούμε να το καθορίσουμε!
       Ως την τελική νίκη συμμετέχουμε όλοι με τον Ανυπόταχτο Μαθητή στις απεργιακές κινητοποιήσεις των Δασκάλων μας για να μην περάσει το νομοσχέδιο για την καταστροφή του δημόσιου σχολείου! Προχωράμε την Πέμπτη σε μαθητικές πορείες στις γειτονιές μας και μετά σε τοπικά συντονιστικά με τα γειτονικά σχολεία για να οργανώσουμε τον αγώνα μας. Το Σάββατο συμμετέχουμε μαζικά στο μεγάλο συντονιστικό όλων των αγωνιζόμενων σχολείων της Αττικής . Κάνουμε τα σχολεία μας κέντρα αγώνα της γειτονιάς, όλων των μαθητών, των αγωνιζόμενων καθηγητών και της νεολαίας. Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα στο κράτος ότι αν τολμήσει να χτυπήσει την απεργία των καθηγητών μας είτε με επιστράτευση, είτε με την εισβολή της αστυνομίας στα σχολεία μας, είτε με τους απεργοσπάστες ή ακόμα και με τα πιστά σκυλιά του, τους τραμπούκους της Χρυσής Αυγής αυτό θα σημάνει γενικευμένη αναταραχή  καταλήψεις και διαδηλώσεις έξω από κάθε σχολείο! Τα παραμύθια τελείωσαν! Το μαθητικό κίνημα θα πάρει θέση μάχης στον πόλεμο που ξεκίνησε η άθλια συγκυβέρνηση!
       Δεν είμαστε μειοψηφία. Είμαστε εδώ έτοιμοι να σηκώσουμε ξανά το μαθητικό κίνημα. Είμαστε έτοιμοι να βγούμε στο προσκήνιο πιο δυναμικά απο ποτέ. Δεν θα είμαστε πια παρατηρητές των γεγονότων. Εμείς θα καθορίζουμε τα γεγονότα. Εμείς θα καθορίζουμε το μέλλον μας! Ζητάμε το αυτονόητο και αγωνιζόμαστε για μόρφωση-δουλειά-ελευθερία! Ζητάμε την ζωή όπως μας αξίζει!
Τηλ. Επικοινωνίας:6985824778

Ανυπόταχτοι Μαθητές Αθήνας

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ